reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dziewczyny - bierzecie jakieś preparaty witaminowe? Jakie? polecone przez lekarza czy z własnej inicjatywy?
zgodnie z zaleceniami do 12 tygodnia sam kwas foliowy po 2tabletki, od 12 tygodnia będę brać elevit, brałam w poprzedniej ciąży i mimo że stronię od zdrowej żywności, i zawsze mam anemię, to całą ciążę miałam wyniki w porządku :D dlatego preparatu nie zmieniam

reklama
hej
a propos miety, jest ona jak najbardziej bezpieczna w ciąży, przede wszystkim pomoże na dolegliwości żołądkowe.
wszystkim plamiącym dużo spokoju, wypoczynku, trzymam kciuki

ja po porannych badankach, w drodze powrotnej złamałam obcas, w nocy śnił mi sie koszmarny sen, śniła mi się jutrzejsza wizyta u gina, powiedział że przedawkowaliśmy luteinę, i że musi mnie wysłać na zabieg do islandii (???) a jak już byłam w tej islandii to tam na usg było widać słabo bijace serduszko... ale mam schiza, zastanawiam się czy sama sobie nie przyganiam takich snów
jutro wizyta o 15.40

mój gin zaleca witaminki od 15 tyg, ale co gin to inne zdanie, folik tak jak sheeppy

mi lekarz zapisal pregnavit, ale jako ze nie bylo tego prawie nigdzie, moja kumpela farmaceutka znalazla mi zestaw wit odpowiedni dla vege i biore falvit i prenatelite

Ja równiez witam wszystkie majóweczki!!!:-)
Sama mam termin na 18 maja jest to moja trzecia ciaza i mam nadzieje ze ta okaze sie szczesliwa poniewaz dwie wczesniejsze stracilam.
Potwornie sie boje, ale mam nadzieje ze zapas zlego na moja osobe sie wyczerpal...i ze tym razem bedzie ok

Witam wszystkie majowe mamy,
ja mam termin na 6go maja.
czy Wasze brzuszki tez zaczely sie juz zaokraglac?
pozdrawiam serdecznie.
Witaj
dziewczyny piszą, że mają już brzuszki, zerknij na wątek o brzuszkach niżej :-)
mój niestety płaski jak decha nadal :-(

Ja równiez witam wszystkie majóweczki!!!:-)
Sama mam termin na 18 maja jest to moja trzecia ciaza i mam nadzieje ze ta okaze sie szczesliwa poniewaz dwie wczesniejsze stracilam.
Potwornie sie boje, ale mam nadzieje ze zapas zlego na moja osobe sie wyczerpal...i ze tym razem bedzie ok
to masz termin prawie jak mój :D bo ja na 19go maja :-)
musi być dobrze!

witam nowe majowe mamy :-)

bazylia123- brzuszek może i sie troszkę zaokrąglił.... choć nie wiem czy to nie od jedzenia ;-)

katja79- trzymam kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę. Będzie dobrze :-D

Witam nowe Majóweczki, super, że nas coraz więcej!

Co do spania, to ja rano nie mogę się dobudzic, jesli mogę, spię do 12-tej. Od tego tygodnia zaczęłam pracę w dwóch nowych miejscach i muszę wstawać o 6 lub 7 :szok::baffled: Mam nadzieję, że niedługo się to jakoś wyreguluję i będę zasypiać o jakiejś ludzkiej porze...
Problem w tym, że zasypiam dopiero ok. 1-2... Nie mogę zasnąć ze stresu z powodu tak wczesnej pobudki, biegam siku co 10 minut...

reklama
Dziękuję Wam bardzo i oby tak było...
a co do brzuszka to u mnie też nic...no może oprócz wyhodowanego wcześniej sadła:baffled: u Was jak czytam to chyba w większości kolejne ciąże więc pewnie będziecie się mogły wczesniej cieszyć krągłościami bo podobno już raz rozciągnięta macica jest bardziej elastyczna...no a moja nie miała okazji:no:

Do góry