reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

A ja dzis bylam z mala na kontroli u lekarza, musialam sprawdzic czy mala ladnie przybiera na wadze mimo ulewania, i wazy juz 5,5 kg czyli przez 2 tygodnie przybrala 350 gr :biggrin2:, ogolnie jest zdrowiutka i wszytsko ok. Tylko mam z nia maly problem bo ma 2 m-ce i 2 tyg a już probuje siadac cwaniarka! Lekarz powiedział, ze to za wczesnie i nie pozwalac jej na to!

Mój Tomek też ma 2,5 miesiąca i też próbuje już siadać. Nadziwić się nie mogę, że te dzieciaki takie sprytne od urodzenia. Niestety mój też jak z zegarkiem w ręku śpi tylko 2 godziny a od 3 w nocy kręci się niesamowicie.

reklama
Dziewczyny a ja dzisiaj kupilam w rossmanie 2 paczki pampersow i dostalam pieska z fisher price w prezencie:-)fajna promocja a pieluchy zawsze sie przydadza,teraz mamy zapasy:-D jola,bardzo ladne te zaproszenia,my przed chrzcinami nie dawalismy zaproszen bo byla tylko najblizsza rodzina tzn chrzestni i nasi rodzice,ale mysle ze to bardzo fajna pamiatka:tak:jakie corcie sa slodkie i jakie identyczne:-) tikanis,gratuluje mamy-zdolniacha:tak: mamstud,nasza mala spala z nami w lozku przez 2 miesiace a teraz spi tez w sypialni:-)ale w swoim lozeczko ktore stoi kolo naszego,obylo sie to bez problemowo,nawet powiem ze woli swoje lozeczko,a mamusi troszke smutno:-( ankzoc,to ladnie malutka przybiera,tylko sie cieszyc,ciekawe co to za pokolenie bedzie spryciarzy i malych cwaniaczkow:-D:tak:

Witajcie:-)
Ja tez zalatana gdyż moja mama przyjechała do Gdańska na urlop wiec korzystamy z okazji i jeździmy codziennie do domku letniskowego teściowej.:tak:
Poza tym moja siostra która ze mną mieszka i trochę pomaga pokłóciła się z moim M :-(i przez pobyt mamy mieszka z nią w lesie wiec cały dom na mojej głowie.
Strasznie się czuje między młotem a kowadłem.:-(
Z jednej strony siostra z drugiej mąż:-(
Obawiam się ze skończy sie to wyprowadzką siostry.

My już po chrzcinach:tak: w kosciele Zofik spała, potem obiad w domu, po obiedzie spacer, po spacerze torcik i szampan i po 17.00 goście do domku.
Pełen luzik.:cool2:
A sukienke którą jej kupiłam dzis sprzedałam bo w zasadzie miała ja 2 godz.na sobie a zadnych uroczystości nie będzie.

Tikanis Twoja Mama powinna sprzedawac swoje wyroby
Barmanko czy to na pewno był sen...:ninja2::-)
Confi rozumiemy brak natchnienia, mnie sie to tez często zdarza

Mamstud, Roxy ja też z maluszkiem śpię, ale on coraz bardziej się kręci i przemieszcza w nocy. Dzisiaj się wystraszyłam rano, bo już na brzegu łóżka spał :shocked2: (do tego wpoprzek i na brzuszku, a kładłam go zupełnie inaczej). Łóżeczko spore (160cm szerokie) i prawie całe jego, bo mamusia z brzegu przycupnie.. ale muszę jakieś zabezpiecenie wymyślić!! Bo wyprowadzić go do kojca mi się nie uśmiecha, tak mogę karmić i przewijać w nocy i się wysypiać bo na półśpiąco wszystko robię:tak:

hej Kochane :)

ja tak na chwileczkę.. Tesknie starsznie za Wami :((( ale pewnie do konca sierpnia nie dane mi bedzie pisac z Wami :( - postaram się co jakiś czas cos skrobnąc - ale w obecnym czasie najwazniejsze dla mnie jest napisanie do konca pracy mgr-skiej - nie zaniedbując przy tym Jagi.
Trzymajcie za mnie kciuki (za moją wenę ;) ).

U nas wszystko w porządku - za tydzien szczepienie, wazenie i mierzenie. Po wizycie zdam Wam relacje :)))

Buziaczki :****

Jolu-Malutkie urocze.Strasznie podobne do siebie jak ty je odróżniasz:confused:.
Zaproszenia śliczne a sukienki cudeńka:-)
My już dawno po chrzcinach(21 czerwca) a Fifi miał takie ubranko:
Chrzest - nowe ubranko firmy BABYTOWN - rozmiar 62(tylko w białym kolorze).
Ankzoc-Lekarz powiedział, ze masz nie pozwolić małej siadać jak znajdziesz sposób żeby ja powstrzymać to daj znać chętnie skorzystam.
Aga K.M-Zyczę weny i wytrwałości.Wracaj do nas szybciutko.

reklama
Sara ja też się boję, że malutka spadnie mi w nocy z łóżka, a wiem co to oznacza bo starszy synek już mi kiedyś zlądował. Skończyło się ogromnym siniakiem na twarzy (spadł główką w dół) i przeogromnymi wyrzutami sumienia. Miał wtedy 7 miesięcy i na szczęście nic się poważnego nie stało. Ja lubię spać z Gabunią, karmię tak jak mówisz - na pół śpiąco, ale myślę, że po przeprowadzce (za miesiąc przeprowadzamy się do większego mieszkanka) będą kłaść córcię już tylko do łóżeczka. Liczę po cichu, że może będzie się rzadziej budzić....
Aga k m trzymam kciuki za wenę, ja skończyłam pisać pracę mgr tydzień przed planowanym terminem porodu - za miesiąc się bronię :-)
Jolu pamętam, że odciągałaś pokarm dla swoich dziewczynek i podawałaś im z butelki. Używałaś laktatora? Ja zupałnie nie potrafię odciągać mleka...

A może ktoś inny mi podpowie jak sprawić żeby odciągnąć w miarę dużo mleka laktatorem?
Mam Avent i jakoś nie jestem zadowolona. Zastanawiam się tylko czy to jego wina czy moja :-)

Do góry