reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
blueberry i tu jest właśnie myk:tak: jak tego nauczyć:confused: pewnie musi minąć troszkę czasu za nim załapie:baffled:

to jest fizjologiczna dojrzałość do zaciskania zwieraczy, nie sądzę by tego dało się nauczyć ot tak. Mam koleżankę, której córka w wieku 1,5 roku to potrafiła, po prostu czas Emilki przyszedł tak szybko

a z tym brudem to tak jak mówisz - vanishem go wcieramy:-Dpotraktowano kiedyś moje dywany w profesjonalnej firmie i były jak nowe:tak:

Natalka przeszła dzisiaj samą siebie:szok: aż mi się płakać chciało:baffled: biegała z gołą pupą :tak: mój m źle się czuł i leżał a córcia poszła do sypialni stanęła koło łóżka i zrobiła kupkę (bobki) po czym wdeptała wszystko w wykładzinę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dodam że nie mam wykładziny ze stojącym włosiem tylko takim pozwijanym w ruloniki:baffled: nie muszę mówić jak ciężko było doprać:baffled: i jeszcze są ślady:crazy: zaraz zadziałam vaniszem:tak:

:-D:-D:-D:-D:szok::-D:-D:-D

Odpieluszasz Natalkę tak na serio???
wiele mam mi mówiło, że gdy zaczęło za wcześnie to długo się męczyły i były wpadki, a gdy przyszedł ten czas (zwykle ponad 2 latka) to zajęło im to 2-3 dni:-)

madzikm w rodzinie mamy przypadek, gdzie tatuś mówił cytuję "moje dziecko może srać w pieluchę do 2 lat", no i mu sie spełniło, bo chłopiec dawno skończył 2 latka, a nadal wszystko robi w pieluchę i za nic nie mogą go od tego odzwyczaić. Myślę, że tylko wybitne jednostki są w stanie nauczyc się tego w kilka dni;-)

madzikm pisze:
to jest fizjologiczna dojrzałość do zaciskania zwieraczy, nie sądzę by tego dało się nauczyć ot tak. Mam koleżankę, której córka w wieku 1,5 roku to potrafiła, po prostu czas Emilki przyszedł tak szybko

Roksi, dziecko nie tylko musi kumać, ale też potrafić zatrzymać sikanie na chwilę. W tym jest chyba problem największy.

Moja potrafi:tak: Kupkę mamy opanowaną od 6 miesiąca życia:-p, niedługo będzie rocznica - 10 miesięcy:szok: Sama nie mogę w to uwierzyć. Siku też mieliśmy opanowane, pieluszka była zawsze sucha, ale teraz córcia nie ma czasu:rofl2:, jak nie jest bardzo zajęta to samo biegnie po nocnik i wtedy woła.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry