reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie.
Filip przespał prawie całą noc!Obudził się o 1 na papu i dopiero o 5.30:-):-):-).
Dziwnie być wyspaną:baffled:.
Na początku życzenia dla kochanych półroczniaków
M&m's-Dla Majeczki
Malgoss-Dla Szymonka
Patik80-Dla Hani

:-)Wszystkiego NaJ, NaJ,Dużo uśmiechów, zdrówka, nowych umiejętności i sprawności oraz żebyście każdego dnia przynosili radość swoim rodzicom:-)
Słonko-Dla Juleczki z okazji ukończenia 5 miesiąca wielki buziak od cioci z BB i Filipka:-)

Teraz nadrabiam nocne posty.

reklama
mamamatysia- moj tez o dziwo lepiej dzis spal.. obudzil sie o 1, pozniej o 3, a pozniej o 4.30 no i o 5.30 na dobre juz wstal takze dzis moge powiedziec ze mial lepsza nocke a mamusia od razu czuje sie lepiej :)

martalis- piekny tort:)

ankzoc- dzieki

dzis idziemy do lekarza bo maly ma katar i kaszelek,, na wszelki wypadek niech go oslucha... pozniej pojdziemy do mamuski mojej:)

No nadrobiłam:happy2:.Szybciutko poszło.
Tikanis-Cieszę się, że Kubuś tez dał Ci się wyspać:-)
Ankzoc-Bardzo,bardzo się cieszę, że sprawa tak pomyślnie się rozwiązała:-D:-D:-D.
Niech żyją mądrzy dziadkowie:tak:.
Moniqsan-No to masz biedna przechlapane:-(.To są niestety skutki pobytów u babć.Ona tak strasznie kochają wnuki, że w ogóle by ich z rak nie wypuszczały:wściekła/y:.Jak wracamy do domu to mamy Sajgon:growl::growl::growl: Przeżywasz to bardzo bo Lilianka do tej pory była mega grzeczna(jako jedna z niewielu majowych dzieciaczków) my zdążyłyśmy już przywyknąć do naszych"maruderów". Życzę Ci duuuuuzo cierpliwości i pamiętaj jesteśmy z Tobą:-).
Bohaciefko-Dziękuję za życzenia:-)
Martalis-Tobie również dziękuje za pamięć i składam najlepsze życzenia Olivierowi:tak:.Tort świetny i pewnie smaczny:-p

Szalone, kiedy ja to nadrobie. Biorę się za czytanie a i może dam radę skrobnąć. Muszę ogarnąc chatkę bo wygląda jak pobojowisko .mąż w domu to sajgon w domu. Lepiej jestem zorganizowana jak go nie ma.domek wysprzątany, dzieci obrobione a i jeszcze na bb znajduje się czas.

Ankzoc ciesze się że wszystko sie ułożyło nie ma to jak rodzina a nie ktoś zupełnie obcy:-)
Tikanis zazdroszcze ja dziś prawie nic nie spałam Kamilek dawał czadu w nocy nie wiem co się mu stało
Martalis dziękuje za życzenia nikt o Tobie nie zapomniał nie martw się:-D
Malgoss naj naj naj lepszego dla Szymonka żeby dał się mamusi wyspać żeby polubił leżaczek i dał mamusi posiedzieć na forum
M&ms dla Majeczki tak samo wszystkiego najlepszego
no i jeszcze Hanusia żeby rosła jak na drożdzach i dawła dużo szcześcia mamusi
Bohaciefka każdy czasem wymięka :-) nikt nie jest idealny

Dzieki dziewczyny za miłe slowa, pojechalismy do tesciów i rozmawilismy z nimi powaznie i naprawde bardzo są chetni się zaopiekować mała, tymbardziej, że to ich jedyna wnuczka, mają 4 wnuków :-) Powiem wam normalnie czuje się jakby mi kamień spadł z serca, teraz już mogę spokojnie wrócić do pracy:

Ponawiam pytanie o łóżeczko/kojec możecie mi jakis doradzić??
I kolejne pytanie chcę się zwalniać godzinę na karmienie czy to trzeba jakiś zaświadczenie od lekarza, czy podanie napisać?? :confused:

patik80- tak czuje ogromna ulgę i jestem o wiele spokojniejsza :-) a co do teściów, faktycznie są kochani

agakm- lepiej dla was i jagusi jakby tesciowa byla u was:-) moi tesciowie mieszkaja na 2 pietrze ale wozek bedzie stal u nich od poniedzialku do piatku bo popołudniu i tak w zime juz na spacer nie bedziemy szli z maja.

k.m- to przykre ze taka masz tesciowa :-(, ja naprawde na swoich zawsze moge liczyc

bohaciefka- o kurcze to miałaś zwariowne dni, ale jak człowiek opanuje sobie plan dnia to jest lepiej. Haha to już koljna osoba z pomorza, szkoda ze nie mieszkamy wszystkie blisko siebie :-)
Przykro mi że tak pogorszyły ci się relacje z córcią :-(, ale nie martw się nikt nie jest idealnym rodzicem, kazdy z nas popełnia lub popełni niejednokrotnie błedy wychowawcze, najwazniejsze , że zdajesz sobie sprawę, ze je popełniłaś i chce to naprawić, zycze powodzenia i wiesz co czas który poświęcasz dzieciom jest bezcenny i dla nich najwazniejsze ;-)

martalis- no prosze jaka zdolniacha z ciebie :-)

MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA DZIECIACZKÓW
Patik80-Dla Haneczki
M&m's-Dla Majeczki
Malgoss-Dla Szymonka

dzień dobry :-)
kurcze mój bąbel wstał o 6 a teraz marudzi:no:

jeszcze raz bardzo dziękujemy za życzenia!!:-)

A my z Kasią życzymy wszystkiego najlepszego:

Patik80 - dla Haneczki
M&m's - dla Majeczki
Malgoss - dla Szymonka

Całuski

Ponad 10 stron do nadrabiania, oszalałyście ! :-D:-D

ela123456 :D mąry synek :-D:-D:-D ładnego wierszyka się nauczył :cool2:

mamstud to kruszynka z Twojej córci. Ja chyba jednak oprócz piersi podawałabym jeszcze butelkę, choćby kilka razy dziennie, wtedy pewnie mała nadrobi.. :tak:

m&m's śliczna suknia! właśnie takie mi się podobają. Na pewno będziesz pięknie wyglądać. A na kiedy planujecie ślub?

ankzoc to super, że teściowie się zgodzili, żeby pilnować Maję. Będziecie przynajmniej pewni co do tego z kim zostawiacie małą, no i nie będziecie się martwić, że coś może być nie tak, no i Maja będzie zadowolona, bo przecież już ich zna :tak:

bohaciefka relacje ze starszą córką jeszcze pewnie da się odbudować, tylko musicie obydwie tego chcieć :tak: Rozmawiaj z nią częściej, bawcie się, chodźcie na spacery, a pewnie będzie lepiej ;-)

Wszystkiego najlepszego dla kolejnych półroczniaków ;-)
Malogss- dla Szymonka
m&m's- dla Majeczki
Patik80- dla Hani

No i dla slonkoonline- dla Julki, z powodu ukończenia 5 miesięcy ;-);-)

U nas nocka dzisiaj lepsza, "tylko" 3 pobudki były. Zuzka od rana rozgadana, mówi sobie tatata, mamama, ahh jak to fajnie brzmi ;-)
Czytałam, że niektóre z Was mają problemy z tym, że dzieci chcą być tylko na rękach, moja Zuza tak samo. W ciągu dnia może z godzine ogólnie leży sama na kocyku lub macie i się sama bawi, a tak to ciągle ktoś musi przy niej być :dry: i najgorsze jest to, że nie wiem skąd ona się tego nauczyła, bo normalnie ciągle jej nie nosiliśmy... no chyba, że u "teściowej".. :eek:

reklama
NADROBIŁAM I ODPISUJE .
Na początku buziaki dla półroczniaków i dla pięcimiesięczne Julki.

M@dz1@ , czy myśląc o tej szczepionce miałaś w zamysle zaszczepienie Kamilka? Ja jakoś boję się tych nowości. Jesli szczepionka będzie dostępna w PL to nie wiem czy zaszczepiłabym maluchy.Dziewczyny jakie jest wasze zdanie?

Mamstud( nie mamsrud:-p),to strasznie duzo Gabunia ma tej niedowagi. Powtórzyłabym jej badania.Mi lekarz mówił,że niedowaga u takich małych dzieci wiąze się często z anemią. Tomus ,mało przybierł na wadze a w miarę podawania żelaza apetyt się zwiększał.Ja bym ją dokarmiła sztucznym lub podała środek ,który zwiększa kalorycznośc mleka. Nie pamiętam nazwy ale mozna go dodawac do maminego mleka ściągnietego do butli.Podpytaj lekarza.

Mamamatysia. moja kruszyna tez jest wszystkopożerająca. Jak sie urodził to nic nie jadł i spadł ponizej 2400. W tej chwili to by połknął karton mleka bez otwierania. Nie wiem ile wazy ale jutro mam szczepienie to się oswiece.

M&MS,suknia przepiękna. Jak brałam slub to takiego cuda nigdzie byś nie uwidziała.Szczerze -cudo.

nie no m&m's teraz to już w ogóle nie wiem w co się ubrać na Twój ślub! Taka suknia oszałamiająca, muszę się rozejrzeć za czymś fajnym :biggrin2: -Mamstud ,no tak sie wpraszac :szok: :szok::szok::szok::szok:-a tak poważnie to znowu sie usmiałam. DOBRZE NA MNIE OSTATNI DZIAŁASZ.

Ewka82, mój Tomus własnie dzisiaj obudził sie z takimi czerwonymi policzkami . Mysle,że to reakcja alergiczna. Wczoraj jadł pierwszy raz rybkę i tak mu smakowała ,że opierdzielił cały słoik.

Ankzoc, problem się rozwiązał i mały zostaje w dobrych rękach.Mama spokojna i dziecię będzie przeszczęsliwe. Ja swojego Tomcia nie dałabym tesciowej ,tesciowi owszem. Mamuska,juz dzis wsadziłaby mu rączki w pieprz ,żeby nie brał paluszków do buzki.

Marzena 80, trzymaj się i głowa do góry. Szwagierka jeszcze kiedys będzie potrzebowała pomocy od was . Przypomnisz jej o tej sytuacji i wtedy wywali gały. Zemsta jest słodka.

Moniqsan, witaj w klubie kur domowych. Czasami to padam na ryj.Człowiek jak już ogarnie ten chlew w chacie to położyłby sie najchętniej spac .Pospałabym ale z kim zostaną te dwa małe wampiry wysysające energię?Masz i tak o niebo lepiej bo będziesz wypruta dwa tygodnie w miesiącu.

K.M ,fajnie,ze jednak nas nie opuściłaś .

Bohaciefka,ja tez czasami zastanawiam czy nie zaniedbuje starszaka.Tomus marudzi to zajmuje sie Tomusiem . Tomus spokojny to powinnam zając się Mikołajem a ja siadam do kąpa.Dzieciak bawi się sam a ja siedze na BB. Mam wyrzuty sumienia a juz po Twoim poscie dopadły mnie przemyślenia. Oj będę musiała sie poprawić.

Martalis , mam nadzieje,żebędzie i w końcu przekręci ta swoja szanowną.
Torcik superowy.
Jesli o kimś zapomniałam, przepraszam

Do góry