reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

A u nas kolejny ciężki dzień za nami, mała wczoraj tak mi dała popalić, że mialam już wszytskiego dość a głowa to mi pękała ehhh, myslalam, że nocka będzie lepsza ale gdzie tam ciąglę się wierciła, stekała, budziła a o 4 sobie zaczęła gadać :cool2:

olivia74- pewnie, że zagladaj i pisz jak tylo masz ochotę ;-), dużo jest tu mamuś, ktorych dzieciaczki urodziły się w kwietniu ;-)Wierze, że musi ci być ciezko, ale u nas zawsze możesz się wyżalić :-)

nina27- super, że chrzciny się udały, no zobaczymy jak to będzie u nas w sobotę, mam nadzieję, że obydwie sie wykurujemy. A co do kataru małej to też odciagam fridą i mam te krople co ty i dotego mam maść majerankową kosztuje chyba z 2 zł, ale ułatwia oddychanie :-). Wiesz ja też tak mam zawsze, że jak chce ładnie wyglądac to zawsze jest cos nie tak, już się smiałam wczoraj do meza, że rok temu przed naszym slubem miałam anginę :confused2:

confi- ślicznie wyglądacie :-) a u mnie troszkę lepiej nie boli mnie już tak gardło jak wczoraj ale ogólnie czuję się wypluta a jeszcze mała daje popalić szkoda słow, dobrze, że mąż mi duzo pomaga jak wraca z pracy. Confi, nie wiem szczerze, co ci poradzić, może pomysl o póxniejszej przyszłości damianka jak pojdzie do szkoły i w 2 klasie będzie miał iść do komuni. To jest twój wybór.

barmanka79- nie przejmuj sie ja też takie mam wariacje, piszę nasz schemat dnia, bo tak najczesciej wyglada, ale tgeraz to jest róznie

m&ms- kurcze wiem co przezywasz ja też czuje się wypluta, duzo zdrówka

jola466- kochana na pewno będzie wszytsko ok, zobaczysz, trzymam kciuki, chyba będziesz musiała małą czymś sytym zapchać, żeby wytrzymała tyle

sara1983- wiem co przeżywasz moja mała przez pierwsze 3 m-ce była jak aniolek a teraz mały diabełek no a jeszcze ta choroba poprostu wykanczamy się obydwie, no ale jakoś to trzeba przetrwac, mam nadzieję, że jeszcze nasze maluszki się zmienią. Gratulację dla Mateuszka - pierwszy ząbek super :rofl2: i wszytskiego naj z okazji imienin

mamstud- kochana to moje gratulacje :-), kurcze pamietam jak my odbieralismy ale była radocha, mielismy goły beton na podłodze i nic więcej :-D wszytsko musielismy robic, bo to było nowe budownictwo, ale cieszylismy się jak głupki

slonkoonline- kochana to uwazaj bo teraz cos podobno jest w powietrzu i dlatego wszyscy tak chorują. Z okazji waszej drugiej rocznicy zyczę wam mnóstwa miłości i wielu wspólnych szczęśliwych lat :-)

nasz cykl wyglada tak:
4-5-6- cycuś
drzemka
8-9 cycuś
drzemka, zabawa
11-12 cycuś
zabawa
14-15 cycuś
drzemka, zabawa
16-17 cycuś
zabawa
18-19 cycuś
19.30 kapiel
po kąpieli cycuś
20-21 zasypiamy ;-)
1-2-3 cycuś (różnie)
4-5-6 cycuś (w zależności od poprzedniej pobudki)

reklama
slonko ja uważam, że własna firma to zawsze świetny pomysł! Jestem za tym, żeby kobiety się spełniały w tym, co sprawia im radochę, a przy okazji mogą przy tym zarobić. Możesz się u biegać o bezzwrotną pożyczkę z Urzędu Pracy finansowaną przez EFS w wysokości około 16 tysięcy złotych na rozkręcenie biznesu.
Gratuluję drugiej rocznicy ślubu!! A kup mu coś, może on w przyszłym roku Cię zaskoczy :-)

slonko ja uważam, że własna firma to zawsze świetny pomysł! Jestem za tym, żeby kobiety się spełniały w tym, co sprawia im radochę, a przy okazji mogą przy tym zarobić. Możesz się u biegać o bezzwrotną pożyczkę z Urzędu Pracy finansowaną przez EFS w wysokości około 16 tysięcy złotych na rozkręcenie biznesu.
Gratuluję drugiej rocznicy ślubu!! A kup mu coś, może on w przyszłym roku Cię zaskoczy :-)

Zaczne od konca...
Raczej nie zaskoczy, nie ten typ :-D ale nadzieje zawsze mozna miec. :tak:
U nas jest kolo 13000zl. Moj ojciec sie staral o to, ale ciagle brakuje im pieniazkow. Inna sprawa, ze moj ojciec ciagle sie spoznial z jakimis tam swistkami.
Nie wiem czy moglabym sie o to ubiegac. Czy to nie jest tylko dla bezrobotnych?
Ja jestem zarejestrowana jako pracujaca. Tak sobie myslalam o otworzeniu dodatkowo firmy. Jakby byla oplacalna to bym zrezygnowala z pracy.
Z tego co wiem, to pracujac i majac firme mozna mniej placic zus'u. Chyba chorobowa skladke mozna sobie darowac wtedy.
Kurcze strasznie mnie to kusi.
Pani, ktora ma lokal w naszym miasteczku zaczynala wlasnie od robienia ciast na zamowienie. Teraz robi juz w nim imprezy typu chrzest, komunia, rocznice...
Eh.... Chyba sie wkrece w to.

Dziekuje za zyczenia! Oby sie spelnily. A to kurde nie wolno dziekowac! No to nie dziekuje :-p:-D:laugh2:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
dzieki za odpowiedzi w sprawie mojej choroby bylo juz 38,5 stopnia potem spadla ....wzialam apap oraz to oscilococcinum.......konsultowalam z lekarzem poki co nie mam temp ale czuje sie srednio...chyba dzis wracamy do domu i tam pojde do lekarza......
pozdrawiam zycze zzdrowka wszytskim uwazajcie na siebie ta pogoda jest zbyt zmienna........
ps.nie pamietam kiedy ostatnio mialam temp pewnie za dzieciaka......

[B pisze:
[B pisze:
4206775]Zaczne od konca...
Czy to nie jest tylko dla bezrobotnych?
Ja jestem zarejestrowana jako pracujaca. Tak sobie myslalam o otworzeniu dodatkowo firmy. Jakby byla oplacalna to bym zrezygnowala z pracy.
Z tego co wiem, to pracujac i majac firme mozna mniej placic zus'u. Chyba chorobowa skladke mozna sobie darowac wtedy.
Kurcze strasznie mnie to kusi.
Pani, ktora ma lokal w naszym miasteczku zaczynala wlasnie od robienia ciast na zamowienie. Teraz robi juz w nim imprezy typu chrzest, komunia, rocznice...
Eh.... Chyba sie wkrece w to.[/B]

Od czegoś trzeba zacząć! Odwagi! Dowiedz sie o dotacje z pieniazków unijnych (raczej z urzedu miasta/gminy) bo z UP dostaja bezrobotni aby przestac nimi byc (częściowo spalacjaja a czesc jest umarzana), potrzebny biznesplan.
Jak rozpoczniesz działalnosc bedac jednoczesnie zatrudniona na umowe o pracę to z dziaalnosci oplacasz obowiazkowo tylko skladke zdrowotna (obecnie od 225 zł) pod warunkiem, że minimalna podstawa do ubezpieczeń czyli placa brutto wynosi co nahjmniej minimalne wynagrodzenie krajowe (obecnie 1276 zł) miesiecznie. Jezeli bedziesz na wychowawczym i wtedy otworzysz działalnosc to z dzialalnosci oplacasz obowiazkowo skladki na ubezp. spoleczne (zawiera: emerytalne, rentowe, chorobowe-dobrowolne, wypadkowe), zdrowotną i FP (fundusz pracy). Jezeli w ciągu 5 lat od rozpoczecia działalności gospo nie prowadziłaś innej działalnosci to przysługuje Ci ulga w placeniu skladek czyli placisz skladki spoleczna od podstawy, ktora stanowi 30% minimalnego wynagrodzenia (obecnie 382,80) czyli spoleczna wychodzi ok 113 zł + zdrowotna ok 225 zł, FP wtedy nie placisz. Ulga obowiązuje 2 lata. Jak bedziesz zakłądać działąlnośc to paj znac i podpowiem co, jak i gdzie załatwic na czas;-).
Ja tez uwielbiam piec ciasta, poki co wychodzą, zwlaszcza te probowane po raz pierwszy, wtedy dochodzi ciekawość efektu koncowego:-).
Znam pare osób, ktore dorabiaja sobie pieczeniem ciast, a i takie, ktore pieka na rozne wieksze okazje i do interesu angazuja rodzine: dzieci, siostry, szwagierki, mamy, itd.). Po ukonczeniu studiow z rachunkowosci planuje zrobic podyplomowe z bhp i założyć własną firmę ale to kwestia ok 3lat.

hej dziewczyny
dzieki za odpowiedzi w sprawie mojej choroby bylo juz 38,5 stopnia potem spadla ....wzialam apap oraz to oscilococcinum.......konsultowalam z lekarzem poki co nie mam temp ale czuje sie srednio...chyba dzis wracamy do domu i tam pojde do lekarza......
pozdrawiam zycze zzdrowka wszytskim uwazajcie na siebie ta pogoda jest zbyt zmienna........
ps.nie pamietam kiedy ostatnio mialam temp pewnie za dzieciaka......

Dobrze, że temp spadła. jak ponownie skoczy maszeruj do lekarza. Pogoda zdradliwa! Mnie dzisiaj drapie w gardle i dołożył się katar, a goraczke 38 stopni miałam z 10lat temu, mnie wykancza juz stan podgoraczkowy bo raczej spada mi temperaura w czasie choroby. Szybkiego powrotu do zdrowia:tak:

mamstud -gratuluję mieszkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeprowadzka!!!!!!!!!!! trochę roboty;-) ale ile frajdy:-D.

sara, marzeniak - gratuluję ząbka:-D. U nas jescze niby biale kreseczki na dziasłach ale nic nie wystaje.

confi - śliczniutko wygladasz bez makijażu!!!. Ja nie ruszam sie bez upudrowania zwłąszcza tych podkrążonych oczu. Sciagalabym mleczko ale mam go mało. Małgosia wyssie cyca w nocy a w dzień dostaje go 2-3 razy i tylko jedna pierś bo drugiej nie chce i ta niechcaiana problemów mi nie stwarza;-). gdzies po drodze zrobiłam blad, ze mleczko zaczeło mi umykac ale daje sobie spokoj. z nocnego cyca nie rezygnuje i bede podawac tak długo jak Młoda bedzie chcala ssac (max do 1,5 roku jak wczesniej cyc nie sflaczeje i nie zakonczy produkcji). Fajniutko masz ze spaniem Damianka:-D!!!! Moja spała przy cycu cała noc tylko gnaty mnie bola i chrupia bo spałam od 22.00 do 05.30 na jednym boku bez ruchu praktycznie (w nocy doszła druga córcia z drugiej strony wiec obie przytulone a mąż z poduchą poszedł do pokoju starszej ;-).

jola - jak napisała mamstud male dzieci szybko dochodza do siebie i na szczescie nie pamietaja przezyc szpitalnch zwlaszcza, że Amelka nie bedzie przebywac w szpitalu przez wiele tygodni. Jakby mala miala 2lata to juz by zniosła o wiele gorzej operacje i popyt w szpiatlu niz teraz. Ja kiedy miałam 2 lata to miałam operowaną przepuklinę (wtedy rodzice ogladali dzieci tylko przez szybe i tak aby one nie widziały) wiec po 2 tygodniach w szpitalu nie widzac mamusi miała objawy choroby sierocej i długo się bujałam i płakałam a mame biłam:-(. Moja siostra (dodam 15lat młodsza) była operowana jak miała 2 miesiace (a była wczesniakiem z waga 750 gram!!!) wszzcepienia plytki umozliwiajacej odplyw plynu mozgowo-rdzeniowego do otrzewnej, poszło dobrze i w swoja pierwsza Wigilie moglismy zabrac Ją do domu:-)). Powodzenia. Na szczescie bedziesz mogla być przy Małej przed i po operacji.

ja tak tylko na chwilke, wiecie przy czym moja Iza Mirka zasypia? Jak tylko usłyszy, to zaraz ma ciężkie powieki i leci spać... przy chrapaniu Tatusia! Mąż właśnie usnął, a jak tylko Iza Mirka to usłyszała to zaraz znów usneła! i to któryś raz z rzędu! Okej, spadam do sprzątania, mężowi zalezy, żeby mama wiedziała, że mamy porządek :eek::eek::eek:

reklama
Witam serdecznie,

przepraszam, ze przeszkadzam na waszym wątku, ale jesli ktoras z Was bylaby zainteresowana kupnem nowej niani elektronicznej, to zapraszam:

Sprzedaję nianię, gdyż jedną zakupiłam, a droga dostałam w prezencie.
Niania jest nowa, z gwarancją 24miesięczną, z dowodem zakupu.
Włączona tylko raz,w celu sprawdzenia czy jest sprawna.

Dodaję nowe ciuszki (2 x body z długim rękawem) GRATIS :)

NIANIA ELEKTRONICZNA - Milly Mally NOWA ! +GRATIS (746561573) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam!

Do góry