reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Dobrze, ze mamy siebie i mozemy sie wygadac i chociaz siebie rozumiemy, bo te chlopy to nic!
Mi maz powiedzial wczoraj, ze ma nadzieje, ze chociaz mi tak po ciazy nie zostanie, bo jest starsznie! Ja juz mu mowila, ze jak chce wiedziec co ze mna jest "nie tak" to niech w necie poczyta, bo ja juz mam dosc tlumaczenia.Okrutnik....

Co do tego kalendarza to on wyliczyl mi tak, jak mam na suwaczku i tak jak lekarz powiedzial. Moze, to lekarz nie uwzglednil twojego cylku? Bo moj to chyba przy ktorej z kolei wizycie zmienil mi termin, bo sie zapytal ile mialam dni cyklu.

reklama
czesc kochane jesli tak juz rozmawiamy o terminach to ja mialam ustalony na 29 maja,,, pozniej 25 maja,, a jeszcze inny ale to juz bylam na usg u innego lekarza na 27 maja.. czyli wszytsko tak miedzy,, ale rodzic bede 2 tygodnie wczesniej przez cesarke..

a ja dzis czuje sie wyjatkowo slabo,, jakos tak niezbyt ciekawie..:/:baffled:

Czesc Dziewczynki!
slonkoonline, powodzenia na szkole rodzenia!! Ja tez nie mam żadnych butów do szkoły rodzenia wiec w razie czego chyba bede biegać na boso ;-)
Śliczne te Twoje zwierzaki! Zwłaszcza psina!:tak: Ja jestem psiarą do kwadratu! Najchetniej przygranęłabym wszytkie biedne pieski z okolicy ;-):sorry2:

Confi, słodka psinka!:-D

my już po wizycie niestety ułożenie nadal pośladkowe:crazy:i czekamy dalej, a waga jak na 31 tc wynosi jakieś 1680 g więc klocuś to raczej nie jest,nadal zastaje Filipek czy myślicie że jeszcze się obróci ten mój uparciuszek ;-)
Myślę, że ma jeszcze czas! Lekarz mi powiedział, że dzieci mogą sie przekrecić nawet 2 tyg przed porodem!:tak:

paula7, może faktycznie ten urosept sobie zaapilkujesz??? Może ktoś Ci go podeśle jeśli nie masz dostępu...:confused:

ula_28, śliczne zwierzaki! Słodkie!:tak:

ankzoc moi teście też już trochę zmiękli w kwestii zakupów :blink: Co do wózka chyba też ich ugadamy;-) Może Twoi też zmienią zdanie... zwłaszcza, że te wózeczki nie pachną zbyt pięknie niestety :baffled: wiec podobnie jak materacyk i łóżeczko trzeba je troche powietrzyć...

aga_k_m, Kochana idz do apteki i kup sobie bez recepty Magne b6 lub Aspargin... Mi lekarz na te skurcze dał aspargin i biore go 3 razy dziennie po 2 tabletki i skurcze ustały!:tak: Polecam, nie ma co sie męczyć!!!

kasia1208 Napewno sie przekreci! Ta bratowa meza, co juz dwa razy rodzila, miala tak, ze Klaudia tuz przed porodem lezala posladkowo i w ostatniej chwili sie odwrocila.

Wiecie co... Julka czasami robi takie cos... w sumie nie wiem co :)
Tuz prawie nad spojeniem lonowym czuje, jakby hm... babelki lecialy. Takie trzesienie delikatne bardzo.... Sama nie wiem co to. Kiedys cos tam czytalam, ze jak dziecko ma czkawke to wlasnie czuje sie jako takie wstrzasy.
Tez tak macie?

" moja nocka w sumie byłaby ok - gdyby nie te piep....ne skurcze łydek i stópek!!! Coraz gorzej z nimi - trwają ponad 5 minut, nie mogę się ruszyć - normalnie leże jak kłoda, czekam i ryczę... "
Aga_k_m- na skórcze mi lekarz (endokrynolog ale świetny) przepisał Laktomag B6 i Selen i Cynk (Selen i cynk razem w jednym opakowaniu) i pomogło niemal od razu. Brałam to raz dziennie

Ostatnia edycja:
Do dziewczyn z Wroclawia w ktorym szpitalu zamierzacie rodzic bo ja juz sama zglupialam w koncu przyjdzie co do czego to nie bede wiedziala w ktora strone jechac:-)

Sara, Ankzoc, paula dziękuje może jutro się wyśpie, a kolacji nie jadam zwykle, więc pewnie to było za dużo dla mojego żołądka.
A co do płaczu to też na wszystko reaguje zbyt emocjonalnie.Ach ta ciąża....

Ostatnia edycja:
reklama
Slonkoonline- co do szkoły rodzenia to ja byłam tydzień temu na ćwiczeniach – pierwszy raz. Miałam wygodne spodnie, koszulke z krótkim rękawem i bluze rozpinaną jak by mi było chłodno i adidaski w reklamówce. Butki się przydały. A co najważniejsze a nie wiedziałam potrzebna była kalimata a ja nie miałam.

Do góry