reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ania_77 i Aga_k_m dzięki za info, tak też myślałam, że najlepiej po prostu się zbadać i okulista decyduje o CC bo jak widzę nie tylko sama wada wzroku dyskwalifikuje poród naturalny.. Życzę Wam porodu naturalnego ale oczywiście nie za wszelką cenę..bo wiadomo wzrok ma się jeden:tak:
Confi - będziesz rodzić w wodzie? SUPER!!! :tak: Opowiedz proszę gdzie, za ile i jakie trzeba kryteria spełniać? Zawsze marzyłam o porodzie w wodzie:-) Ale tu w Irlandii musiałabym chyba sporo się naszukać i pewnie zapłacić..
Slonkoonline - moja mama właśnie niedawno wyczaiła taki wózek jaki zamierzasz kupić TAKO jumper, poniżej zdjęcia (gondola, spacerowy, fotelik i po złożeniu):
1200gondola..jpg
1200spacerowka..jpg
1200fotelos..jpg
1200złozony..jpg
Kosztuje 1200zł a u Ciebie? A ponadto znasz może kogoś kto ma ten wózek? Czy jest zadowolony itp. A może Wy dziewczyny coś wiecie na temat tej marki wózku? Bo jak widać jest bardzo mały przy złożeniu i jak mama moja twierdzi ładnie się prowadzi, lekko..ale wiadomo, że w sklepie to co innego niż na żywo..:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Okruszku dziękujemy za informację o Lilian :tak:
cieszę się że u niej powolutku się jakoś układa, wraca do życia codziennego i wszystkiego co ją otacza, i że tyle miłych rzeczy ją teraz spotyka :tak:

Dzieki dziweczynki za odpowiedzi.
ucieszyłam sie że nie jestem pierwsza z pokarmem, bo wydawało mi sie że to za wczesnie. Zawsze jakos myslałam ze pokarm pojawia sie dopiero po porodzie, albo tuz przed i pomyślałam że moze mój organizm juz zaczał go produkować, bo szykuje sie do porodu:-)-a jeszcze rodzic bym nie chciała-stad moje obawy.

Ja do szpitala na razie mam 2 koszule, spodnie dresowe i papcie pod prysznic i zwykłe. Musze zakupic jeszcze koszule odpinana-bo podobno najlepiej jest w takiej rodzic i majtaski.
Nie moge sie jakos zebrac w sobie za ta wyprawke i odkładam ja cały czas na potem mysląc ze jeszcze mam czas, choc wiem ze juz niedługo moze nastapic ta wielka chwila!!!
pozdrawiam i życze miłego dzionka!!!!

witam wszystkie mamusie, zapowiada się kolejny brzydki dzień:-(

Joann wózeczek super niestety nic na jego temat Ci nie powiem, bo nie wiem;-) ale wpisz sobie w google tako jumper forum może coś znajdziesz.

Widze że poruszacie temat wyprawki do szpitala i tych okrutnych koszul:wściekła/y: Też muszę kupić ze dwie bo w domu takich nie posiadam zastanawiałam się nad piżamką taką żeby góra była rozpinana albo zakładana a na dole gacie no ale podobno w niektórych szpitalach nie wolno mieć takich:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Czytałam też w gazecie żeby zabrać ze sobą
laktator,
maść do smarowania brodawek,
wkładki laktacyjne,
kółko do siadania:baffled:,
poduszke do karmienia,
herbatki dla mamy karmiącej,
balsam na rozstępy,
biustonosz do karmienia 3szt

A ja jak Was czytam to jestem coraz bardziej przerażona. Już nawet te, które mają termin na koniec maja mają prawie skompletowaną torbę do szpitala, a ja jestem w totalnej rozsypce. Nie mam w zasadzie jeszcze nic. Poza klapkami pod prysznic. Chyba musze w weekend zadziałać, bo mnie poród zastanie w mojej nieśmiertelnej pidżamie.

Witajcie brzuchatki .Tez nie mam jeszcze zadnej koszuli ani podkladow nic:-:)-:)-(
Jak do tej pory myslalam tylko o dzidzi, a teraz pora brac sie za siebie zeby jakos "wystapic" w tym porodzie.

witam
co do szpitalnej torby to Monika88 u nas w szpitalu po porodzie to nawet majtek nie wolno nosić!! Ja byłam pierwszy raz i założyłam takie cieniutkie kupione w aptece to położna kazała mi czym prędzej ściągać bo lekarz zrobi haje. Nie wiem czy jest sens brania laktatora, bo zazwyczaj na oddziałach mają elektryczne wysterylizowane i jak będzie potrzeba zawsze ktoś z domowników może dowieźć. I dopisała bym jeszcze pieluchy z belli ze 2 paczki z tego co pamiętam to są w takich granatowo zielonych paczkach, fajnie się sprawdzają w połogu, bo sa delikatne i dośc szerokie i długie. polecam zapakowac też soczki jabłkowe w małych kartonikach.
Trzeba przedewszystkim zapytac w swoim szpitalu co jest potrzebne bo w każdym szpitalu jest inaczej. Ja np musze zabrać sztućce talerze kubek, coś do chleba na śniadanie i kolację, papier toaletowy, ręczniki papierowe itp... U nas dzieci ubierane sa w szpitalne ciuszki i dopiero przy wyjściu można je ubrać w te przyniesione z domu....

reklama
nina ja do porodu tylko tanioche kupie - a tak to dresiki zeby wygodniej - nie nawidzę koszul i drugi raz nie popelnie tego bledu
Patusia ja w sumie to sama się zastanawiam po co kurcze kupiłam te koszule..mogłam wziąć koszulki męża, który ma prawie dwa metry wzrostu bo ja jak zakładam jego koszulki to mam prawie po kolana (mam 164cm):-) i powiem Ci że chciałam kupić tańsze ale nigdzie nie mogłam nic tańszego znaleźć:eek:, teraz to już dupa zbita...trudno, a też już ich nigdy więcej nie założę bo jak nigdy w życiu w czymś takim nie chodziłam

Do góry