reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

barmanka, sara- dzieki kochane jestescie
aga- neistety ale moja mama mi kiedys powiedziala ze jakby miala robic na sprzedaz to by nie robila bo to strrasznie czasu zamuje po drugie bardzo mecza sie oczy a moja mama juz ma wade a po 3 sie nie oplaca.. bo w sklepie taki robiony ciuszek mozna juz znalesc i nie sa drogie a zrobienie samodzielnie pochlania mase czasu i zmeczonych oczu ..ale dla rodzinki moja maminka robi.. mi tez zawsz erobila sweterki:)

reklama
Tyle mialam dzis nadrabiania ze juz nie pamieta mco komu mialam odpisac :confused:

Barmanko he he he sen super :-D:-D:-D normalnie jak czasami cos napiszesz to jak glupia smieje sie do monitora :tak:;-):tak:

Mamstud racja Ty tez przeciez na diecie skazowej, boze dziewczyny jak ja was podziwiam ze mimo wszystko karmicie piersia :tak:Wielki szacunek. My tez ciagle tylko na cycu ale ja szczesciara moge jesc doslownie wszytsko :blink:
Ja mam laktaror Avent i przez pierwszy miesiac sciagalam ogromne ilosci mleka ktore musialam zamrozic a dzis moge sciagnac zaledwie 20ml... no chyba ze nagle mam nawal pokarmu to daje rade wiecej...

tikanis no no mamusia sie postarala :tak: a co najwazniejsze to widac jak wiele pracy i serca w to wlozyla:tak:

ankzoc, tak 2,5 mies. to zdecydowanie za wczesnie na siadanie:eek: zdolna córcia

Jola boze jakie te Twoje coreczki sa slodziutkie ale bys mogla specjalnie dla nas wstawic podpisane zdjecie osobno dziewczynek, moze dam rade je rozroznic w przyszlosci ;-)

Roxy Gratulacje, widze ze udalo sie zamiescic suwaczki :tak:

Aga KM trzymam kciuki

mamamatysia zapisalam sobie strone, w wolnym czasie poczytam :tak:

Jolu pamętam, że odciągałaś pokarm dla swoich dziewczynek i podawałaś im z butelki. Używałaś laktatora? Ja zupałnie nie potrafię odciągać mleka...

A może ktoś inny mi podpowie jak sprawić żeby odciągnąć w miarę dużo mleka laktatorem?
Mam Avent i jakoś nie jestem zadowolona. Zastanawiam się tylko czy to jego wina czy moja :-)

Mamstud....ja odciagalam mleczko prawie od samego poczatku....laktator mam Aventu elektryczny....ja jestem bardzo z niego zadowolona. Nie wiem co Ci doradzic bo raczej nie spotkalam sie ze zlymi opiniami o tych laktatorach.
Nie wyobrazam sobie miec taki reczny......Ale jak zaczynasz to nic nie leci....:confused:

Mamusie dziekuje wszystkim za komplementy pod adresem moich ksiezniczek.
Malinka... na drugi raz obiecuje ze podpisze zdjatka.....

A ja juz cala w nerwach przed jutrzejsza wizyta u chirurga......

Ja też mam laktator Avent elektryczny niestety już niepotrzebny bo Fifi od ponad miesiąca tylko na mieszance.Ale tak jak Jola uważam, ze to rewelacyjne urzadzenie.Potrafiłam w ciagu godzinki odciagnac 180 ml mleka:szok: bez bólu i wysiłku!
Teraz laktator stoi zapakowany gotowy do sprzedaży a mi czasem żal tych wczesnoporannych i późnowieczornych "godzinek" odciagania.Przynajmniej "kruszyna" dostawała to co najlepsze od mamusi:zawstydzona/y:.

Ja odciagalam maksymalnie pol godzinki i najczesciej bylo to 150-180 ml. Ja tez juz nie odciagam i laktator czeka zapakowany ( jeszcze nie wiem czy na sprzedaz czy na kolejnego dzidzie:tak:).

Dziewczynki a ja dzis ustalam na wage i 45 klo czyli juz tylko kilogram zostalo....to pewnie ten okropny wiszcy flaczek na moim brzusiu....:no:.
Ale maz juz mi trabi do ucha ze znow taka chuda ......a no i jeszcze cos....otoz od jakiegos tygodnia mam caly czas temperature 37.2- myslicie ze to normalne....:confused:, bo nie wiem czy powinnam udac sie do lekarza..
no a teraz spadam sie szykowac i maluszki na wizyte. Co prawda mam ja dopiero o 16 ale jedziemy jeszcze jakie zakupki dla dziewczynek w postaci ubranek zrobic. ach te moje podwojne szczescie wiaze sie caly czas z podwojnymi wydatkami....a to czasami boli.....:szok:

jola, mamamatysia dziękuję za odpowiedź w sprawie laktatora. Ja mam Avent ale ręczny, może dlatego nie jest taki cudowny...

Jolu trzymam kciuki za Amelcię, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. :-):-)
A co do wydatków, ja co prawda nie mam bliźniąt (niestety...) ale mam starszego synka, który rośnie po każdej kąpieli, spodnie jakoś się chyba w praniu dziurawią albo kurczą, a buty to już masakra...:-)

Koniecznie daj znać co powiedział lekarz!

Ja tez mam reczny z Aventu, ale jestem jak najbardziej z niego zadowolona. Probowalas goracych okladow na piersi w czasie sciagania mleczka? Mleczko wtedy latwiej leci.

Witajcie,

Jola-trzymam kciuki za Twoją Kruszynę, mam nadzieję że wszystko skończy sie dobrze:-)

mamstud-ja mam ręczny aventa i jeestem z niego bardzo zadowolona. Nie mam zbyt wiele pokarmu, ale zawszeudaje mi sie ściągać i mnie nie boli. Moze zbyt silno dociskasz laktator??

Dziewczynki jakie macie maty edykacyjne dla dziecka? jakie mozecie poleci?. My chcemy jakąś kupić małemu, ciągle oglądam jakieś na allegro ale za bardzo nie mogę sie zdecydować, a juz przydałoby sie kupić.

reklama
Cześć:-)
Przepraszam, że tak rzadko się udzielam ale mały ostatnio jest taki marudny, że szok :wściekła/y: Nie wiem czy to kolki, czy ząbki. Cały czas na rękach :-( Nawet ostatnio zastanawiam się nad chustą lub nosidełkiem bo kręgosłup i ręce mi wysiadają wrr.

aneteczka - ja mam Tiny Love "Plac zabaw" jestem z niej zadowolona (mam po starszym synku i obaj ja bardzo lubią), a ostatnio mały dostał taka dużą matę z Ikei ale bez pałąków i też ja bardzo lubi

Do góry