reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc - ja wizyty mam co 2tyg teraz, na przemiennie - raz szpital, raz lekarz prowadzący

mamamatysia - no ja od niedzieli męczę gołąbki;-)
na kolejny zaplanowałam gotować bigos... ale strasznie się boję, bo robiłam raz i wywaliłam :baffled: na święta zrobię kapustę z grochem :tak:

reklama
barmanka - a nie boisz się o wpływ kapusty na Twój organizm?? Ja jakoś stronię od większej ilości tegoż to warzywa...

Kapucha ma dużooo witaminy C(kiszona oczywiście) wiec mam chyba jakiś niedobór bo jadłabym kilogramami i zagryzała czekolada truskawkowa i lodami z bita śmietaną:-).

Hm..... Mi polozna z przychodni powiedziala, zeby isc na KTG jak beda slabsze ruchy, albo wcale :-/
Wiem, ze w przychodni napewno jest taki aparat do badania KTG. Bo np. w szpitalu trzeba placic za to badanie 20zl.

aga_k_m tez tak slyszalam z tymi wizytami. Teraz powinny byc czestsze. Tylko u mnie nic o tym nie slyszalam.... Jak bede u doktorka w przyszlym tyg. to sie go zapytam. Niestety u mnie czestsze wcale nie znaczy, ze bede Julke czesciej widziec. W przychodni nie ma USG.

Ostatnio pytalam sie bratowej meza o USG przed porodem. Nie zrobili jej. Tylko tu pojawia sie pewne niedomowienie.... Do ostatniej prawie, chwili Klaudia byla ulozona bokiem. Potem w ostatniej chwili podobno sie obkrecila i urodzila sie normalnie. Tzn, ze to wymacali?! Bo ze niby jak wiedzieli, ze jest tak a tak.....? Ja to chyba sama zarzadam USG! Nawet zebym za nie musiala placic.

aga- mysle ze w RP to tez juz po 36 tygodniu masz co tydzien... ja tak mialam w pierwszej ciazy jak chodzilam prywatnie... tu teraz tez zaczne w nastepnym tygodniu... fajnie zawsze to inaczej czlowiek sie czuje jak wszystko wie dokladnie...

slonko - ja chodzę przez całą ciążę prywatnie do lekarza.. Dlatego usg mam za każdym razem robione + badanie gin.. A i lekarka pewnie będzie bardziej zadowolona z częstszej kaski, hehe

aga_k_m rozumiem....
Ja probowalam wydusic od mojego Dr, czy ma gabinet prywatny, ale wszystko przemawia za tym, ze nie ma.... :-( Teraz jak mi bedzie kazal isc na USG, to wezme skierowanie na refundowane a potem jeszcze pojde na prywatne za kaske :-D

reklama
Aga_k_m ja lubię kapustkę pod każdą postacią ;-) a kiszoną to bym prosto z beczki jadła :eek:
O taaaaak! Az poczulam smak kapustki w ustach :-) PYSZOTA! Kapusty nie mam zbyt duzo do dyspozycji, ale za to co jakis czas dostaje od szwagierstwa duzy (pewnie z 10litrow) sloik kwaszonych ogorkow! MNIAM! :-D
Kapusta to idealny odtruwacz organizmu. Dobrze oczyszcza z toksyn. Nawet jest taka dieta kapusciana, od dawien dawna stosowana przez pacjentow kardiologicznych przed operacja. Ogolnie teraz juz stosowana powszechnie (zupa kapusciana).

Do góry