reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a ja żałuję, że wanny nie mamy tylko prysznic:sorry2:Zosia siedzi na pieluszce ale nie mamy korka i nie może się pochlapać w wodzie. Ma za to bicze wodne:-p
a pluskanie nadrobimy w basenie
a ja mam wanne z hydro:-p młoda też lubi jak ją strumyki walą po plecach:-D

oglądam ycd kogo obstawiacie na wygraną:confused:
ja chyba tego z długimi włosami lub rudą:tak:

reklama
powiem wam, ze moje dziecko zaczyna sie zachowywac jak buntowniczy dwulatek:szok:dzisiaj bylismy na spacerku z dwoma innymi mamami, a Olivka oczywiscie zbierala kazdy kamyczek, patyczeki i smiec:angry:kiedy chcialam jej zabrac kolejny niedopalek papierosa, ktory znalazla, podniosla dziki wrzask i przestraszyla swoja kolezanke:szok:dziewczynka zaczela plakac, a Olivia obrazona na mnie poszla dalej sobie zbierac smieci:baffled:
zaczyna pokazywac niezly charakterek to moje dziecko:-pz lekka mnie to przeraza:szok:

Ewelina, biedaczko, spokojnej nocy ci zycze:tak:a probowalas juz tej metody 3-5-7? Olivka lepiej spi, odkad ja wytrenowalam (w naszym przypadku byla to metoda 1-1-2-2-3-3;-)), chociaz moze lepiej spi odkad jej nie karmie - nie potrafie tego stwierdzic, bo jakos sie to zbieglo w czasie;-)

tigger moja też się buntuje:baffled: jak cos jejzabronie to klepnie tyłkiem na ziemie i udaje że ryczy:baffled: oczywiście olewam sprawę i zajmuję się czymś innym aż młoda się pozbiera i przestanie plakać:tak:

cześć :-)

moja wczoraj wieczorem dostała nagle kataru i przez dobrą godzinę nie mogła zasnąć, bo nosek się zapychał i płakała...musielismy jej pomagać :-( w końcu jednak jak zasnęła to spała do rana pięknie...

wracając jeszcze do kąpieli to moja ostatnio załapała jakąś dziwną fazę i za żadne skarby nie da się posadzić w wannie...całą kąpiel stoi a na każdą próbę posadzenia podnosi ryk :baffled:
zdarza się nawet, że samo włożenie do wanny wywołuje jej płacz...

nie wiem co się stało, bo ani się nie przewróciła, nie zachłysnęła...
z dnia na dzień takie coś się porobiło, więc kąpiel dla nas ostatnio to męka :-p

tigger powoli bunt dwulatka się nam zbliża :-p u nas jest histeria, rzucanie się na podłogę :rolleyes2:

kasia mam nadzieję, że lepiej już twoje zdrowie?

Ewelina oj życzę ci by twój synuś ładnie zaczął spać w końcu...

wracając jeszcze do kąpieli to moja ostatnio załapała jakąś dziwną fazę i za żadne skarby nie da się posadzić w wannie...całą kąpiel stoi a na każdą próbę posadzenia podnosi ryk :baffled:
zdarza się nawet, że samo włożenie do wanny wywołuje jej płacz...
U nas tak było jakiś czas temu i zdarza się co kilka dni :-( a też nic się nie wydarzyło. Jak przygotowujemy kąpiel to jest radość a potem płacz, nawet sam pomaga, foczkę do brodzika wstawia itp.
CO do wstawania, dlatego używamy nadal foczki,bo w niej siedzi i nie wstaje :tak:

Hej ! u nas nocka w miiare ladna ;-) z jedna pobudka :tak:

blueberry :-(straszne to jest :-:)-(..............a mi sie tez nic nie chce :sorry2:

dobry:-)
a ja już posprzątałam troszkę:tak:
pogoda super ale wieje strasznie:szok:

blueberry nie lubię takich informacji szczególnie jeśli chodzi o ludzi mlodych przed którymi jeszcze całe zycie:-(

reklama
Do góry