reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Ewelinka, Elahar wy bidulki nasze niewyspane.....mam nadzieje że wam sie to szybko zmieni
..

Ja dziękuję i muszę powiedzieć, że po ponad tygodniu buntu dzisiaj usnęła bez żadnego marudzenia. Oby tylko noc przebiegła spokojnie. Zobaczymy.

Ewa rzeczywiście straszne historie.
Tigger życzę zdrówka.

wielokrotnie juz mówiłam lekarzowi, że Piotrek źle sypia, a on na to, że to zeby, albo taka jego uroda:baffled:,więc sie z tym godziłam i już, muszę zapytać innego lekarza, moze cos doradzi:tak:,

Nam jak lekarka stawiała diagnozę (te wszystkie choroby co się przyczepiły do Wiktorii) to spytała czy w nocy dziecko dobrze sypia, czy nie budzi sie z płaczem. Faktycznie tak było. Od ostatniej wizyty u lekarza było juz lepiej, a teraz od kilku dni znów córcia kaszle w nocy, budzi się z płaczem:wściekła/y: Przestaję wierzyc w tą cholern.ą homeopatię. :wściekła/y::wściekła/y:

Ewelina nie wiem czy dostajesz biuletyn Pampers, własnie znalazłam na swojej skrzynce (+ 50 innych "wiadomości").

"ŁZY PRZED ZAŚNIĘCIEM Jednym z trudniejszych problemów dla rodziców jest nagły powrót nocnych przebudzeń. Z wielu różnych powodów, we wczesnych latach dzieci przechodzą przez takie etapy, kiedy zaczynają znowu budzić się w nocy, odmawiają pójścia spać o normalnej porze lub budzą się o świcie. Poniżej znajdziesz kilka porad z tego zakresu:

Po pierwsze, przygotuj się na zmiany w rytmie snu dziecka w pierwszych trzech latach życia. Jeżeli wiesz, że co może się zdarzyć, łatwiej dasz sobie radę z problemami!

Przeanalizuj zachowanie dziecka, aby znaleźć powód nocnych przebudzeń - być może malec przechodzi przez etap w którym potrzebuje Twojej bliskości bardziej niż zazwyczaj? Zastanów się czy nie nastąpiły jakieś zmiany w jego porządku dnia? Czy malec nie przechodzi przez okres gwałtownego wzrostu, lub być może wyżynają mu się ząbki? Znalezienie możliwych wytłumaczeń zmniejszy Twój niepokój i pozwoli na znalezienie rozwiązania tego problemu.

Staraj się przestrzegać normalnej pory kładzenia spać, jak dalece jest to możliwe. Jeżeli musisz wstawać do dziecka parę razy w nocy przez tydzień lub dwa, lepiej jest być konsekwentnym i trzymać się zasad, niż poddać się i pozwolić dziecku kłaść się później, lub pozwolić na spanie w Waszym łóżku."

Witam:-)
jedziemy dziś do babci bo rodzice moi kupili młodej piaskownice i zjeżdżalnie:tak: mała się pobawi a ja poopalam;-)
byłam w obi po piasek przywlekłam 60kg:szok:

Roksi gdzie sie podziewasz? i jak tam Twoje dzisiejsze brzuszki? :-p
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zapomniałam:-D
do bani ale wczoraj byłam mega padnięta bo z córcią poszłyśmy do znajomej która mieszka daleko i na nóżkach tam zadreptałyśmy:baffled: nie wiem ile tam jest km ale stopy mnie paliły od butów a nogi były jak z waty:baffled:

tigger zdrowiej kochana:tak:
ewa historie straszne:baffled::szok:

moja córcia też ostatni popołakuje w nocy przez sen:baffled:
dzisiaj rano wchodzę do pokoju a moja córcia ściagneła sobie pampersa i potagała nie muszę mówić jak wyglądało łóżeczko

reklama
Ewa u nas homeopatia niestety się nie sprawdziła. Na mnie zresztą to też kompletnie nie działa. Z tego co wiem to jak już leki powinny być indywidualnie dobieranie przez specjalistę w tej dziedzinie . U nas były przepisywane przez lekarza rodzinnego zamiast normalnego leczenia. No i niestety nie pomogły

Wojtek nieufny jest bardzo. Był okres, że z wszystkimi się witał a teraz od jakiegoś miesiąca , może dłużej- pełna nieufność. Patrzy się badawczo, cofa, łapie mnie za nogawkę spodni. Oswaja się dopiero po dłuższym czasie. Na widok osób znanych uśmiechy i radość od ucha do ucha.. Aha i do dzieci biegnie od razu. Tylko na dorosłych tak reaguje.

U nas na razie nie ma problemów z zasypianiem i spaniem w nocy. Sporadycznie popłakuje w czasie snu ale zaraz zasypia. RAz na jakiś czas idziemy i tulimy. Jeśli są wyraźne problemy ze snem- płacze, często się budzi- to u nas jest to objaw gorączki, choroby. Jak tylko gorączka mija, problem ze snem znika.
No przynajmniej na razie tak jest.

Do góry