reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

u nas tez opócz jednej pobudki o 22.30 Ignaś spał do rana, między nami oczywiście, w poprzek łóżka:baffled: dobrze że łózko duże:-)

reklama
cześć,

mój też się odkrywał spod kołderki i dlatego od czasu, kiedy spi sam w pokoju ubieram go w dodatkową piżamkę, taką grubszą i wtedy nie przykrywam już, a wiem, że jest mu ciepło:tak:,

no i mamy piaskownicę na balkonie, teraz będę leżeć na hustawce i pilnować Piotrusia ryjacego w piasku;-)

No ale ja słyszę, że on się kręci i ciągle wstaję sprawdzić czy się nie odkrył. A zwykle się odkrywa :-). W dodatku on słyszy, że wstałam i kręci się jeszcze bardziej. I tak w kółko :-D.

jest na to sposób ;-) wyprowadź go do innego pokoju :-) bo on z wami jest chyba nadal prawda czy coś mylę?

ja sobie obiecałam, że drugie bobo szybciej eksmituję do pokoju dziecięcego, teraz byłam ograniczona brakiem remontu tego pokoju, a tym razem już nie będę ;-)

co do spania moja śpi w pajacyku i pod kołderką już zaczyna się pocić, więc coraz częściej przykrywamy tylko kocykiem.
na lato planuję kupić chyba jednak piżamkę, bo jak będzie noc upalna to w ogóle mi się dziecko ugotuje...

do niedawna też schizowałam tym, że się odkryje..serio, nawet wam chyba o tym pisałam, a teraz postanowiliśmy wyluzować z mężem, bo może ona przegrzewana jest i stąd te katarki co chwilę? no nie wiem...spróbujemy ją teraz lżej ubierać i zobaczymy jak to będzie wyglądało :tak: jeśli nie pomoże to znak,że nie od tego katarek ;-)

dzień dobry

U nas ostatnio tragedia ze spaniem. Madzia buntuje się i na noc i w dzień. :no: A w nocy też budzi się, płacze i na jakiś czas muszę zabrać ją do nas do łóżka. Zasypia i odnoszę ją z powrotem. A sama jestem tak rozbita, że nic mi się nie chce robić.

No ale ja słyszę, że on się kręci i ciągle wstaję sprawdzić czy się nie odkrył. A zwykle się odkrywa :-). W dodatku on słyszy, że wstałam i kręci się jeszcze bardziej. I tak w kółko :-D.

U mnie jest to samo. Jak się przebudzę w nocy i idę ją przykryć to od razu włanczają się jej czujniki ruchu i najchętniej to by wyszła z łóżeczka. A ja się wkurzam na siebie, że niepotrzebnie do niej chodze, tylko, że wiem, że leży odkryta.
No ale z drugiej strony często przesypiała całą noc na kołdrze i bardzo nie przemarzła. Więc chyba też musze skończyć z tymi nocnymi wędrówkami.

tigger Ty pracujesz??

nie:no:
ale trzeba bedzie niedlugo:-(
zbieram sie powoli do szukania przedszkola od jesieni:tak:

moja tez sie ciagle odkrywa - jak sie obudze to ja przykryje, a jak nie to spi odkryta i jej nie przeszkadza
ma na sobie tylko pajaca, koldry w ogole nie mamy, tylko kocykiem ja przykrywam

reklama
Witam się i ja:-)

dmała się obudziła o 5-tej, ale nie dziwota skoro zasnęła o 18 :-p

Jak Wy to robicie, że Wasze dzieci chodzą tak wczesnie spać? Moja chodzi spać o 21-22ej, nie wczesniej. Mi to akurat pasuje, bo wstajemy sobie o 8-9ej:-p

Wczoraj wieczorem leżałam sobie z m przed TV, mała się bawiła. W pewnym momencie podchodzi do mnie i spycha mnie z łóżka (robi tak jak cos chce). Pomachała tacie, powiedziała PA PA, dała mu buzi, podeszła, żebym wzięła ją na ręce i mówi PA (czyli idziemy spać):szok::-D:-D:-D Jeszcze jak wychodziłyśmy to zamknęła drzwi.

A na Dzień Matki dostałam różę od córci:happy:

Do góry