reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Rozszalalyscie sie kobiety. Jak tu wchodze codziennie wieczorem, to z dnia na dzien mam wiecej stronek do czytania. Ja na szczescie plamien zadnych nie mam, ale za to dzis dopadl mnie silny bol brzucha. Ciezko to wytlumaczyc, ale taki troche jak na okres, a troche jakby z glodu. Ale glod odpada, bo jadlam i nadal bylo to samo. W dodatku bylam w pracy i caly czas musialam byc na nogach, a to pogarszalo sprawe. Wypilam sobie miete, ale nie wiele pomoglo.
Aha, mialam pytac, a jak u Was z zaparciami? Bo mnie niestety dopadlo.... Jak sobie z tym radzicie? Macie jakies sprawdzone sposoby?

witam wszystkie przyszłe mamy majowe:) ja z terminu powinnam byc mamą czerwcowa, ale szykuje sie prawdopodobnie cesarka i odliczajac dwa tygodnie, prawdopodobnie zostane mamusią majowa.

Ale mam do was dziewczyny pytanie, czy ktorąś z was męczą bóle krzyzowe lub męczyły w poprzednich ciążach, mi daja popalic od kilku dni ( 5 tydzień ) i nie wiem jak sobie już z nimi radzić:confused:

:-)witaj nie nie bola mnie plecy... jednak ja przypomne sobie pierwszy moj porod to odrazu zaczyna mnie wszystko bolec i plecy i brzuch... to cos okropnego ale pamietam te niesamowita ulge tuz po...;-);-);-)

Xatia mnie dzisiaj na temat mięty uczulały starsze z rodziny że obym tylko niepiła bo działa poronnie
Ell mnie pobolewają plecy gdy jestem za długo na nogach

dziewczyny no nie było mnie raptem nie całe dwa dni a tu tyle do przeczytania

ell- mnie olaly plecy w 8 miesiacu w poprzedniej ciazy teraz raczej dol brzucha jak sie przemecze, ale moze bola cie nerki to bardziej prawdopodobne we wczesnej ciazy(chociaz mam nadzieje ze jestes zdrwa jak rydz)

Ale mam do was dziewczyny pytanie, czy ktorąś z was męczą bóle krzyzowe lub męczyły w poprzednich ciążach, mi daja popalic od kilku dni ( 5 tydzień ) i nie wiem jak sobie już z nimi radzić:confused:

Witaj wsrod nas! :-):-)
Ja tez mialam okropne bole plecow, a raczej ich dolnej czesci w szczegolnosci. Cos okropnego, wystarczylo ze ok 10 min na nogach postalam i juz bole atakowaly :baffled:. No i wogole to bylam w wielkim szoku, bo to juz moja 3 ciaza, w poprzednich nic takiego sie nie dzialo, ba, nawet w 9 m-cu nie mialam az tak silnych boli kregoslupa. A teraz od momentu jak tylko test potwierdzil ciaze (ok 5tc) te bole... Ale pociesze Cie ze jakies 1,5 tyg temu mi przeszly, czyli bylo to przed 8 tc. Acha, ja chyba znam przyczyne swoich boli... Bo wyczytalam ze jak ktos ma tylozgiecie macicy to jest na nie narazony, bo jak taka macica pod wplywem ciazy sie rozrasta to moze (ale tez nie musi) uciskac na nerw odpowiedzialny wlasnie za takie krzyzowe bole kregoslupa...

Kurcze, to nie wiedzialam z ta mieta. Wczoraj dwa kubki wypilam.... No coz, juz czasu nie cofne, poki co dobrze sie czuje i brzuch od wczoraj mnie juz nie boli. Tylko te zaparcia... no ale przestawiam sie na tylko ciemne pieczywko, zaczelam pic zalecana wode z cytryna i moze sie poprawi.

reklama
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi

maja33 no właśnie lekarz w piątek pytal mnie o nerki- ostatni raz miałam z nimi problem w dzieciństwie- pouderzał mnie lekarz w plecy w zasie badania i nie czułam żadnego bólu, ale zrobie jutro badanie moczu dla pewności

LILIann ja właśnie też w pierwszej ciązy takich boli nie odczuwałam zupełnie..rozciagającą macice czułam w podbrzuszu..a teraz podbrzusze nawet nie zakłuwa...a mdlości mineły po kilku dniach...zupełnie inne mam objawy tej ciazy niż pierwszej..sprawdzałam nawet czy beta rosnie prawidłowo bo mnie to bardzo zaniepokoiło..

Do góry