reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

wróciłam z usg:tak: żadnych zmian:-) żadnych podejrzeń:-) i zaciemnień:-)
kupiłam młodej piżamkę taką zwykłą bawełnianą:tak: sobie też przy okazji z żyrafą:-D

reklama
u nas się sprawdziło dawanie dziecku bliskości wtedy kiedy jej potrzebuje, nawet jeżeli dla nas to niewygodne.
Ja też w to wierzę :tak:. Nawet gdybym miała przez 5 lat synka usypiać, to będę to robić jeżeli będzie chciał. Dla mnie to nie jest żadna patologia, że człowiek lubi się przytulić do kogoś przed zaśnięciem.

Ja też w to wierzę :tak:. Nawet gdybym miała przez 5 lat synka usypiać, to będę to robić jeżeli będzie chciał. Dla mnie to nie jest żadna patologia, że człowiek lubi się przytulić do kogoś przed zaśnięciem.

same też to lubimy, nie?:-D a wiecie co mój ma robi...kładzie sie w salonie na podłodze wieczorem ogląda film i budzi się rano:szok:w ciuchach, bez mycia i jedzenia:crazy:taki padnięty mój chłopina biedny:confused:

roksi - tak profilaktycznie USG robiłaś? ja dzisiaj nacisnęłam sobie brodawdkę i dziwna była i mi poleciała kropelka!:szok:juz 7 mc nie karmię:no:o co biega????
przy Zosi to był pierwszy zwiastun ciąży więc struchlałam, ale raczej nie ma takiej możliwości:no::no:nie! na pewno jej nie ma:blink::blink::blink:

co innego przytulenie przed snem a co innego domaganie się noszenia na rękach i to bez opcji mama trzyma mnie na rękach i siedzi...musi tylko chodzić :eek: to już widzimisię :baffled:

roksi - tak profilaktycznie USG robiłaś? ja dzisiaj nacisnęłam sobie brodawdkę i dziwna była i mi poleciała kropelka!:szok:juz 7 mc nie karmię:no:o co biega????
przy Zosi to był pierwszy zwiastun ciąży więc struchlałam, ale raczej nie ma takiej możliwości:no::no:nie! na pewno jej nie ma:blink::blink::blink:
Madzikm byłam kontrolnie po przerwie 2 letniej:tak: jak miałam 19 lat wycieli mi z lewej piersi gruczolakowłókniaka czyli po prostu niezłośliwego nowotwora:tak:

a może coś narozrabiałaś z mężem:-p ale i tak kontrolnie można iść się zbadać raz na rok:tak:

ja z żyrafą kupowałam sobie przed porodem :-p
do porodu miałam koszulę z żyrafą:-D po porodzie kupiłam piżamkę i teraz znów:-p

W ulotce było napisane, że alergia na białko nie jest przeciwwskazaniem.

Na ulotce MMRII napisane jest, że przeciwskazaniem jest alergia na ktorykolwiek ze składników szczepionki, a u nas MMRII szczepią :baffled:
Pediatra mówi, że ilość znikoma, nieporównywalna...no ale co chwilę słyszę, że alergolodzy wydają zaświadczenia, że nie wolno szczepić i już sama nie wiem co myśleć :no:

agutek - to poważna decyzja przed Tobą, może podejmij ją wspólnie z pediatrą

sama wiesz czego Tolcia potrzebuje a co jest wymuszeniem;-)

ej tez rodziłam z żyrafą:-D

reklama
pediatra ciągle twierdzi, że nie ma żadnego przeciwskazania i szczepimy...ja nie jestem tego taka pewna, ale też wiem, że nie chciałabym aby T. miała teraz kontakt z chorym dzieckiem i zachorowała na którąś z tych chorób :baffled:

u nas dzisiaj już przyszło ochłodzenie, a u was?
przyszły chmury, zimny wiatr i chyba zbiera się na deszcz :tak:

a koszule mam w ogóle z żyrafą, łosiem i jeszcze jakąś jedną mam ze zwierzem, ale nie pamiętam jakim :-D

Do góry