reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

o matko a ja zaraz do pracy wychodze tak mi się nie chce.... pocieszam sie tym że jutro mam wolne :-)
jeszcze taka zdenerwowana jestem, pije gorącą herbatkę by się uspokoić ale nie pomaga! wkurzył mnie .... komputer.... jak ja nie cierpie martwych urządzeń :crazy:

reklama
barmanka79 Dzwonilam, ale jest w pracy i nie odbiera tel. Napisalam sms'a, wiec jak tylko bede miala jakies wiesci napisze Ci napewno!
Mysle, ze jest tak jak wiekszosc dziewczyn mowi... Panike juz robia z uwagi na wejscie do UE. Wszystko sie powoli zmienia. Sluzba zdrowia ma jakos 10 lat na wprowadzenie zmian, a znajac nasz kraj idzie z opoznieniem :D

marzeniak- to swietnie ze jestes zadowolona po wizycie,,, super oby tak do konca

kasia- super narobilas mi ochote na te placuszki....

Slonko tak wlasnie robie chowam jej humory w D....i tak jak twoja mama moja rozwniez sie tak tlumaczyla ze 'w nerwach czlowiek mowi rozne rzeczy" taaa akurat...no nic zadzwonila dzisiaj z przeprosinami ( nie powiedziala przepraszam raczej dazyla do zgody) chyba sie przestraszyla ze przegiela a ja juz sie nie bede plaszczyc przed nia....ehh narazie jest jak jest ale mam do niej wielki zal i tak.Powiem ci ze jak mala sie urodzi to nawet mnie tak nie cieszy ze ona bedzie jakos mi sie chyba wzystko przebralo...moze mi przejdzie:dry:zobaczymy

Kasia slodka posciel super to wyglada ja tez sie nie moge doczekac kiedy zloze wszystko dla mojej malej:-D

Piszecie o poczcie ja na szczescie jak zamowilam z EBAY to mi doszlo tu do Grecji (koles byl z UK). wiec uffff nie mialam jakis nieprzyjemnych zdarzen:tak:

Kasia1208 moja mala tez sie jeszcze nie odwrocila a ja juz 33 tydzien:szok:lekarz powiedzial ze mam 20% szans na porod naturalny (moze sie obrucic przy bolach przed porodem) a tak to 80% cc :crazy:co mnie wogle nie cieszy...no ale nic wazne zeby bylo zdrowe!!!!

Slonko...
szczerze Tobie współczuję, że nie masz w najbliższych osobach wsparcia:-(
I wszystkie rozumiemy Ciebie, że się denerwujesz. Tak, jak dziewczyny piszą, musicie o tym porozmawiać. Pytałam Cie kiedys, czy chodzisz na szkołę rodzenia ( dopiero potem zauważyłam, że pisałaś już wcześniej, że tak - ale ja nie zawsze jestem na bieżąco:zawstydzona/y:). Ale czy twój M. chodzi z Tobą? to by było ważne, bo zobaczyłby, że inni faceci się przejmują, no i może położna na zajęciach mogłaby wspomnieć o tym, że trzeba mieć wcześniej wszystko przygotowane:tak:...
Przecież rzeczy dla dzidziulka i tak musisz mieć kupione wczesniej ( do szpitala chociażby) i inne rzeczy do pielęgnacji:blink:. A wieksze rzeczy, typu łóżeczko, wózek, inne mebelki tez trzeba kupić wczesniej, bo przeciez to wszystko musi się wywietrzyć. może ten argument do niego trafi?
Albo macie może znajomych, u których jest małe dziecko i może zaaranżowałabyś spotkanie i rozmowę na ten temat?;-)
sama tez sie denerwowałam ( mimo, że jeszcze było dużo czasu;-)), gdy wiedziałam, ile jest jeszcze do zrobienia:szok: i kupienia. Oczywiście wiedziałam, że kupimy wszystko wczesniej, ale i tak byłam niespokojna:sorry2:.
To jest dobry pomysł, żebys spisała wszystko na kartce ( najlepiej z cenami) i zostawiła w takim miejscu, żeby Twój M. "przez przypadek" zobaczył:-D.
Tak się rozpisałam, ale bardzo sie przejęłam tym, co piszesz:sorry2:.

Ja przed kupieniem wszystkiego zrobiłam pełną listę z cenami i to chyba najlepszy sposób i z mężem doszłam do porozumienia haha :-)

No wiecie... Ja ide dac jesc mezowi.
Kartke zrobilam tak jak pisalam... Wybralam ceny takie posrednie. No i wyszlo cos ok. 700zl. Przeczytal (jak to okreslil) "ta magiczna" kartke i .... NIC. Nic nie powiedzial! Nic. Ide bo jest mi tak przykro, ze zaraz pewnie bede ryczec. Teraz cos sie podpytywal czy to sa ceny z przesylka, jakby to mialo jakies znaczenie.

Lece... Odwiedze Was wieczorkiem...
Dziekuje za wsparcie w mojej beznadziejnej sytuacji!

marzeniak - tak ten bol jest nie do zniesienia... mnie tez strasznie boli od wczoraj nie moge dac nawet kroka a noc jest okropna bo nie nie moge sie przekrecic... cos strasznego bo w pierwsszej ciazy nic takiego nie mialam... a teraz to mnie wszystko dobija a ten bol jest nie do zniesienia...

Witam wszystkie mamusie majowe :)
Juz od pewnego czasu czytam wasze posty i powiem ze na wiele interesujacych mnie pytan znalazlam tu odpowiedzi takze postanowilam soe do was odezwac i przede wszystkim podziekowac:-)

reklama
emi- witaj witaj... super ze tobie tez przydaly nase posty...

Ja tez zrobilam dzis mala liste... bo chce kupic pare ubranek dla corci i Nikkiego z NEXT-a i dzis zamawiam jak juz moj M przyjedzie nie moge sie doczekac... a i jeszcze chce posciel bo nie mam...

Do góry