reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

u nas teraz zrobiło się chłodniej:tak:ale buzry nie było choś grzmiało kilka razy

ja nienawidzę upałów, już te kilka dni mi doskwierały, nie mam siły wtedy, uciekam ze słońća, Z marudzi:no:

to może zaufaj lekarzowi...

Ile Marcowiątek śpi jeszcze 2 razy? coś się zmieniło od ostatnich wypowiedzi? zauważyłam dziwny bunt przy jednej z drzemek i boję się co to może znaczyć:confused:
choć przyznam, że spanko jeden raz od 13 do 16 też jest dobrym rozwiązaniem:-p

reklama
Witajcie :)

ech, nie chcę się nakręcać, że to zęby...ale pora na nie :-(
faktycznie ona się dziwnie zachowuje..jak nie moje dziecko...do tego w kółko chce smoka, ale podczas płaczu wypluwa go i na nowo ładuje do buzi i tak non-stop...butli rano dzisiaj nie ruszyła..za to wyciągnęła sobie literkę I z puzzli podłogowych i zaczęła ją ssać..

Agutek, ja stawiam na zęby:tak:! M też ostatnio co chwilę chce smoczka ( po mateuszowemu "omek") choć wcześniej nie był jego amatorem. A właśnie mu zęby nowe idą. Widocznie gryzienie czegokolwiek troche pomaga przy tym wyłażeniu. Mówię Ci - w koncu się doczekasz i Tola będzie mogła golonko wsuwać ;-)

Fredzik, te krople, których używa mój m nazywaja się Flixonase

dzięki :tak: po tym co wzięłam dzisiaj na noc doszłam do siebie dopiero po 16 :szok::crazy: a przez cały dzień myślałam, że umrę, masakra, usypiałam na stojąco!

h
.... a upieprzy sobie np. jedzenie kory i zabronisz to się rzuca jak wsza:crazy::crazy::crazy:
:-D:-D:-D skąd ja to znam :confused:

posmarowałam małej białkiem rękę i brzuszek....i na brzuszku wyskoczyło uczulenie i co ja mam teraz robić z tym cholernym szczepieniem?:dry:
ja bym nie szczepiła :baffled:, może idź do alergologa, nam alergolog zabroniła chyba ze pod tzw. "osłoną" jeśli się uprzemy, współczuję tego dylematu. Ja czekam aż minie skaza i wtedy będziemy na nowo podchodzić do tematu.

Z kolei znalazłam w necie jakąś wypowiedź lekarza, który mówił, że wg nowych zaleceń szczepi się dzieci z uczuleniem - Szczepienie alergika

I bądź tu człowieku mądry i wiedz co robić :baffled:

Dałam małej na noc czopka, bo miała podwyższoną lekko temperaturę. Do tego jeśli faktycznie coś jej dolega to uśmierzy ból. Zobaczymy jak minie nocka, jeśli ją spokojnie prześpi to znaczy, że faktycznie pomógł.

Karol dzisiaj zasnął nawet w miarę spokojnie. Co prawda z pół godziny się wałkowaliśmy na łóżku, ale w końcu go położyłam do łóżeczka i zasnął. Płaczu nie było :-). Co prawda nie zjadł kolacji, ale babcia się przyznała, że jakąś bułę wszamał :baffled:. Wypił za to dwa kubki herbatki :szok:.

reklama
Mój Piotrek juz od kilku miesięcy spi tylko raz ok południa przez 1h do 1,5h:tak:,
a lekarz nawet radził zlikwidować mu tę drzemke, żeby mógł noc przespać:baffled:, ale dla mnie te chwila to zbawienie:-D

idę pod prysznic pa:laugh2:

Do góry