reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
hej

witam sie w przerwie miedzy jedna a druga warstwa farby ;-) :-D
wlasnie pomalowalam sama sufit :szok: wymiekam :-p

Fredzik a ile przetrzymywalas Szymka w tej metodzie 3-5-7? jak dlugo wytrzymaliscie? tam jest napisane w tej ksiazce, ze sa dzieci, ktore naprawde bardzo dlugo moga miec ta pierwsza faze nauki, nawet kilkugodzinna niestety...
U nas ostatnio gorzej w nocy, mala ma jakies problemy, zaczelo sie podczas kataru - wtedy, gdy jest chora nie stosujemy na niej metody zadnej, bo potrzebuje nas no i sie chyba przyzwyczaila niestety...jak tylko sie jej poprawi znowu sie za nia bierzemy ;-)
Mala dzis u babci....wczoraj wieczorem znowu tempka rosla, wiec dostala ibufen.
Nie jestem przekonana do tego antybiotyku, nawet mimo tego, ze niby lekki...nie wiem nie znam sie...nie wiem co on widzial w tym gardle, ale oprocz temperaturki podwyzszonej malej nic nie dolega :no: No ale na razie daje skoro kazal chociaz nie podoba mi sie to :baffled:

Roksi 6 :szok::szok::szok: a ja sie ostatnio zastanawialam czy 4+ nie beda za duze coreczce :-D bo kupuje ciagle 4 i sa akurat :tak:duzo wieksze sa te 4+ ??

Sandi ja nie uzywam 4+ tylko przeszlam od razu na 5 :tak:
4+ maja bodajeze wiecej tego zielonego wkladu i dziecko ma wiecej miedzy nogami...

Hej :-).

Karol też się obudził o 6:00, ale wypił parę łyków mleka, przytuliłam go i pospaliśmy jeszcze do 7:00. Potem synkiem zajął się tata, a mama sobie pospała do 9:00 ;-). W nocy Karolek obudził się raz i wpił trochę mleka (jakieś 100ml). Ale ogólnie problemów ze snem nie mamy. Były różne gorsze etapy, ale mijały same bez stosowania żadnych metod. Karol zasypia w łóżeczku, ale zawsze mu ktoś towarzyszy. Ostatnio lubi, żeby go trzymać za rączki, albo przytula się do dłoni :blink:. Fakt, że zajmuje to usypianie trochę czasu, ale ja to nawet lubię :tak:.

Sandi, my kupujemy Pampersy Sleep&Play "4", albo Babydream z Rossmana "4+".

Fredzik, robisz Sinlac na mleku? To podobno niezdrowe dla nerek :baffled:

Co do bidonów - ja odnoszę wrażenie, że TT i Nuby to ta sama firma, bo na stronie angielskiej TT są np smoczki Nuby. Coś mają ze sobą wspólnego na pewno :tak:.

Roksi 6 :szok::szok::szok: a ja sie ostatnio zastanawialam czy 4+ nie beda za duze coreczce :-D bo kupuje ciagle 4 i sa akurat :tak:duzo wieksze sa te 4+ ??
między 4 a 4+ jest może 1 cm na wysokości:tak: i tak jak Agutek pisała są bardziej chłonne:tak: ja dostałam 4+ w listopadzie a Natalka była już na 5:baffled: jakoś zużyłyśmy ale jak się schylała to pupcia jej wychodziła:szok::szok::szok:

blueberry, czemu nie można sinlaca na mleku robić? Nic nie wiem :zawstydzona/y::no:

Agutek, wiem, ze czasem długo dzieci płaczą ale jeśli chisteria jest taka że oddychać nie może to uważam, że nie warto a kłopoty ze spaniem same minęły :tak:
Jeśli chodzi o pieluszki to na noc używamy pampersy te z z gumkami po bokach "5" a na dzień dadę największą. Właśnie jutro chcę kupić te sleep&play ale one podobno żadnych uciągliwych gumek nie mają i nie wiem czy się przyjmą :baffled: blueberry - jak u was się sprawdzają?

A za zasypianiem to Szymek sam zasypia, trzeba wyjść z pokoju bo jak jesteśmy to nie zaśnie, nie ma mowy

CYTAT
Sinlac jest pelnowartosciowym posilkiem po przygotowaniu na samej wodzie tzn.
zawiera juz odpowiednia ilosc bialka, tluszczow, weglowodanow oraz witamin i
skladnikow mineralnych. Przygotwanie Silnlacu na innym produkcie, ktory
rowniez charateryzuje sie okreslona wartoscia odzywcza (np. mleko) moze
spowodowac ze gotowy produkt bedzie zbyt energetyczny a jednoczesnie podwoii
sie zawartosc bialka i wapnia, co przy dlugotrwalym podawaniu moze znacznie
obciazyc nerki.
znalazłam, dzięki za info blueberry, mam nadzieję , że jeszcze nic się złego nie stało :baffled:

reklama
oki to nastepnym razem sprobuje wieksze :tak:;-)

bylam w tesco i kupilam bidon TT byly tez nuby :tak: ale to tej samej firmy jest TT i te "pierwsze " wydaly mi sie solidniejsze :tak::happy:

Do góry