reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

No i wlasnie zdecydowalam sie na zaproszenia...jeszcze tylko musze zdjatko wybrac
ZAPROSZENIA chrzest ZE ZDJĘCIEM w 4dni PROMOCJA (713168780) - Aukcje internetowe Allegro

Barmanko...ale super cena za tyle jedzonka... u nas niestety ceny okolo 150 zl i to tylko obiad z trzech dan i kawa lub herbata no i jest czas okreslony jakies 2-3 godzinki....:szok:
Dlatego chrzciny beda u mojej mamy w domku na 24 osoby....i nikt mi nie bedzie ograniczal czasu...:tak:

reklama
jola
no to mam nadzieję że buciki do mnie szybciutko dotrą:-)
a zaproszenia rewelacyjne!!!! szkoda że już kupiłam bo też bym się na takie zdecydowała..:tak:

jola466, ja zdecydowałam się na Maję Białą. Biały kwiatuszek jest śliczny, też nad nim myślałam :tak:
Ale dlaczego zamawiałaś buciki skoro w komplecie są :confused: (chyba że chciałaś inne)

No więc widzisz, ten pan ze sklepu musi być jakiś nie teges, skoro mówił nam, że nie sprzeda, bo możliwe że do jutra znajdzie na to klientów, ale przecież jak zamówimy w Józefince jednego dnia to kurierem będzie na drugi dzień, bo u niego tak jest. I że nigdy nie trwało to dłużej niż 1,5 dnia (zamawiane rano, na drugi dzień wieczorem otrzymane). Do tego jeszcze nas strasznie zdenerwował, bo jak zapytaliśmy czy możemy chociaż przyjechać do niego obejrzeć ten rozmiar (czy jest sens wymiany) to powiedział że ma otwarty sklep do 18:00, mieliśmy 40 minut na pokonanie całej Warszawy, przy czym korki niesamowite, mąż wymuszał pierwszeństwo, łamał przepisy, gnał jak szalony, dojechaliśmy na 17:57 a na drzwiach godziny otwarcia: 10-19 !!!!! :growl::growl::growl: Jak zapytałam jak w końcu działa, to nie umiał odpowiedzieć na pytanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziwny człowiek :crazy:

Zaproszenia super, a dziewczynki są debeściarskie :-)

co do chrztu to my robismy chrzest 6 pazdziernika.. bedzie ok 13 osob i 2 malych dzieci w wieku 1,5 roczku i 3 latka.. jedzenie zamwiam korytko.. dla 20 osob place tylko 235 a wtym jest szynka wedzona zapiekanka z ziemniakow z boczkiem,. golonko lopatka kielbasy kaszanka mnostwo tego wszytskiego.. a ubranka zrobila moja mama a oto one:

Załączniki

• P8030191.jpg
    P8030191.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 40
  • P8070199.jpg
    P8070199.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 47
  • P8070200.jpg
    P8070200.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 49
  • P8070201.jpg
    P8070201.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 42
  • P8070202.jpg
    P8070202.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 40
  • P8070203.jpg
    P8070203.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 34
  • P8070204.jpg
    P8070204.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 48
hejka :-)
ale noc miałam dzisiaj :-) najpierw synek obudził się o 4 na cyca :wściekła/y: (niestety z powodu problemów z laktacją synek już nie śpi do 6-7:-:)-:)-(). nad ranem słyszałam jego gaworzenie w łóżeczko ale nie krzyczał o cyca, więc nie wstawałam do niego.. czułam się bardzo wyspana, nie wiedzieć czemu :sorry2: w końcu zachciało mi się siku więc wstałam. jak spojrzałam na zegarek to nie mogłam uwierzyć która godzina jest:szok::szok: aż potrząsałam zegarkiem bo myślałam że się popsuł... była 10.30 :-D:-D a synek wcale nie płakał o mleko, tylko sobie gadał do siebie po cichutku.. ja oczywiście przemiękłam cała, no bo jak - po tylu godzinach...
a teraz jest taki grzeczniutki że aż nie wierze :-)
ale to nic.... najlepsze było co mi się śniło w nocy....
dla przypomnienia - jestem na diecie bez mlecznej....
więc śniło mi się że byłam na jakieś imprezie z Marcelkiem, nagle gdzieś wszyscy zniknęli, a ja podeszłam do stołu i znalazłam czekoladki (takie z bombonierki) rozejrzałam się w lewo, w prawo, nikogo nie ma... no to hop do buzi kilka czekoladek :sorry2: i myśle sobie - jak synkowi wyskoczą krostki po tym to trudno, przypale frana że nie wiem od czego to się stało :cool2::cool2:

a teraz lece zając się domkiem, bo przez to długie spanie jestem do tyłu z pracami domowymi. potem was nadrobię :tak:
paaaaa

Barmanko79 świetny sen!! Normalnie uśmiałam się :-) Ja też jestem na diecie bez mlecznej i mnie czasem śni się, że po kryjomu wcinam danonki i w trakcie tego jedzenia już mam wyrzuty sumienia jak mała na to zareaguje :-)
Obiecuję sobie, że jak już ją odstawię od cyca to będę jadła tylko to, czego teraz nie mogę :-)
Co do spania w nocy to naprawdę zazdroszczę. Moja pijawka budzi się co dwie godziny na cyca, a do tego przyzwyczaiłam ją spać ze mną, na czym cierpi moje małżeństwo....

hellou, wpadłam tylko się przywitać...nie mam weny na pisanie ale Was czytam...wybaczcie. :zawstydzona/y:
Jak załapię wenę to wróce....
buziaki dla Was :***

moniqsan - no fakt po co ja się pytam o rozmiar, przecież sama dobrze wiem jak to z tą rozmiarówką jest :cool:
chodziło mi o to - skąd wiedziałaś na jaki rozmiar kupić sukieneczkę?

podpytuje was, bo ja chyba też będę zmuszona kupić ciuszki do chrztu przez neta, a z tymi rozmiarami to różnie jest niestety... no chyba że tu w sklepie coś kupię, ale nie bardzo mi się to widzi, bo wyboru nie ma a cena powala z nóg... jeszcze mogę zaryzykować i kupić w Polsce jak przylecimy, ale na taki zakup będę miała kilka dni w najgorszym okresie do zakupów - przedświątecznym okresie :wściekła/y::wściekła/y:
a ja to wam powiem że ja chyba ne będę jakiegoś drogiego stroju kupowała dla niego :no: będzie na raz, potem nie mamy żadnych imprez, wieć już nie wykorzystam... a w przyszłym roku w sierpniu mamy 18-tkę mojej ukochanej kuzyneczki, plus do tego wesele naszych znajomych więc wtedy my kupię coś slicznego (a będzie miał 15 miesięcy więc będzie chodził, tak więc bosssko będzie wyglądał w jakimś garniaku ;-))

tsarina, bardzo ładna sukieneczka :tak:przyda się jeszcze na inne wykścia, nie tylko do chrztu..

jola, wasze sukienusie są taaaakie słodkie :-) a córeczki pięknie wyglądają w tej zielonej sukience :tak: i szczerze przyznam że nie wiem, czy na tych fotkach są dwie dziewczynki czy jedna - bo ja je nie rozróżniam :zawstydzona/y::szok::-D nosiedłko też super. zaproszenia są piękne, choć przyznam że cena troszkę duża... (widziałam na allegro jakieś po 2zł też z taką pierwszą stroną jak wasza), no ale na te 20 kilka osób to można sobie pozwolić na takie zaproszenia ;-)
a co do chrzcin u nas - to w tej cenie mamy zapewnione 7godz imprezki, a jak zostanie jakies jedzonko to wszystko jest nasze, znaczy możemy zabrać do domu, i to nie tylko to jedzenie ze stołów, ale również z kuchni :tak::tak:

tikanis, ciuszki śliczne :tak: zdolną masz mamę :-)

mamstud, ja synka nad ranem biorę do łóżka, ale z nim jakoś nigdy nie było problemów by spał u siebie w łóżeczku :tak:

confi, biedna a co u ciebie za dołki co? coś się stało? czy też szara rzeczywistość dnia co dziennego?:zawstydzona/y: trzymaj się dzielnie kochana :****

reklama
A ja dzis bylam z mala na kontroli u lekarza, musialam sprawdzic czy mala ladnie przybiera na wadze mimo ulewania, i wazy juz 5,5 kg czyli przez 2 tygodnie przybrala 350 gr :biggrin2:, ogolnie jest zdrowiutka i wszytsko ok. Tylko mam z nia maly problem bo ma 2 m-ce i 2 tyg a już probuje siadac cwaniarka! Lekarz powiedział, ze to za wczesnie i nie pozwalac jej na to!

Do góry