reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

jestem...to nie zęby :-( obrzęk noska i lekkie zapalenie gardła, dał antybiotyk ale nie wiem czy dać? jakoś jestem przeciwniczką antybiotyków przy przeziębieniach :dry:

czy do alergologa musimy mieć skierowanie?

reklama
jestem...to nie zęby :-( obrzęk noska i lekkie zapalenie gardła, dał antybiotyk ale nie wiem czy dać? jakoś jestem przeciwniczką antybiotyków przy przeziębieniach :dry:

Jeśli chcesz iść państwowo to tak, jeśli prywatnie to nie.
Nie chciałabym się wcinać, ale ja bym nie dawała antybiotyku, może lepiej dużo wit C i no, coś wilowitaminowego...
Tolciu, zdróweczka ci życzę!

czy u was w mieszkaniach też jest tak duszno, niby na dworze chłodniej, ale w domu i tak nie idzie wytrzymać, a przy tym wietrze nawet okien nie mogę otworzyć, najwyżej jedno, bo straszny przeciąg się robi:crazy:

U mnie w mieszkaniu jest niestety bardzo duszno. W nocy mamy wszystkie okna rozszczelnione.

Agutek do prywatnego nie potrzeba skierowania ale do szpitala, tak jak my to trzeba. Przynajmniej u nas. Mamy wizytę na 3 lipca i będziemy robić testy.

Jeśli chcesz iść państwowo to tak, jeśli prywatnie to nie.
Nie chciałabym się wcinać, ale ja bym nie dawała antybiotyku, może lepiej dużo wit C i no, coś wilowitaminowego...
Tolciu, zdróweczka ci życzę!

Ja już poprzedni antybiotyk nie podałam...bo czułam, że nie powinnam. Teraz tak samo czuję. To katar i kaszel z przewiania na pewno, więc nie uważam aby antybiotyk był potrzebny. Być może przepisuje go nam przez to, że tak często się powatarza problem?

Mamy syrop prawoślazowy, rutinacee w syropku, nurofen, nasivin na katarek.
I chyba na tym skończę.
Antybiotyk wykupiłam, ale wstrzymam się z podaniem, bo wg pediatry w sobotę będzie apogeum (i dlatego też daje antybiotyk), a moim zdaniem apogeum już za nami - było przedwczoraj/wczoraj.

No to chyba muszę poszukać prywatnego alergologa, bo państwowo to musiałabym znowu iść do pediatry i prosić o nie.

No to chyba muszę poszukać prywatnego alergologa, bo państwowo to musiałabym znowu iść do pediatry i prosić o nie.

Ja też niedawno byłam prywatnie bo państwowo czekamy prawie 2 miesiące. Na wizycie alergolog chciała Madzi od razu robić testy - 150 zł. Ale zrobię jednak bezpłatnie w lipcu.

Agutek, kup cebion multi albo jego odpowiednik (nie pamiętam nazwy), ma dużo wit C i inne witaminki, wzmacnia i uodparnia bo uszczelnia naczynia krwinośne

U nas w mieszkaniu w taką pogodę jak dzisiaj jest ok. Zawsze mamy wszystkie okna pootwierane a zimą uchylone lub rozszczelnione. A w upały mamy baaardzo przyjemnie. W zeszłym roku klimę zamontowaliśmy i nadal uważam, ze to był najlepszy zakup roku :tak: Lubię ciepło ale nie znoszę upałów:angry:

co za terminy Agutku :szok::wściekła/y:zdrowka dla coreczki :tak:

my po spacerku mloda przysnela na zaledwie 40 min :baffled: wiec pewnie bedzie marudna dzis :baffled: juz ja drugi raz kladla nie bede:sorry: bo pozniej wieczorem bedzie chciala wojowac :rolleyes::rofl2:

reklama
21 października. Obliczyłam z suwaczka ;-).

:))) dokładnie. To jest termin obliczony przeze mnie. Wg USG wychodzi coś między 13 października a 20 października. A wg OM 25 października. Tak więc rozrzut dosyć spory:)

Fredzik a ile taka klima do mieszkania kosztuje? U nas jest tak gorącą w upały , że paść można.

Dzisiaj za to przyjemnie. Nie ma za dużo słońca ale przynajmniej nie pada jak wczoraj.

Do góry