Bohaciefka widze ze robimy tak samo z przejsciem na butle. Od tego tygodnia jestesmy juz 4x na butli i od przyszlego poniedzialku planuje 5xdziennie. Planuje a co z teg owydzie to nie wiem bo nie potrafie skonczyc :-( serce mi peka a zawsze sie konczy na tym ze mowie sobie: dobra jeszcze jeden dzien cycek
a musze skonczyc do 10 pazdziernika ( wracam na studia i nie mam zamiaru biegac po uczelni z laktatorem)Gucio ogolnie je malo a wyglada to tak:
6.30-cycek
9 butla - wypija jakies gora 100ml
pomiedzy karmieniami herbatka (anyz, koperek,rumianek) okolo100ml
11.30 butla- 170ml
14butla- okolo100ml
15- sloiczek (polowa)
pomiedzy woda lub herbatka
17- cycek
19.30 butla i tu jest roznie raz jest 170 a raz tylko 80
na opakowaniu mleka (a podaje Humane) jest napisane ze dzidzia powyzej 4 miesiaca powinna pic 200ml a co ja zrobie jak on nie chce
nie zmuszam, nie to nie. Dobrze przybiera na wadze wiec chyba tyle mu wystarcza. A mam do Ciebie pytanko jak to wyglada z pokarmem u Ciebie ? ja mam sporo mleka, wiem ze nie jedna mama by sie z tego cieszyla ale jak mam skonczyc karmienie z pelnymi cycuchami ? Zaczelam sie troche bandazowac... ale zal mi tego mleczka:-(
przepraszam, że tak późno odpowiadam, staram się nadążać ale nie zawsze daję radę
mi tez byłoby szkoda maminego mleczka, moze karm o porach jakich bedziesz w domu juz przed wyjściem i po powrocie na obiadek no i w nocy jak dasz rade kondycyjnie. Ja mam tak mało mleka, że dopiero po 6h czuje jak piers robi sie pelniejsza wiec z zastojem nie mam problemów. U nas wyglada to tak:
6.00 - butla 100ml (podaje enfamil)
8.30 - butla 100 ml mleka
12.00 - cyc i butla 100ml mleka
15.00 - 1/2 słoiczka razem, a w tym: (marchewka z jabłuszkiem, wczoraj dodałam brokuły) i herbatka rumiankowa ok 40ml
18.00 - butla 100ml
20.30 - butla 120ml
22.00 - cyc
01.00 - butla 100ml
04.00 - butla 100ml
02.00 - 06.00 obecni spanie przy cycu i cyckanie na zawołanie
i 6.00 rano i schemacik od nowa
.
Wiesz moja Małgosia tylko raz wypiła 150ml mleka a tak najwyżej 120ml a najczęściej jest to 100ml, za miesiąc mam szczepienie i zobzcazymy co powie mój pediatra.
Kończę bo mała wrzeszcy
. pa