reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

u minie salon i tv oblężony przez samców:baffled: no ale w koncu finał ligi mistrzów:tak:
a ja zaszyłam się w sypialni i będę oglądać you can dance:-)

z tymi problemami ze snem nie mam pomysłu bo moja spi ładnie całe noce:tak: nie raz popłakuje tak przez sen ale chwilkę i śpi dalej:tak:

odnalazła się nasza czwarta dwójka:tak: stan 10 sztuk:-)

reklama
Witam wieczorową porą :tak:
Co do spania to ja już wszytko przerobiłam. Szymek jeszcze niedawno potrafił budzić się 2 - 5 razy a ja już po ścianach chodziłam bo jak się obudził to potrafił przerwę np godzinę, dwie sobie robić i trzeba go było nosić bo inaczej wył :baffled: Od ok miesiąca raczej śpi w nocy. UFFFF, już myślałam, że to nigdy nie nastąpi. W naszym przypadku zbiegło sie to z odstawieniem butli przed snem. Teraz jakieś 15 min - pół godz przed snem dostaje kaszkę na 120 ml mleka (dużo sinlaca) + jeden owoc wymieszany z kaszką (jabłko, gruszka, banan, konfitura z malin - taka naturalna, dzisiaj morelka pierwszy raz) i jakoś wydaje mi się, że od czasu tej zmiany śpi lepiej ale mój m mówi, że to przypadek. Sama nie wiem.
A co spania w dzień to sypia od NIC do 3 godz ale zazwyczaj ok 2 od 12 do 14.
Od zawsze miał kłopoty z usypianiem i spaniem :-( ale jest coraz lepiej i odżyłam i ja trochę.

A teraz z innej beczki. Wicie, ze NUBY ma takie bidony jak TT, nawet fajneijsze bo mniejsze i z fajnymi uchwytami :-)

Witam sie bardzo wcześnie:baffled:
córcia wstala o 6:wściekła/y: a ja jeszcze bym pospała:sorry2::sorry2::sorry2:
oczywiście dzień wolny a pogoda beznadziejna:baffled: Natalka od niedzieli nie była na spacerze bo codziennie leje:szok: dzisiaj niby sucho jak na razie ale zimno:baffled:

Witam :-) moja tez dzisiaj wstala o 5:50 :szok::wściekła/y::baffled::wściekła/y::baffled: a ja sie polozylam dopiero o 24:30 :wściekła/y: wiec spiaca jestem :baffled:

Ewelina moja tez sie budzi nieraz 3 razy w nocy :tak::sorry2:

ewelina współczuje nocnych kłopotów. U nas sprawdziła się metoda 3-5-7 czy jak ją tam zwał, wprowadzona po sukcesach Agutek. Na wątku o zasypianiu jest dokładnie opisana. Młody śpi teraz całe noce, zasypia o 8, budzi się o 7.albo trochę wcześniej. Jeśli obudzi się wcześniej to sobie siedzi w łóżeczku i gada coś tam do siebie.
Naprawdę polecam z całego serca, przemęczycie się dwa albo trzy dni ale potem będzie spokój. Dla dziecka chyba też lepiej jak sobie pośpi całe noce.

Pogoda za oknem znowu syfiasta. Jeśli nie będzie padać to ruszamy do parku.

Dzień dobry.
Chce mi się spać :-( Sandi, ja poszłam spać po 1 a moje dziecię wstało o 6 :baffled: Zero zrozumienia.
Kaskada, co do metody 3-5-7 u nas w ogóle się nie sprawdziła niestety. Szymek wył wtedy i nakręcał jeszcze bardziej a nie uspokajał :no:
U nas pogoda kiepska ale nie leje na razie jak wczoraj.
Agutku, zapomniałam pogratulować osiągnięć nocnikowych. Zazdroszczę :zawstydzona/y:
Jak Malutka?

Fredzik moja na poczatku tez strasznie plakala :tak: ale jakos zrozumiala :tak: i teraz jestem mega zadowolona :tak:;-)(odpukac w nie malowane ;-)) to jak Ty go kladziesz do spania? lulasz czy kladziecie sie razem??

dzień dobry

Moja też obudziła się o 6 ale przyniosłam ją do nas i do 7.30 dała pospać jeszcze :tak:
Wypiła 220 ml mleka, zjadła pół kromki chleba i wyrwała mi pół rzodkiewki i też wszamała i widze, że dalej kręci się żeby coś skubnąć. :tak:

reklama
Do góry