reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Hej Witam.
O Justa ktoś jeszcze do Nas dołączy fajnie:tak:.Czekamy na więcej informacji.
Madzia Filip coraz częściej próbuje wymuszać płaczem,ja nie ulegam i często zajmuje go czymś innym i szybko mija:tak:.
Marzenko suwaczek z urlopem,odm razu cieplej się zrobiło:-).
Martuś zdrówka dla dzieci,to sobie moment na chorobę wybrali:sorry2:.Głask dla brzuszka:tak:.
MamaNiki My w tamtym roku kupiliśmy huśtawki z drabinkami i teraz dokupimy zjeżdżalnie,i był to dobry zakup:tak:.

Ależ u Nas dzisiaj ciepełko, aż mnie ochota na umycie okien wzięła,od razu przyjemniej w domu:-).

reklama
Ja co do zjeżdżalni i huśtawek to mam mieszne uczucia. Bo wydaje mi się że jakby mieli w ogródku to potem jak idę na spacer na plac zabaw to już nie jest to dla nich taka atrakcja...
no ale znowu to przemyślę.

Marzenko, och urlop - jak fajnie. :-)
Mój M na każdą wzmiankę o nawet krótkim wypadzie mówi : "a co z dziećmi zrobimy?" :dry: a ja uważam że jak się chce to wszytsko się zorganizuje...

Zaliczke to wiem ale to jest duża zaliczka jak chciała 100 euro to nie mam problemu ale 200 to jest 800 zł wrazie czego w dupe :)
Marta a u nas takie słonko że aż mi żal siedząc w pracy szkoda że u was dzieci chore

Madziu, to spróbuj z nią ponegocjować wysokość zaliczki. :tak:

też mnie to "wkurzyło" że chore. całą zimę się udało i teraz tak na koniec... no cóż... :sorry2:

Martuś a z dziećmi nie możecie jechać gdzieś? Ja nie miałabym z Kim Nati zostawić - więc i w ubiegłym roku i w tym jedziemy razem. Ja wiem, że to różnica jedno, a dwoje czy troje, ale Mikołaj już duży przecież jest. Kasia w ubiegłym roku też całą czwórką jechała. I wydaje mi się, że dziecko na takim wyjeździe jest zupełnie inne. Nati była ssssuper! My mieliśmy czas tylko dla niej (nie trzeba było sprzątać, gotować), były atrakcje i do tego chodziła wcześnie spać, a późno (jak na nią) wstawała. Tak, że żyć - nie umierać!

Hej !!! Jestem:-).Szczerze Wam powiem,ze jakoś nie mogę się odnaleźć na otwartym.Takie są efekty jak się tyle czasu nie pisze:sorry2:.

Martuś,patrze na Twój suwaczek i widzę,że wkroczyłaś w 39 tydzień. Bosze jak ta Twoja ciąża ekspresowa.

eee tam Monia, dla mnie nie taka ekspresowa. abstynencja się ciągnie i ciągnie.... :-D

ja dziś chyba do Maca pojadę, bo mnie tak skręca że szok.

:-D:-D:-D

Oglądałam ostatnio program w którym położna polecała piwo karmi.Powiedziała,że spokojnie można je pić karmiąc piersią a one samo w sobie ma wspomóc laktację. Nie wiem co ono ma takiego w sobie bo tylko jednym uchem słuchałam.

Ciąża to jeszcze nic takiego strasznego. Dla mnie najgorszy jest ten pierwszy okres po porodzie. Hormony szaleją a Ty sama nie wiesz co się z Tobą dzieje. Człowiek zachowuje się tak jakby nigdy noworodka nie miała na rekach:baffled:.Też tak miałaś czy tylko ja taka niemota byłam? Bosze,ja cały okres szpitalny przepłakałam.Spadał z wagi wyłam,nie jadł wyłam,dostał żółtaczki wyłam:-D.Prawie wcale nie spałam bo albo karmiłam albo na laktatorze siedziałam.

Ostatnia edycja:
No wiesz ja ci się nie dziwię. fakt że te hormony szaleją a ty jeszcze sytuację z Tomkiem miałaś nieciekawą.

Ja nie miałam takiej huśtawki.

a co do karmi, to wiem że położne polecają na laktację, powiem ci że jak z Mikołajem leżałam w warszawie, to przy każdym łóżku "świeżo upieczonej mamy" stala butelka karmi. :baffled:

reklama
Butla przy wyrku,sześć lat temu:szok:? W jakim szpitalu rodziłaś?
Ja Mikołaja rodziłam na Bielanach.

Oglądacie informację? Pokazują metodę zoperowania przepukliny mózgowo rdzeniowej w łonie matki.Bosze,jak ten świat pędzi do przodu.

Ostatnia edycja:
Do góry