reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witam Was dziewczynki. Widze, że nie jestem sama z problemem spania. Dziś spałam do 5.30 a w nocy co godzine pobudka. Troche jestem zaniepokojona bo wstałam cała spuchnieta i 1 kg cięższa. Fakt wczoraj na kolacje pizza była i strasznie mi się chciało po niej pić, ale jestm troche zaniepokojona bo normalnie czuje drętwe nogi i ręce pierścionki i obrączka nie wchodzą.
Czy Wy też tak macie?

reklama
nina2003- ja tak nie mam, ale lepiej zmierz sobie cisnienie jesli masz wysokie, to zasuwaj do lekarza! Bo wiem ze jesli jest wysokie cisnienie, opuchniecie ciala w tym tez np buzi no i bialko w moczu to moze byc zatrucie ciazowe! A jesli masz tylko opuchniete nogi, palce to juz taka twoja uroda i nie masz co sie dnerwowac! Ale zmierz sobie cisnienie dla pewnosci

Musze chyba dzis do rodziców podskoczyć i sprawdzić ciśnienie. Zawsze miałam niskie. Białka w moczu nie mam na pewno bo niedawno mialam mocz badany.Mam nadzieje, że to tylko po tej nocy. Ide odpocząć może troszke przejdzie.

witam kochane mamusie ja dziś poszłam z rana zrobić badania krwi bo się jednak źle czuje wczoraj w jednym momencie zrobiłam sie taka starsznie głodna że aż mi sie słabo zrobiło i zaczęłam się trząść zobaczymy co wyjdzie

nina2003 pizza zawiera duużo soli więc jak zjadłaś ją na kolację to nic dziwnego, że woda Ci się zatrzymała. Ja też tak mam jak się najem wieczorem np chipsów (dlatego unikam słonych kolacji już) - następnego dnia kilogram na plusie i samopoczucie takie nie za bardzo:baffled: zapewne do jutra Ci przejdzie, ale dla pewności zmierz sobie ciśnienie:tak:

ankzoc dzięki, nie wiedziałam, że w 8 i 9 m-cu dzieci mniej rosną.. Może tak będzie, ale jak narazie coraz większe mi te różnice wychodzą, spytam się jutro lekarza dlaczego tak może być.. A na szkole rodzenia położna mówi, że najbardziej prawdopodobny jest termin z pierwszego usg (najlepiej przed 10 tyg), bo termin z OM zakłada 28 dniowe cykle (a ja takich to nigdy nie miałam).

Hej dziewczyny. Ja to mam jakos tak na zmiane z ta nocka. jednej nocy spie spokojne drugiej sie strasznie mecze. Dzisiaj na szczescie kolej byla na spokojna nocke. ani razu sie nie obudzialm. tzn na chwilke sie przebudzilam ale nie wstawalam, tylko sie przekrecilam i dalej lulu. ja jutro ide do lekarza juz sie doczekac nie moge zobaczymy co tam moj maluszek wyprawia. ja tez mam co usg to blizej termin porodu.
my z mezem obstawiamy ile maluch bedzie wazyl zobaczymy kto wygra :-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I ZYCZE MILEGO DNIA

reklama
Wita wszystkie brzuchatki.
oj ja dziś mało spałam - długo w nocy nie mogłam zasnąć :baffled: aż wstawałam i mleczko sobie grzałam by się ciepłego napić..
i jeszcze ta wczorajsza pogoda :baffled: ciemno, pochmurno, deszczowo, a w nocy to ta zimno było jak na mróz jakiś :dry:

teraz muszę nadrobić to co z rana napisałyście i zaraz będę z wami na bieżąco :tak:

Do góry