reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Dzień dobry moja drogie! :-) Właśnie wróciłam ze szpitala z pobierania krwi. Uśmiałam się do łez, bo dziś super skład pań pielęgniarek i położnych był. Siedziałam na korytarzu i słyszę "proszę!" no to wstaję, oddaję mojemu przyszłemu M torebkę i idę w stronę drzwi. W połowie drogi słyszę znów "proszę", no to odkrzykuję "już idę". Wchodzę, a panie "a co tak wolno?", no to ja że "a bo się tak musiałam sturlać z tej ławeczki w poczekalni". Na to usłyszałam "to teraz sobie proszę klapnąć na tym zielonym tronie" (czyli tym krzesełku do pobierania krwi) i jeszcze "a szczynki podpisane?". Bardzo śmiechowo i sympatycznie wizyta mi upłynęła. :-D:-D

Iwee - Ja się właśnie przed chwilą zmierzyłam i mogę Cię pocieszyć. Na wysokości pępka 98cm :szok: a w najszerszym miejscu 101!! :szok::confused: To by wyjaśniało czemu się tak turlam. Przed ciążą miałam podobnie jak Ty-67 w porywach do 70. Tygodniowo różnica niby niewielka, a u mnie dziecię tylko jedno...

Okruszku - Bardzo się cieszę, że z Twoim Synkiem wszystko dobrze. I że spotkałaś się z Liliann. :-) Też bym się z chęcią spotkała z jakimiś ciężarówkami, bo w moim towarzystwie jakoś się nikomu nie spieszy do posiadania potomstwa.

Kafka88 - Witaj na forum. Sesji letniej nie przekładałam. Mam ambitny plan przystąpić do niej w terminie. Studiuję na takiej uczelni, że mam możliwość układania sobie planu samodzielnie. Więc na semestr letni wzięłam sobie tylko 4 wykłady bez listy obecności, wszystko inne wymagane wrzuciłam sobie na teraz. Mam nadzieję, że dzięki temu uda mi się uniknąć dziekanki czy zmiany trybu studiów.

Życzę Wam Laski miłego dnia i wracam do nauki. :-)

reklama
Iwee - ja mimo że noszę jednego maluszka to przed kompem głównie leżę bo mnie też spojenie boli niemiłosiernie. Poza tym w pasie na wysokości pępka w piątek miałam 92 cm. Tylko się nie śmiejcie ale mierzyłam miarą metalową ;-) bo nie mogę znaleźć metra krawieckiego ;-)
Kasica -liczy się każdy ruch, który poczujesz, łącznie z rozpychaniem i przesuwaniem.
Ankzoc - oczywiście, że wiem gdzie jest Kwidzyn :-), nawet mam koleżankę stamtąd...
Patusia - dopiero teraz doczytałam i należy Ci się niezła bura za dźwiganie oj oj. Twój synuś młodszy od mojego i pewnie jeszcze nie zrozumie że nie możesz go dźwigać. Ja stosuję metodę tłumaczenia, przytulania, głaskania w każdej innej chwili. Mojego smyka to ja nawet teraz nie uniosę...

Ja też mam zgagę ale mi pomaga tylko Rennie. Czasami się przemęczę, popiję maślanki i jest lepiej ale wieczorami bywa fatalnie i migdały nie działają.

Ewela ja bym chciała żeby u nas spadło jeszcze troszkę śniegu. Mróz jest więc dodatek w postaci białego puchu by się przydał.

ania_77- ale ta Polska mała :p, hahah, ja też mam rodzinkę w Tczewie, ale szczerze mówiąc nie utrzymujemy z nimi czestych kontaktów :p, a tak pozatym to wspólczuje ci tej zgagi, ja nigdy w zyciu nie miałam zgagi i nie wiem co to znaczy, ale widze jak mój mąż sie męczy ehhh, mam nadzieję, że nie posmakuje tej przyjemnosci do konca ciąży :p

Witam dziewczyny !Jestem po badaniach morfologia troche spadla ale jest 11,2 ,na szczescie mocz w porzadku a w piatek przeciez trafilam na ostry dyzur bo mnie tak prawa nerka bolala .Jak wynika z moich badan nic zlego sie nie dzieje to kolka nerkowa po prostu jest ucisk macicy i z tad ten silny bol. Zrobilam tez potas magnez i sod wszystko oki. Glukoza na czczo 89 a po obciazeniu 75gram po 2 godz 106 takze ok.

Ankzoc - ja przed ciążą miewałam sporadycznie (baaaardzo rzadko). W poprzedniej ciąży nie miałam wcale tak więc masz szansę żeby uniknąć tej wątpliwej przyjemności.

A propo ruchow to ja zauwazylam ze maly najczesciej kopie wlasnie jak siedze przed kompem. Siedze np 30 minut a on potrafi ciagle kopac takze jakbym miala je liczyc to byloby ich duzo. Moze dlatego w takiej pozycji wyczuwam bo jest ulozony posladkowo i co chwile w pecherz mnie lupie;-)

Iwee - ja mimo że noszę jednego maluszka to przed kompem głównie leżę bo mnie też spojenie boli niemiłosiernie. Poza tym w pasie na wysokości pępka w piątek miałam 92 cm. Tylko się nie śmiejcie ale mierzyłam miarą metalową ;-) bo nie mogę znaleźć metra krawieckiego
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ojoj ale sie usmialam z ta metalowa metrowka:-D:-D Jokos przy tej ciazy mam jeszcze bardziej wybujala wyobraznie niz przewaznie i przed oczami pojawila mi sie cala ta sytuacja z pomiarami ciazowo-budowlanymi:-D

Ankzoc mnie wczoraj męczyła zgaga- ale typowo jak zjadłam pieroga z ziemniakami natychmiastowa nadkwaśność-ale skutkuje Manti w tabletkach- natychmiastowa ulga

Ankzoc, Ania_77staram sie to robić jak najrzadziej- to znaczy nosic Oliverka , ale to była sytuacja kiedy zasnoł i musiałam go wniesć na górę heh.
A jak dziecko śpi i jest bezwładne wydaje sie o wiele cięższe :-)
Dziękuje za troskę kochane jesteście :-)
A co do galaretek to wzie.ło mnie i męża na nie wiec robie hurtowo wiecej- zdrowa przekąska:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Okruszku - super, że synuś zdrowy. Jednak i na tak nowoczesnym sprzęcie zdarzają się pomyłki. W końcu ludzki organizm to najbardziej skąplikowane urządzenie.

Co do zgagi to też mnie męczy i pomaga mi wypicie szklanki mleka. Lekarstw na to nie biorę bo się boję. Wcześniej też się z nią męczyłam sporadycznie i pomagał Renni.

Mój Bąbel najbardziej kopiej przy komputerze lub jak się położe na wznak. Domyślam się, że te pozycje mu nie odpowiadają. Najbardziej lubi jak chodzę i Go noszę. Aż się boję co to będzie po porodzie. Ale zawsze jest jeszcze Tatuś i jego silne ramiona. Już mu wmawiam jaki to on będzie niezastąpiony:-)Faceci to uwielbiają:-)

Do góry