cisowianka
Aktywna w BB
monika, mówisz że aż 3 tyg potrzebowałaś na pozbycie się toksyn z organizmu? sporo... a powiedz mi jakie badanie robiłaś by sprawdzić czy dziecko ma wszystkie niezbędne witaminki? morfologię? czy coś jeszcze?
za niecały miesiąc lecimy do Polski... do tego czasu i tak nie zdziałam nic konkretnego :-( po prostu nie zdąże z pozbyciem się toksyn i rozpoczęciem diety od podstaw... myślę że w Pl zrobię te testy , i potem po powrocie tutaj zabiorę się ostro do eliminacji alergenów.
jak myślisz, dobry to plan?
trudno... najwidoczniej już taki los mojego Marcelitka - że będzie przysłowiowe 100 lat za Murzynami - czyli w tym przypadku 100 lat za majowymi dziećmi :-(
tylko kurcze nie wiem co zrobić z tym nieszczęsnym glutenem...czy go sobie odpuścić na ten miesiąc (do czasu zrobienia testów)?.....
.....poryczałam się...
po prostu ne wyobrażam sobie jak mam odstawić go od słoiczków:-( jak on za jednym posiedzeniem zjada mały słoiczek zupki i poprawia to deserkiem... i co ja mam tak nagle tylko butelką go karmić? :-(
Ja tylko na chwilke,bo mlody ma dzien marudy.Kurcze Barmanka jak ja Ci wspolczuje tych problemow z ta skaza i tym calym dziadostwem.Oby Marcelek jak najszybciej z tego wyszedl.Co do tych probiotykow to upewnij sie ze nie zawieraja bialka mleka,bo te w polsce to niektore maja.A jesli chodzi o gluten to moja pediatra mowi ze jesli sie nie wprowadzilo w zalecanym tym nowym terminie to lepiej juz poczekac jak dziecko skonczy 10 miesiecy i dawac wtedy normalnie.Ja tak robie z Matim bo on nie chcial wczesniej nic jesc wiec nie podawalismy glutenu.A poza tym jak moja Nikola byla mala to glutenu tak wczesnie sie nie podawalo i wszystko bylo ok.