reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Barmanko ja też ze względu na wzrok. Ostatnio ginekolog wypytał się mnie dokładnie o powód pierwszej cc, o te zmiany zwyrodnieniowe i od razu sam mi wypisał skierowanie na cc. Powiedział, że dużo bym ryzykowała próbując rodzić naturalnie. Oczy i tak są już osłabione ciążą więc dodatkowy wysiłek i zwyrodnienie siatkówki mogłoby spowodować tragedię a on nie chce ryzykować.
Udanej imprezki :-)

reklama
confi- to swietny spacerek mialas... super... zrelaksowalas sie troszke....

ania77- oj to ty chyba pierwsza z naszego grona bedziesz kochana... no bardzo malo czasu ci zostalo.... pochwal sie jak juz bedzie gotowy pokojik...

Paula no niestety wiem o tym, dlatego w tym tygodniu chcę już zakończyć pranie i zabrać się za prasowanie. Generalnie posprzątam pokój małej przed świętami, poukładam wszystko na swoim miejscu i koniec.

ania77 - troszkę Ci zazdroszcze bo juz za niedługo będziesz tuliła swojego bobaska. Mi jeszcze zostało 9 tyg. wiec sobie cierpliwie poczekam:-):-):-)choć niewykluczone ze u mnie tez synkowi sie troche pośpieszy, w sumie to jemu już od 17 tyg. sie śpieszy-bo mam problemy z szyjką. Ale mam nadzieję że jeszcze przynajmniej 7 tyg. w brzszku zostanie, bo gdzie mu bedzie lepiej niż tam:-)

dzisiaj odebrałam wyniki na toksoplazmoże i chyba sa dobre, bo wynik ujemny. Musze jednak pokazac je gin żeby sie upewnić.

Teraz zmykam sie trochę doprowadzić do ładu bo przyjaciele mają do nas przyjść.

Miłego sobotniego popołudnia..............

dzisiaj odebrałam wyniki na toksoplazmoże i chyba sa dobre, bo wynik ujemny. Musze jednak pokazac je gin żeby sie upewnić.

Jesli wyszedl Ci wynik ujemny (znaczy tak masz napisane na kartce) to znaczy, ze jeszcze nie chorowalas na toxoplazmoze i znaczy tez, ze nadal mozesz zachorowac. Konkretnie chodzi o to, ze organizm nie wytworzyl przeciwcial na toxo. Ja mam wlasnie tak samo.
Zasadniczo jest lepiej kiedy kobieta przechodzi toxo przed zajsciem w ciaze, wtedy nie ma ryzyka, ze zachorujesz majac w brzuchu bobasa.
Toxo jest bardzo grozne dla dzidzi, Ty w zasadzie przechodzisz to jak grype.....

Lepiej uwazac jeszcze.

Slonkoonline dzieki za informacje............rzeczywiście lepiej uważać.

Ciesze sie jednak że toksopalzmozy nie mam, bo ja od dziecka mam kontakt ze zwierzętami, miałam koty, psy i jak przeczytałam o tej chorobie to od razu poleciałam do labolatorium.
Mój gin nawet słowem nie wspomniał o tej chorobie, i nie zasugerował badania, co mnie dziwi bo chodze prywatnie i tak za badania sama płace.............ale cóż widocznie tak jest że musimy lekarzy też sprawdzać i na bierząco sie dowiaddywać.
Miałam do niego zaufanie, ale teraz tak jakoś zmalało.................

Witajcie majoweczki :-)
Dawno mnie tu nie było. Teraz mam tylko czas na czytanie ale nie dam rady pisać na bieżąco.
U mnie sporo zmian bo okazało się że na 100% mam cc. Już mam wypisane skierowanie i termin na 17 kwietnia. W związku z tym musieliśmy znacznie przyśpieszyć z remontem żeby zdążyć. Teraz jestem już na etapie prania i przygotowywania pokoju. Zakupy zakończyłam z czego bardzo się cieszę bo już nie mam siły chodzić po sklepach.
Witam nowe mamusie :-)
Witaj Ario, tczewianko :-)
Miłej soboty kobietki:-)

Aniu,
jednego Tobie zazdroszczę:sorry2: - wiesz, dokładnie, kiedy przyjdzie na świat Twój dzidziuś:-)

Aneteczka oj niech Twój maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku, jeszcze ma czas. Ja też chcę wytrzymać co najmniej trzy tygodnie. Z toxo też mam cały czas wynik ujemny i muszę cały czas uważać. Tak mam od wielu lat.
Malgoss to nie jest do końca fajnie mieć taką świadomość. Obawiam się, że nerwy będą solidne dzień dwa przed i będę nie do wytrzymania. Poprzednio też miałam planowaną cc ale Marcinek pośpieszył się 4 dni, tak że nawet nie zdążyłam się zestresować ;-)

Ostatnia edycja:
Kochane, 19 marca moja kuzynka urodziła synka w warszawskim szpitalu ( nie wiem gdzie niestety) a 20-tego już ją wypisali bo nie mam miejsc!!!!!:szok:
Kazali tylko przyjść za 5 dni z małym i sobą do kontroli .....przyszło nam rodzic stadami:-)

reklama
AgA - chyba żartujesz :szok::szok::szok: Coś mi się wydaje, że lepiej rodzić gdzieś w mniejszej miejscowości gdzie jest mniejszy wysyp :-)

Do góry