reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

wrzucę Wam cos na rozluźnienie wieczorku ;-):-D

> > > Jaka jest różnica między cnotliwą a nie cnotliwą dziewczyną?
> > > Różnica kolejowa.
> > > Do cnotliwej jest pociąg, a do nie cnotliwej kolejka.

no i jeszcze obrazek pt.: "Świńska grypa"

106hfs7.jpg

reklama
Ja Ci napisze, ze to malo.
U nas jest prywatny zlobek za 1000zl z tym, ze w cenie jest juz wliczone jedzonko, jakie tylko je dziecko, mleczko, pieluchy. Wogole jest naprawde wypasiony, bo i spacerki robia te Panie jesli sobie rodzic zyczy. Sa jeszcze inne stawki, jesli dziecko zostaje tylko na popoludnia, wieczory, albo nawet na noc.
:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
wymiękłam :eek::eek:
ależ dajcie spokój, co to są za pieniądze za żłobek. szok :szok: chyba tylko bogatych na to stać :eek:
bo załóżmy - 1000zł za żłobek, jakieś 500zł na mieszkanie, 200-300opłaty.... i ja się pytam - ile taka mama ma zarabiać?? :szok: )tak serio jak znajde prace w Pl za 1800zl to wracam w podskokach :tak:)
ok - powiecie że jest jeszcze pensja taty - ale ja odpowiadam, że jest masa osób którzy mają kredyt do spłacenia (tak jak my), utrzymania autka, życie (jedzonko, leki, lekarze). a gdzie jakaś gorzka żołądkowa miętowa na weekend??
że nie wspomnę o odłożeniu czegoś na wakacje i na przysłowiową "czarną godzinę" :sorry:

kurcze, barmanko - nieciekawie u Was... Przykro mi .. i współczuję Marcelkowi tej eliminacji menu...

co do żłobka.. u mnie w Bolesławcu też jest 1. Ale... Opłata stała miesięczna wynosi 150 zł + 5 zł za każdy dzień, w którym dziecko do niego uczęszcza (super!!!).. Czyli tak pi razy oko - 250 zł. Mamy są zadowolone:tak::-):-):-).
W kwietniu składam wniosek na przyjęcia wrzesniowe:tak:.

kurcze, barmanko - nieciekawie u Was... Przykro mi .. i współczuję Marcelkowi tej eliminacji menu...

co do żłobka.. u mnie w Bolesławcu też jest 1. Ale... Opłata stała miesięczna wynosi 150 zł + 5 zł za każdy dzień, w którym dziecko do niego uczęszcza (super!!!).. Czyli tak pi razy oko - 250 zł. Mamy są zadowolone:tak::-):-):-).
W kwietniu składam wniosek na przyjęcia wrzesniowe:tak:.
Ja tez tak planuje zrobic. Jesli uda nam sie z ta moja praca na 1/2 etatu przetrwac i Julce nas nie wyprowadzic z rownowagi, to pojdzie do zlobka, w momencie kiedy bedzie miejsce, ale nie wczesniej niz bedzie miala roczek!
U nas niestety na zlobek mozna czekac i czekac.....
aga_k_m a to jest taki nabor jak do szkol?:confused: Ze jest tak jakby rok szkolny? Kolezanka, ktora prowadzala synka do zlobka, mowila, ze zlobek dziala caly rok, bodaj... z miesieczna przerwa.:eek:

Aha i przepraszam, ze tak niz gruchy, ni z pietruchy sobie pisze, ale wiecie same, ze nadrobic Was po tygodniu to trzba byc cudotworca. :cool:

Marzenko, mój SIawek tez jest w domu. Wychodzi na to,ze jednak kazda ma swojego mężusia.:-)
Barmanko, ja taka sytuację miaIam z MikoIajem. WraciIam do podawania samego nutramigenu -przez trzy tygodnie. Po trzech tygodniach wprowadzaIam po jednym warzywku na tydzień.Mięsko dopiero po dwóch miesiacach.MusiaIam robic mu badania raz na miesiąc wIasnie ze wzgedu na uboga dietę.O dziwo po takiej powtórce wszystko byIo ok i nic go nie uczuIiIo.AIergoIog powiedziaIa,ze za szybko mu wszystko wprowadziIam.
Trzymaj sie i nie poddawaj się a zobaczysz,ze będzie dobrze.
Mój synuś jak skończyI rok dostaI pierwsze meczko modyfikowne i nie zareagowaI skazowo.Dzisiaj wcina nabiaI aż mu się uszy trzęsą.
Niestety nie wiem co to jest paneI pediatryczny.

Ostatnia edycja:
Goście poszli,mały nakarmiony,okapany tatuś usypia(przez chorobę trudno m zasnąć i trzeba chwilę postać przy łóżeczku) więc jestem.
Barmanko-Bidulko ty masz przechlapane z tym paskudztwem:-(.Marcelito bidulek sie męczy a ty nie umiesz się połapać co może być winne.Wieszco, mam kolezankę, której synek(4 lata) od urodzenia ma wszystkie mozliwe alergie od wziewnej i kontaktowej po skazę białkową.Ona jest ekspertką w dziedzinie"co może uczulać" jutro postaram sie z nia skontaktowac to może poda mi kilka alergenów pokarmowych,takich o których sie nie mówi (np.od niej wiem, że marchew możne silnie uczulać a podaje ja się jako bezpieczną:szok:).Może choć trochę Ci pomogę.
Aga km-kawał dobry:-):-):-) ale rysunek mnie rozwalił:-D:-D:-D.
Marzenko-My mamy taki nawilżacz:

NAWILŻACZ POWIETRZA DESA H80 - WYSYŁKA 0 ZŁ
Jesteśmy zadowoleni.
Słonko-My się nie gniewamy:-).Wpadaj częściej jak ci panna Julia pozwoli

Barmanko,jak będziesz kontynowac dietę z aIergenem to w końcu rozpocznie sie marsz aIergiczny u maIego.MaIy na koniec może dostac astmy.Skontaktuj się ze swoim aIergoIogiem i zapytaj o moja metodę.

Aga km, obrazek świetny aIe szczerze mówiąc zaczyna mnie przerazac ta grypa.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry