reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

a ja właśnie wróciłam z wizyty od swego lekarza prowadzącego - chciałam by wypisał mi formularz na macierzyński. przy okazji chciałam jeszcze raz porozmawiać na temat cc. no i zachodzę - a tam niespodzianka - nie ma go!! został zwolniony :szok: :szok: :szok:

no i z moim nowym prowadzącym ucięłam sobie dłuższą pogawędke... Pytałam go czy tutaj robią badanie na krzywą cukrową - bo wiem że tutaj nie wszystkie badania się robi takiew jak w Polsce.. no i okazało się że w poniedziałek muszę biegiem robić to badanie bo robi się ja tylko do 27tc (a to właśnie mój tydz) i był bardzo ździwiony że jego poprzednik mi tego badania nie zaproponował :wściekła/y: :wściekła/y: tak samo z badaniem na toksoplazmozme :wściekła/y: :wściekła/y: No i w pon mam najpierw banie na cukier a potem biegiem do szpitala na wizyte :rofl2:
o cc też rozmawialiśy. powiedział że podstawą jest odklejająca się siatkowa. która u mnie jest zdrowa. i że on jako ginekolog może mi wsytawić zaświadczenie - ale to nie znaczy że szpital je uwzględni. że tylko w szpitalu mogą stwierdzić jaki będzie poród. więc jak będę w pon w szpitalu to mam naciskać na wizyte u ichszego okulisty i wtedy będzie wiadomo co dalej...
niby wiele nie pomógł , ale przynajmniej wiem na czym stoje ;-)

dobrze kończę już, zmykam do pracy, życzę miłego dnia wsztstkim pa :-)

reklama
barmanka- no to mialas niespodzianke... ale moze to i dobrze ze masz nowego gina... to on zlecilci dodatkowee badania...i moze cos wyjasni sie z ta cc... troszke sie nabiegasz w poniedzialek ale wszystko zalatwisz i zrobisz badania... bedziesz spokojniejsza i pewna wynikow... zycze powodzenia...

Jesli chodzi o toksoplazmozme to ja tych badan nie miałam wykonywanych - lekarka nawet słowem o nich nie wspomniała
Miałam je wykonywane tylko w pierwszej ciązy i to prywatnie.
Nie wiem jak jest teraz ale kiedys nie były refundowane

Barmanka. No to gratuluje. Może bedziesz miala okazje miec cesarke.
Tzn. że krzywą cukrową trzeba zrobic do 27 tyg. dobrze ze o tym wspomnialas bo ja mam wizyte 5 marca i na nia mialam ja zrobic ale musze wczesniej niz przed sama wizyta bo w niedziele zaczyna sie 26 tyd

Jesli chodzi o toksoplazmozme to ja tych badan nie miałam wykonywanych - lekarka nawet słowem o nich nie wspomniała
Miałam je wykonywane tylko w pierwszej ciązy i to prywatnie.
Nie wiem jak jest teraz ale kiedys nie były refundowane

Ja tez na toksoplazmoze robilam sobie prywatnie nie wiem czy sa refundowane nie mam pojecia.

A tak a propos badań dziewczyny czy ktorejs z was lekarz mowil o badanich na cytomegalię.

iwona100na- jesli chodzi o badania to jak chodzisz prywatnie na wizyty jak ja (BO NA FUNDUSZ MUSIALABYM CZEKAC nie wiadomo ile) to za wszystkie badania placisz.Poczawszy od morfologii, moczu ,toxo, cytomegalii, hiv przeciwciala anty-rh i td .U mnie badanie na TOXO-IGN kosztuje 35zl,osbno TOXO-IGG tez 35zl i tak reszta badan oscyluje w tych cenach oprocz moczu i morfologii ktore koszt po 7 zl

Cześć Dziewczyny :-) Barmanka to my chyba do jednego gina chodzimy, no nieźle to jakiego ja teraz znajdę :wściekła/y:wrr

Mnie tez sie nie chce latac za skierowaniami na badania i tez robie sobie badania prywatnie.
A co do cytomegali pytalam sie o to was gdyz ja w pierwszej ciazy zlapalam cmv i przez to zbyt wczesnie urodzilam. Ale naszczescie mam obecnie przeciwciala na te chorobe.

Na badania w piewszej ciąży chodziłam na fundusz, ale to było 5 lat temu :)
Teraz mam 2 lekarzy :) w przychodni i prywatnie :)
Na badania jednak chodze prywatnie bo do laboratorium (tam gdzie mam skierowanie) mam daleko

Jasli chodzi o badania to robie tylko morfologie i mocz i tak co miesiąc
Na wizytę tez ide 5 marca z wynikiami min. glukozą

Badanie wykonuje się:
Między 24. a 28. tygodniem ciąży wykonasz badanie polegające na sprawdzeniu stężenia glukozy we krwi godzinę po wypiciu roztworu 50 g glukozy

reklama
Ja badanie na stężenie glukozy dopiero mam 18 , troszkę późno , ale mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku

Do góry