reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Nina27 dzięki :tak: ja też się już ciesze ze mam to całe szukanie za sobą . Oczywiście ku uciesze mojego narzeczonego muszę się pochwalić on czasem jak zagląda mi przez ramie to nie może ze śmiechu widząc jak się chwalimy o opowiadamy o tym i o owym ,ale jak tu się nie chwalić prawda??

paula7 nie martw się kochana, masz jeszcze trochę czasu i na pewno niedługo będziesz miała wózio w domu :) ale jakoś nie dziwię się ,ze się denerwujesz, ja też byłam wiecznie rozdrażniona i miałam poczucie ,ze nic nie mamy a dzięki temu ze wózek już jest to jest tez poczucie ze coś się ruszyło do przodu :)

a oto mój łup ;)

Załączniki

• wózek 001_resize.jpg
    wózek 001_resize.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 47
  • wózek 002_resize.jpg
    wózek 002_resize.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 43
  • wózek 003_resize.jpg
    wózek 003_resize.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 43
  • wózek 004_resize.jpg
    wózek 004_resize.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 38
  • wózek 006_resize.jpg
    wózek 006_resize.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 37
  • wózek 007_resize.jpg
    wózek 007_resize.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 42
  • wózek 008_resize.jpg
    wózek 008_resize.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 41
reklama
martalis poruszyłaś temat chrzestnych...powiem Ci ,ze nie jest ważne czy to siostra , przyjaciólka czy kuzynka. Ważne jest to by była to osoba odpowiedzialna. Ja niestety mojego brata nie prosze na chrzestnego ponieważ nie dośc ,ze sam am dwójke dzieci a poza tym jest dość mało odpowiedzialnym facetem niestety :( przykro mi to mówic ale tak jest . ja prawdopodobnie poprosze o to moją przyjaciółkę z którą znamy się już 22 lata i zawsze mogłam na niej polegać. Sądze,że lepiej sie wywiąże z tych obowiązków, więc Ty wybierz własnie taką osobe i nie kieruj się stereotypami ani nie słuchaj mam , ciotek i babć...to nie jest ich dziecko tylko Twoje :)

Te z 3 kółkami są faktycznie lepsze od standardowych 4-kółkowych? Czy to po prostu od producenta zależy? Jakoś bardziej mi się te standardowe podobają. Szwagierka miała spacerówkę z 3 kółkami i narzekała na ciężki skręt. Ale teraz może technikę zmienili. A ile taka przyjemność kosztuje, o ile można wiedzieć?

Cały tydzień nie miałam natchnienia na internet wiec 2 dni zajęło mi przeglądanie zaległych wiadomości;-)
Niestety u mnie na 100% cukrzyca wiec od 3 dni jestem na diecie i sprawdzaniu poziomu cukru. Tragedia wszystko mi pachnie, ciągle głodna jestem i nawet jak zjem niby nic to cukier szaleje....:crazy:
Poniżej efekt mojej wizyty u fryzjera na poprawę nastroju (po namowie męża) - całe życie blondynka;-)...teraz ruda wredna:-)

Załączniki

• Pulpit.jpg
    Pulpit.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 59
mmarta_only powiem Ci ,ze zaletą wózków trójkołowych jest ich niesamowita zwrotność.Ja wypróbowałam masę wózków i trzy i czterokołowych i najlepsze były te które mają przednie kółka skrętne o 360 stopni. Taki wózek możesz prowadzić praktycznie jedną ręką a jeśli dodasz do tego niską wagę wózka to jedzie on prawie sam ;)
Może twoja szwagierka miała wózek bez skrętnych kółek z przodu, jeśli tak to wcale się nie dziwię bo nawet ten model który ja mam po zablokowaniu staje się ciężką krową która trudno manewrować. Blokada przednich kółek sprawdza się podobno tylko na śniegu bo bez tego wózek tańczy. Jeśli pytasz o cenę to ten model z tym fotelikiem kosztuje ok 1900 złotych w sklepie.

Ja kupiłam wózek xlander xt-też trzy kołowy, przednie koło ma blokowane.
Po mieszkaniu b. dobrze mi sie prowadzi, ma skretne koło przednie które mozna blokować.
Ma tez b. dobre opinie na róznych forach internetowych i dlatego go kupiłam:):)

I fakt confi ze po kupnie wózna ma sie juz taki spokój, bo wczesniej cały czas o tym myslałam i meczyłam mojego M zeby chodził ze mna po sklepach:-)
Dzis tez zrobilismy zakup:łóżeczko+materac+pościel troszke wydalismy ale cóż w końcu trzeba

rety, a mnie spanko po basenie (i po wczesnym porannym wstaniu) zmużyło :zawstydzona/y: spałam i spałam :rofl2:

confi super wózeczek, bardzo ładnie się prezentuje.. wielkie sorki że nic nie pisałam co o nim myślę, ale ja już kiedyś się wypowiadałam (w dziale wózków bodajże) że dla mnie będąc tu w Irlandii inne rzeczy są ważne jeśli chodzi o wybór wózka, gdybym była w Polsce na pewno wybrałabym inny :tak: ale jaki to nie wiem bo po prostu nie ma co myśleć o czymś co i tak nie jest mi potrzebne ;-)

Paula - a nie możesz zadzwonić i dopytać co się stało z przesyłką? jedna z mam też na coś długo czekała...zadzwoniła...okazało się że była pomyłka w adresie :baffled:

AgA super ci w rudych włoskach, brawa za odwagę :tak:

Martalis ja myślę podobnie jak Paula, to nie ma znaczenia kogo wybierasz za chrzestnych... i tak ty wychowujesz, i tak ty dbasz o niego, i tak ty kupujesz mu niezbędne rzeczny..
to fakt ze znajmomymi jak sie pokłócisz nie zawsze sie godzisz, z rodziną jakoś się pogodzisz - ale i tak jeden na drugiego wilkiem patrzy :-p czyli tak żle tak nie dobrze....ale z kolei "z rodziną to się dobrze na zdjęciu tylko wychodzi" :rofl2:

choć ja osobiście wybrałabym osobę z którą mam większy kontakt,z którą mam o czym pogadać, z kórą się SPOTYKAM :tak: :tak:

barmanka79 przecież się nie gniewam, żartowałam sobie tylko :-p
cieszę się ,ze Ci się podoba , mnie też :blink:

ja ostatnio nie moge zmusić się do popołudniowej drzemki...jakoś za dużo rzeczy jest do zrobienia ;)
wybieram się na basen w przyszłym tygodniu bo uznałam także,że to świetny pomysł . Już dzwoniłam do naszego Aquaparku i dowiedziałam się ze jest takie specjalny "spokojny" basen gdzie wielorybek będzie mógł się popluskać :-)

Barmanka79 - mój ślub tuż tuż ale to cywilny w gronie najbliższych to jakoś spokojnie do tego podchodzę i bez nerwów;-) tzn. martwię się tylko czy zmieszczę się w sukienkę, którą kupiłam miesiąc temu jak byłam w Polsce.. Kupiłam większą bo ciążowych nie było:szok: więc trzymajcie kciuki bym weszła:tak: Potem zamierzam paszport wyrobić, a że we Wrocku czeka się podobno tylko 2 tyg.na niego to już zostanę dłużej bu go odebrać - ale troszkę się obawiam tego powrotu w 33 tygodniu ciąży.. Bo jak zachce mu się być wcześniakiem:confused: a ja chcę rodzić w IRL.
Nie zazdroszczę Ci sąsiadów.. Ale mój przyszły mąż jest podobny jeśli chodzi o załatwianie takich spraw... Dopiero jak go wypytuję coś w rodzaju.."a jak się to mówi po ang.." - to woli już sam załatwić sprawę niż patrzeć jak kaleczę język;-)
Mmarta_only - super, że dobrze się czujesz! Ja też w sumie nie mam dolegliwości oprócz twardniejącego brzusia jak się namęczę..ale on nie boli na szczęście. Ogólnie to chyba za mało się ruszam i prawie po każdym spacerze padam na łóżko jakbym maraton przebiegła;-)
Martalis - w wyborze rodziców chrzestnych ja będę się kierować zasadą "kto jest najwartościowszy", nie chcę nikogo ze względu bo tak wypada.. Dziecko podobnoż ma wiele po rodzicach chrzestnych... Ja mam na szczęście kochanę siostrzyczkę, która w grudniu będzie pełnoletnia i ją wybiorę bo jest naprawdę rozsądna jak na młodzież w dzisiejszych czasach i nie wyobrażam sobie innej chcrestnej niż ona:-)
AgA - bardzo Ci do twarzy w tym rudym. Bardzo ładny kolor wybrałaś:tak: trzeba czasem zrobić jakąś zmianę:rofl2:
Kobiety - ja też mam dylemat czy z 4 czy z 3 kołami wózek.. Mnie osobiście denerwują skręcane koła bo nie potrawfię wtedy prowadzić jedną ręką - wózek jedzie swoją drogą a ja idę swoją..:-( więc obawiam się trochę tych 3 kółek - bo jak piszecie blokada kół powoduje mniejszą zwrotność..hmm..mam nie lada dylemat..:confused:

reklama
mela ja tez się cieszę ,ze to juz za mną:tak:

a jeśli chodzi o podjazd wózkiem trzykołowym na schody to wygodniej jest po prostu tyłemi wciągać go na górę , tak mi mówiła babka która go sprzedała ;-)

Do góry