reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witam poniedziałkowo.
Jakoś ten tydzień się kiepsko zaczyna.Na weekend byliśmy u teściów i jak zawsze wracamy od Nich to Wiktorka ma kaszel:-( nie wiem czasem czy to nie od papierosów ,teściu pali jak smok i wszystko jak wracam jest okropnie przesiąknięte:baffled:.I Filip jakiś taki dzisiaj dziwny leżał od rana we Mnie wtulony i usną...chyba będzie ciężki tydzień.A Mnie boli głowa.....
To tak na koniec miłym akcentem,miłego poniedziałku;-).

reklama
... to wyleciała od razu grupa Polaków (a pracowało tam 90% Polaków) i pytali czy mam papierosy, wódkę, piwo do sprzedania... i byli strasznie niepocieszeni, że nie mamy...

:-D :-D :-D
no Marzenko jak mogliście tak rodaków zawieść. :-D :-D

Kasiu, to faktycznie kiespko. :-( nie załamuj się tylko.
a z kaszlem też nieciekawie.:no: ja nie znosiłam jak Mikołaj w Pl, chodził w odwiedziny do rodziny która pali, i w malusieńkim mieszkanku siedzieli i palili. Nosz szlag mnie trafiał!

ja miałam aktywny poranek (obiad, szorowanie kuchni i łazienki) i teraz będę odpoczywać. :-) :tak:

więc wicie gniazdka powiadasz,czas najwyższy :-)

e tam, wicie gniazdka. :-p brudno było, a ja akurat lepiej się czulam. :tak:

po urodzinach Mikołaja zaczynam przygotowania. ale to też nic wielkiego, przygotuję torbę, kupię kilka rzeczy, w pokoju zrobię miejsce w szafkach na rzeczy dla maluszka. i tyle.

Martuś teraz obejżałam i jestem w 100% pewna że po ciązy znowu będziesz taka szczuplutka wyglądasz super!!!!
Co do Kamilka to wszystko ok jest zdrowy :):):):) Siusia znowu do nocnika i coraz więcej mówi.
Kasiu przykro mi trzymam kciuki żeby to był niewinny kaszel

a kiedy wyprawiacie urodzinki w ten weekend?? napisz coś więcej o imprezce :tak:

tak w tą sobotę. :tak:

będzie dmuchany zamek, żeby gdzieś tą energię 20tki dzieci skierować. :-p kilka zabaw, drobne upominki dla wszytskich dzieci, maszyna do baniek, disco- światła, robienie tatuażyków, i te bransoletki swiecące w ciemnosci. takie drobiazgi, ale powinno zająć dzieci na tyle żebyśmy nie zginęli. :-D

Martuś teraz obejżałam i jestem w 100% pewna że po ciązy znowu będziesz taka szczuplutka wyglądasz super!!!!
Co do Kamilka to wszystko ok jest zdrowy :):):):) Siusia znowu do nocnika i coraz więcej mówi.

Madziu dziekuję. :tak:
też jestem ciekawa czy trzecia ciąża się ze mną tak łaskawie obejdzie, jak wcześniejsze.

cieszę się że z Kamilkiem dobrze. :tak: naprawdę bardzo fajnie przeczytać takie wieści. :tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki!
Już powróciłam, bogatsza o cieplejsze uczucia wobec teściowej (super kobieta! poważnie!), pełna pochwał pod adresem Izy Mirki!
Wiecie co nam brzdąc wywinął?
Wracamy ze spacerku, czyli niesiemy Izę, która koniecznie chce wrócić w zaspę, z której ją wyciągneliśmy i koło nas idzie pan... czerwnony nos, pobrudzone i mało schludne ubranie i papieros w mordzie (twarzą nijak nie mogę tego nazwać) a Iza woła: Panie! Chodż! Na spacerek!, facet się odwraca a ja przyspieszyłam i uciekam! To zdecydowanie nie był kandydat na wymarzonego zięcia!
Teraz poczytam co u Was (mam kubek kway i niezawaham się go użyć)...

hej dziewczyny!

Kasia-powiem Ci że mi też strasznie dym papierosów przeszkadza a w zasadzie to i m też.Oboje w sensie jak mała jest narażona na wdychanie tego smrodu ,choć może raz tylko taka sytuacja miała miejsce.Mi bardziej przeszkadza sam nieprzyjemny zapach(od połowy ciąży strasznie wyostrzył mi się węch i tak niestety mi już zostało,wszystko czuje zbyt intensywnie i marze oby mi to mijało a tu nic)Co do bólu głowy mam ten sam problem już od5 dni i jestem w ciężkim:szok:u bo bladego pojęcia nie mam od czego,należę do osób które nie mniewają bólu głowy a tu nagle taki mocny ból rano i wieczorem.Mam nadzieje że samopoczucie masz lepsze i wszystko ok,moje też do bani.Napisz jak tam dzieći choć napewno mniewają sie dobrze:tak:

Madzia-bardzo się ciesze że Kamilek się dobrze ma!!!chyba najfajniejsza wiadomość mojego dzisiejszego dnia!No i niech tak dalej ładnie zdrowo skarb się bawi i rozrabia;-)

Marzenko-i tam dasz rade twarda babka z Ciebie:tak:łatwo mi się mówi choć wiem co czujesz.Bardzo fajnie że nie palisz :tak: będziesz i zdrowsza!!!!i bogatsza:-)Jak tam Nataszka?

Martuś-Kasia dobrze mówi :tak:wijesz gniazdko jak nic:-p;-)Ja też dziś miałam jak to określiłaś -aktywny dzień.Sprzątałam aż miło,troszke mi pomogło tylko szkoda że na krótko.Jutro cd.o ile Nicol pozwoli mi sprzątać -ma coś ciężkie dni i zastanawia mnie czemu też w nocy się raz przebudza któryś dzień z kolei, z płaczem wymyślaniem histerią itd:baffled:ciekawe jaka przyczyna.

Monia,Marzenko-jednak nie wracam do Dukana,troszke z wygody troszke z obawy o zdrowie .Często zresztą jak wiecie przyjmuje antybiotyki więc spora szkoda dla mojego zdrowia i organizmu teraz jeszcze dieta zapewne swoje zrobi,więc smole.Ogranicze się do zjedzenia małego śniadania czy tam lekkiego,obiadu i potem małej przekąski i na tym koniec,powinno wystarczyć.Oglądałam urywek programu na tvn-chyba Między kuchnią a salonem czy jakoś tak i też dietetyczka niezbyt pochlebnie mówiła o diecie no i tak mi się troszke udzieliło.Muszę zacząc dbać o siebie bo kto inny jak nie ja...

Tsarina-świetnie ,że masz dobre zdanie o teściowej i jest ok.Kofam twoje dobre poczucie humoru:tak:czyli moge rozumieć że niedoszły kandydat na zięcia was nie gonił;-):-Dmnie dziś "kolka"zagięła słowami -"mamuś Kolka jest nie dobra brzydka jest" ciekawe skąd to wzięła ,gdzie usłyszała.Być może to kolejny wytwór jej wyobraźni.

Jolu-kochana co tam u Was słychać???jak Amelcia i Alicja?pozdrowionka:-)

Dobrej spokojnej nocy dziewczyny!

reklama
Witam z zasmarkanego śląska;-)

A u mnie szpital w domu,ja chora byłam tzn przeziebiona i myslałam że na tym sie skończy ale niestety dopadło młodą:-( Tylko ze u niej to gorzej,gorączka okropny kaszel,bylismy wczoraj u lekarza i podaje syropki...dzisiaj szukałam lekarza który przyjedzie na wizytę domową i jasna cholera to cud na takiego trafić:no: Od wczoraj nie spada jej temperatura,całą noc walczyłam i dupa,wcale nie spała,ryczała non stop i przyklejona do mnie. Teraz śpi i od 3 godzin nie ma gorączki,modle się oby tak zostało:eek:

M&m,s....super te urodzinki wyprawiacie Mikołajowi,dzieciaki pewnie będą miały frajdę:tak: no i popieram,ta ciąża nie bedzie miała wpływu na Twoją figurę,już to widać:tak:;-)

Kasia...zdrówka dla Wiktorii,oby nic się nie rozwinęło,teraz taka "zasmarkana" pora:sorry2:
Jeżeli chodzi o dym papierosowy to mi też bardzo przeszkadzał jezeli ktoś palił przy małej,ja tego nigdy nie robiłam. Ale wiem że i tak pewnie byłam tym świństwem przesiaknieta-zresztą młoda to główny powód mojej decyzji o niepaleniu:tak:

Monia...masz racje gdyby Nadia była spokojniejsza to pewnie bym sie zamartwiała dlaczego,no cóż taki mój los;-)
Marzenko...Witaj,jak tam panna Nataszka????:-)

Tsarina...jak to fajnie mieć dobre zdanie o teściowej,zazdroszcze:tak:;-)
Izabela to niezła aparatka:-D:-D:-D

Do góry