reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
ja w piatek do pracy i w sobotę też
dzisiaj ciąg dalszy latania po urzedach- juz mam nową firme zarejestrowaną, tylko powiadomić zus i skarbówke no i kupic kasę
kurcze jak ja marzę o wakacjach już.......

Wika też ostatnio zaczęła się budzić w nocy tak ze 2 razy i ja mysle że u niej to na ząbki idzie, ale czemu Piotruś się tak często budzi to nie wiem.....

hejka!

kasia - ja to się już pogubiłam w Twoich pracach i firmach;-)

blueberry - kolejne Marcowiątko się wypina na mleko? ja przechytrzam Zosię koktailem z owocami:tak:

ewelina - może spróbuj samouspokajania:sorry2:jak sąsiedzi na Was nie doniosą to jest szansa, że się uda:-DPiotruś od zawsze ma kiepskie spanie(jak ty to wytrzymujesz?:szok:) i coraz trudniej będzie Wam z tego wybrnąć:no:mądre poradniki radzą: rytuały przed snem, nie branie w nocy na ręce itp., zresztą wiesz to wszystko. Co ja Ci powiem mądrego...:rofl2:sama się Was pytałam jak Zosia czadu dawała....u nas już minęło:blink:

agutek - jestem pod wrażeniem nocnikowych postępów córci:szok:ja zaniedbałam to na maxa:zawstydzona/y:
Ostatnio zwaliło mi się na głowę tyle problemów, że na nic nie mam ochoty - wegetuję:-(

POdsumowując u Zosieńki lepsze i spanie i jedzenie:happy:

Elahar - Piotruś w dzień śpi tylko raz ok. południa i czasami tylko godzinę, chyba to nie za dużo:sorry2:

,

To rzeczywiście krótko. Moja czasami nawet 3 godziny śpi od południa.

A co do jedzenia to ja ostatnio tracę cierpliwość bo moja to potrafi całkiem sporo zjeść ale trwa to strasznie długo :wściekła/y::wściekła/y::baffled: O siedzeniu przy stole nie ma mowy , tylko łazi po domu i tak szamie sobie powoli to co jej do buzi włożę. Najgorzej z zupą bo sie trochę rozlewa. Ale przynajmniej warzywa wszystkie jej smakują, nawet burak czerwony i seler w kostkach je, bo tak jej kroje.:tak:

elahar - świetnie, że Madzia warzywa wcina:tak:

a ja właśnie przyniosłam sobie od teściowej gorące ciasto truskawkowe i rondel gołąbków:happy::-)

Ewelina - nie wiem, co ci poradzic, moge ci tylko opowiedziec o moich przemysleniach, bo Olivka tez w nocy budzi sie czesto:tak:ale raczej tak przed 23-24 , potem juz spi spokojnie
tak jest od zawsze, zastanawialam sie dlaczego i mam taka jedna teorie, ze po prostu musi tak jakby odreagowac wrazenia z calego dnia i uspokoic sie, zeby dobrze zasnac;-)jak sie budzi to dostaje smoczka, zwykle to wystarczy, czasami kilka lykow wody:tak:
mam tez inna teorie - ostatnio przyszlo mi do glowy, ze Olivka sie nie moze wyszalec wystarczajaco i zmeczyc:-pzwykle wychodzimy na spacer na 2-3 godziny i chodzi sobie po parku, ale jakis tydzien temu zabralismy ja na 5-cio godzinny spacer do lasu, wrocilismy tuz przed spaniem i spala jak zabita przez cala noc:tak:no ale takiego treningu codziennie jej nie zapewnie, bo ja sie wykoncze:-D

mam jeszcze trzeci pomysl - Olivka spi w pajacu, ale ostatnio mielismy troche upalow i spala wtedy w body z krotkim rekawkiem - wydaje mi sie, ze mniej sie wtedy budzila, moze jest jej za cieplo jak ma stopki zakryte:zawstydzona/y:

nie wiem, czy ktoras z tych teorii jest prawdziwa w naszym przypadku, ale moze podsunie ci to jakies pomysly:-)

reklama
witajcie
mój synek tez je warzywka wsioo jak lecii nei wybrzydza na razieeeeeeeeeeee
tez nie usiedzi w miejscu nawet przy jedzeniu chwilke w foteliku i potem stoi na baczność wiec wyjmuje i karmie ale na szczescie stoii obok
no niestety nocniczek to nie przyjaciel mojego synka :-:)-(
ale bedziemy starać sie jak można
w dzień spi raz nieraz po 3h i tyle
wieczorem rytuał i potem go do wyrka i zasuwam roletke przymykam drzwi nie wchodze nie gadam no chyba ze tam wielki płacz
pozdrawiam was mamuśki

Do góry