reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

witajcie

czy wy dajecie waszym maluszkom jeszcze wit D
bo jest słonko i ja zaprzestałam a wy???

mały maił ciagle katar pogadałam z kol co ma córke alergiczke doradziła bym zobaczyła czy po przyjściu ze spacerku po przebraniu go w nowe ubranko czy tez będzie katarek jak nie to oznacza ze uczulony na pyłki bo bardzo nasila sie po spacerku i na wieczór jest masakra zasmarkany męczy sie

co tamu was kobietki u mnie za mało czasu by tu do was wpadać a miło sie gada

reklama
Fredzik ja właśnie szukam piaskownicy zamykanej:tak: wczoraj kupiłam wielki zestaw zabawek do piachu a piaskownice były tylko takie otwarte:baffled:
hmmm podsunęłyście mi pomysł z tą piaskownica na balkonie tylko nie wiem jak moj salon bedzie wyglądał jak mała będzie co chwilę wchodziła do mieszkania:confused:

roksi, my taką mamy
SMOBY piaskownica basen fontanna MOTYLEK + GRATIS (361034342) - Aukcje internetowe Allegro

a salon.. no cóż raczej nei będzie wyglądał, ja mało sie nie wywaliłam jak maluchy naniosły piasek do domu

A i dwie części można rozczepić więc jedna może stać oddzielnie od drugiej i robić za basen a potem jest to pokrywa. A piasek w OBI np można kupić ale jest to towar deficytowy ;-) Do jednej części wchodzą 4 worki.

CO do wit. D to my już od jakiś dwóch miesięcy podajemy multi - sanostol zamiast samej wit. D. Tam jej trochę jest ale w sumie nie wiem czy mozna latem to podawać czy nie :baffled:, muszę do pediatry naszego zadzwonić

dziewczyny jakie pampersy uzywacie??
ja do tej pory tylko Pampersa wczoraj kupiłam Hagysa i sprawdzam je na dzień a na noc przetestowane Pampersy zostaną
powiem że te Hagysy maja jednak lepsze zapięcie no zobaczymy czy dobrze zrobiłam obym nie żałowała ale pamiętam że córci tez po około roczku Pampersy tylko na noc zakładałam bo one jednak wytrzymają cała noc ładnie

dzień dobry

Sąsiad wierci nam nad głową od samego rana wiertarą :wściekła/y: A na dworze tak zimno, że wychodzić się nie chce. Ale chyba ubierzemy się grubo i pójdziemy bo oszaleć można :wściekła/y:

agatulka my ostatnio używamy pampersów z Rossmana. Są całkiem w porządku.
Agutek zdrówka dla córci. Może rzeczywiście to będą ząbki.

Hej :-)

Agatulka witaminy D nie podaje :no: a uzywam caly czas pampersow :tak:

Agutku zdrowka dla Tolci :tak:;-) i oby sie okazala to tempka zabkowa :tak:;-)

Blueberry moja tez cos malo mleka pija ostatnio :baffled: budzi sie jak zawsze w nocy na "posilek" daje jej butle ,a ona wezmie pare lyczkow i spi dalej :sorry2:

ups:-( moze to ząbki idą? Ucałowania dla Malutkiej!

Biedactwo:-( Agutku a może to temperatura ząbkowa:sorry2:

.
Agutek zdrówka dla córci. Może rzeczywiście to będą ząbki.

no niestety to nie ząbki :no:
byliśmy u pediatry i na ząbki się nie zapowiada...powiedział tylko, że widać wyżłobienia - wzgórki takie na zęby więc pewnie kiedyś zaczną iść, ale kiedy...i że pewnie wszystkie na raz...ale że i tak nawet jakby miały nie wyjść to się nic na to nie poradzi, jedyna rada to czekać :baffled:

mała ma zaczerwienione gardło i migdałki...
dał antybiotyk po tym jak powiedziałam, że od kilku tygodni ciągle katarek i uznał, że można by obejść się bez niego gdyby nie dookoła ciągle te inne problemy, a skoro one są od dawna co chwilkę to jednak proponuję potraktować to delikatnym antybiotykiem...no i zbijać gorączkę, bo ona od tej infekcji gardła :dry:

no i jeszcze raz wałkowałam z nim temat szczepionki MMRII
ciemiączko na ten wiek normalne i mamy się nie niepokoić.

witajcie

czy wy dajecie waszym maluszkom jeszcze wit D
bo jest słonko i ja zaprzestałam a wy???

mały maił ciagle katar pogadałam z kol co ma córke alergiczke doradziła bym zobaczyła czy po przyjściu ze spacerku po przebraniu go w nowe ubranko czy tez będzie katarek jak nie to oznacza ze uczulony na pyłki bo bardzo nasila sie po spacerku i na wieczór jest masakra zasmarkany męczy sie

co tamu was kobietki u mnie za mało czasu by tu do was wpadać a miło sie gada

pytałam pediatry dziś o wit. D i powiedział, że do jesieni mamy odstawić, we wrześniu znowu...

dziewczyny jakie pampersy uzywacie??
ja do tej pory tylko Pampersa wczoraj kupiłam Hagysa i sprawdzam je na dzień a na noc przetestowane Pampersy zostaną
powiem że te Hagysy maja jednak lepsze zapięcie no zobaczymy czy dobrze zrobiłam obym nie żałowała ale pamiętam że córci tez po około roczku Pampersy tylko na noc zakładałam bo one jednak wytrzymają cała noc ładnie

ja na huggiesach ostatnio się zawiodłam, używam pampersów a teraz kupiłam dwie paki rossmanna, te dwa typy na razie mnie nie zawiodły.

reklama
Hej :-)
Blueberry moja tez cos malo mleka pija ostatnio :baffled: budzi sie jak zawsze w nocy na "posilek" daje jej butle ,a ona wezmie pare lyczkow i spi dalej :sorry2:
Mój się obudził o 1:30, wałkował się, nie mógł zasnąć, w końcu usiadł i pokazał na okno (a tam stoi kramik z mlekiem ;-)). No to zrobiłam mu mleko, a on nie chciał - odsuwał butlę ręką, ale dalej pokazywał na okno. Pomyślałam, że to bunt przeciwko ustnikowi i poszłam po smoczek. Ale też nie chciał :no:. Posmarowałam dziąsła, zmieniłam pieluchę i jakoś usnął. Nie wiem o co mu chodziło z tym oknem :baffled:.

Agutku, zdrówka życzymy. U nas babcia sie przeziębiła wczoraj na spacerze ;-).

Do góry