reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Mniam.... Zjadlam sniadaneczko. Pyszniaste. Jajka na miekko-twardo, tak jak lubie i suroweczka z pomidorka i cebulki.
Strasznie mnie brzucho boli. Jakbym miala kolke na dole brzucha, a Julka skubana sie kreci! Kopie, wystawia nie wiem co.... :eek: AUĆ!
Zadzownilam sobie do kolezaneczki i chyba pojade do pracy... W zasadzie od poczatku ciazy to bylam tam dwa razy, jak jeszcze mialam maly brzucho. Jecza strasznie zeby sie pokazac i tak sobie mysle, ze moze jednak sie skusze... Tylko jak pomysle o tych irytujacych pytaniach, jak sie czuje, czy kopie, czy boje sie rodzic.... Eh... No, ale ogolnie lubie oszolomow :laugh2:

Pranie wstawilam, teraz bede telefonowac do Panow od aut... Nawet nie chce wiedziec jaki rachunek dostane :confused2:

marzenko z calym szacunkiem dla Pana, ale "zalatywalo" mi od niego lekko gejem, aczkolwiek nic do nich nie mam! Ale jakis taki glupkowaty na maxa! Majtki musze jeszcze raz kupic, bo przeciez nie mam w tym efekcie dobrych na moja filigranowa pupke :rofl2:

reklama
tikanis- kochana u nas kazda kobieta w ciazy dostaje skierowanie na wymaz od 36 tc. ale nie jestes pierwsza, ktora o tym nie wie, ale z tego z pamietam kochana ty masz cc, a to glownie chodzi o porod sn , zeby dzieciatka nie zarazic przez drogi rodne

marzena80- kochana pisalas ostatnio o grzywce a ja czytalam, ze w ciazy lepej nie zmieniac fryzury tzn jej ksztaltu itd bo buzia sie zmienia podczas ciazy, a jak urodzisz to moze sie okazac, ze wygladasz nie ciekawie w danej fryzurce, takze wstrzymaj sie ze zmiana, a pozniej mozesz szalec :-D

marzena80- kochana pisalas ostatnio o grzywce a ja czytalam, ze w ciazy lepej nie zmieniac fryzury tzn jej ksztaltu itd bo buzia sie zmienia podczas ciazy, a jak urodzisz to moze sie okazac, ze wygladasz nie ciekawie w danej fryzurce, takze wstrzymaj sie ze zmiana, a pozniej mozesz szalec :-D
Ja mam całe życie twarz okrągłą jak księżyc w pełni... I nie wiem czy w grzywce byłoby mi dobrze, ale bardzo mi się podbają. A teraz to już faktycznie nic nie będę kombinowała, bo przedobrze. Mam nadzieję, że Kluseczka na dniach wyjdzie i będę myśleć...

marzena- ja tez chce do fryzjera... i czekam na corcie i po porodzie ide zaraz zrobic z czupryna porzadek... bo juz nie wyrabiam...

Witam Was Wszystkie.
Ja takze melduje sie 2w1.Chociaz dzisiejsz noc to koszmar.Duszno mi było na maxa i musiałam otworzyc okno na cala noc.Pózniej o 2 w nocy obudziłam sie bo mialam tak koszmarna zgage(pierwwszy raz mi sie tak zdarzyło).W od 6 rano mam takie bóle jak na okres.Nogi znowu mi puchna, wygladaja jak balerony.Chyba sobie sprawie dzisiaj jakies klapeczki.

Kokoszka i Ula28-gratulacje z całego serducha.Niech dzieciatka rosna jak na drozdzach.
Ja juz sie powoli niecierpliwie.To czekanie juz mnie drazni powoli.A mój lekarz narobił mi nadziei, ze moge urodzic nawet pod koniec kwietnia.A tu dupa blada mojemu Filipowi chyba sie nie spieszy na ten swiat.No, ale do terminu jescze 12 dni.

Kokoszka i Ula wielkie gratulacje.
Ja byłam dziś rano na ostatnim w tej ciąży badaniu krwi i podeszłam do mojej gin bo mały od kilku dni mniej aktywny. Zbadała mnie i posłuchała serduszka, powiedziała że wszystko ok. Szyjka skrócona, ale na razie rozwarcia nie ma i dała mi skierowanie na KTG. Więc dziś po południu mąż mnie zawiezie. No i po raz kolejny usłyszałam że szykuje mi się kawał chłopa i o dziwo od ostatniej wizyty schudłam 1 kg...

K.M. widać że chłopcy jacyś bardziej leniwi ja w poniedziałek wielkanocny po 11 tyg odstawiłam leki na podtrzymanie i już mija 2 tydzień i nic, a też zanosiło się na to że urodzę wcześniej. Tym bardziej że starszego synka tez urodziłam na 2 tyg przed terminem...

k.m - jeszcze masz 2 dni kwietnia... moze cos sie dzis zacznie:-) skoro masz juz takie bole... a i moja noc tez byla okropna... tak juz jest ze koncowka zawsze jest meczaca... no ale my kobitki wszystko zniesiemy nie...:-):-):-)

anecik- no to super ze juz nie bedziesz biegac... a co do wagi to wazne aby maly byl zdrowy... nie martw sie dzieci w oststnich dniach najwiecej tyja... :tak:

reklama
marzena- ja tez chce do fryzjera... i czekam na corcie i po porodzie ide zaraz zrobic z czupryna porzadek... bo juz nie wyrabiam...
Ja jestem ostatnio tak niezdecydowana, że poczekam z tą wizytą, bo nie chciałabym teraz zrobić czegoś pod wpływem impuls, a później żałować. Włosy nie ręka - odrosną, ale trochę to trwa.

No i widzę, że wsystkim, którym groziło widmo wcześniejszego porodu teraz przenosi. Ja już przed świętami torbę spakowałam do szpitala i nic...
Dziś idę do lekarz. Już się nie mogę doczekać.

Do góry