reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Madzik miłego pluskania:-):-):-),

a co do kropelek, to nawet nie wiedziałabym zeby o nie zapytać:szok:, wielokrotnie juz mówiłam lekarzowi, że Piotrek źle sypia, a on na to, że to zeby, albo taka jego uroda:baffled:,więc sie z tym godziłam i już, muszę zapytać innego lekarza, moze cos doradzi:tak:,

ja tez w ciazy długo pracowałam, poszłam na zwolnienie z powodu cukrzycy, ale i tak pracowałam;-), same korzysci, podwójna płaca, towarzystwo:tak:,
w następnej ciązy nie wiem, jak będzie, bo jej na razie nie planuję:-D

reklama
czesc dziewczynki

kaskada ja tez bym szła na L4, odpocznij sobie kobitko

ja też w ciąży już od sierpnia byłam na zwolnieniu, ale od października nieformalnie pracowałam na 1/2 etatu u swojego pracodawcy, wiec miałam czas i dla siebie i kaskę prawie podwójną- bardzo mis ie to podobało i przy kolejnej pewnie też tak zrobię- a co tam....

Ewelinka, Elahar wy bidulki nasze niewyspane.....mam nadzieje że wam sie to szybko zmieni

ja juz przestalam sobie zawracac głowę moją oponką, brzuszki miałam robić ale mi sie nie chce- wiec za swoją sylwetke wezmę sie po drugiej ciąży...

Malaga- ja tez obstawiam że szybko zajdziesz w ciążę, podobno za drugim razem jest łatwiej, askoro ty za 1 razem zaszłaś z Piotrusiem to z druga powinno byc podobnie....

a my zaraz uciekamy na festyn z okazji dnia dziecka, no i w niedziele oczywiście też.....

Dzięki za oddzew:)
Jeśli chodzi o L4 to ja nie ma kompletnie żadnych skrupułów. Pracy nie stracę na pewno. W ciąży z Wojtkiem byłam na L4 od sierpnia i podobnie jak Agutek uważam, że to był najcudowniejszy okres. Słodkie lenistwo. Zrobiłam rzeczy na które nie miałam czasu od bardzo dawna, pozdawałam egzaminy językowe itp. Poodpoczywałam za wszystkie czasy. I z perspektywy widzę, że było warto, przynajmniej w moim przypadku.
Teraz nie chciałam iść na L4 bo brakowało mi ludzi wokół. Problem w tym, że jestem teraz bardziej niż poprzednio zmęczona i senna. A ja się ciepło robi to niestety robi mi się często słabo. I powoli nie wyrabiam . Noi jak radzicie chyba poproszę jednak lekarkę o zwolnienie.

ewelina: a może jednak spróbujesz jeszcze raz z jakąś książkową metodą z tym spaniem? Jeśli 3-5-7 nie działa to może tracy hogg ?

malaga to życzę zaciążenia zgodnie z planem:))

jednak tak,najwyżej woda szybko kolor zmieni:-Da to u Was brzydko? my mamy już lato:happy:

no brzydko strasznie :wściekła/y: szaro buro i ponuro :baffled: tez chce lato!!! juz sie niemoge doczekac pieknej pogody :sorry2:

ja w ciazy pracowalam ,az do stycznia :tak: ale za to teraz sobie "leniu****e" jesli tak to mozna nazwac z malym dzieckiem :-D;-)

Witajcie :-)

Ale dziś u nas upał :szok::-)

Malaga- ja tez obstawiam że szybko zajdziesz w ciążę, podobno za drugim razem jest łatwiej, askoro ty za 1 razem zaszłaś z Piotrusiem to z druga powinno byc podobnie....
Zobaczymy ;-):-D Na pewno dam znać jak nam poszło ;-):rofl2:

malaga to życzę zaciążenia zgodnie z planem:))
Dzięki :-D

Co do L4.. Ja niestety nie mogłam sobie na nie pozwolić, bo zależało mi na pracy, a miałam umowę na czas określony.. Teraz jest szansa na umowę na czas nieokreślony.. ale nawet jeśli ją dostanę, jak się będę dobrze czuła to będę pracować :tak: Chciałabym ewentualnie tak w 8 miesiącu iść już na L4 aż do porodu :tak:

a ja pracowałam do stycznia:szok:i tak miałam 2 miesiące na czytanie książek i wertowanie neta, pod koniec mi się nudziło:-p

Byliśmy u tego lekarza. Nic nam nie poradziła:sorry2:Dała bioaron C i coś tam na pasożyty skoro ma kontakt ze zwierzętami ale to tak proflaktycznie. USG brzucha i badanie moczu mamy zrobić dla świętego spokoju. Jest zdrowa. Pchają się górne i dolne czwórki więc może dlatego nie chce jeść (u lekarza byliśmy o 15 a jej ostatni posiłek to jogurt o 9.30, obiadu nie ruszyła).
Ponoć w tym wieku normalne bieganie za dzieckiem z jedzeniem i zabawianie. Pni dr nie uważa tego za niewłaściwe. Teraz tak trzeba by coś dzieci jadły a potem z tego wyrastają. Chociaż to mnie pociesza:-p

ewelina: a może jednak spróbujesz jeszcze raz z jakąś książkową metodą z tym spaniem? Jeśli 3-5-7 nie działa to może tracy hogg ?
:))

może by zadzialało, ale szkoda mi męża, więc jak Piotrus płacze, to szybko do niego wstaje, żeby tatusia nie obudził, więc chyba to troszkę moja wina:zawstydzona/y:, moze poczekamy na jakieś dłuższe wolne i spróbujemy:tak:

Tyle mojemu dziecka widać jak śpi, ma tylko mały otworek na nosek:-D:-D:-D

ewelina - oj jak ty szybko do niego wstajesz to nawet nie dajesz mu szansy żeby sam się uspokoił

reklama
Do góry