reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Kasia przykre to co piszesz:-( niestety alkohol potrafi wszystko zrujnować:/ nawet doprowadza do tego ze zastanawiasz sie czy warto sie tam budować czy nie. Pewnie gdyby tego problemu nie było miałabyś mniej wątpliwosci. Ja wiem ze na wieś nie wrócą trochę żałuje ale nie wyobrażam sobie zimy gdy cały dzien nas by nie było i nie miałby kto w piecu palic no chyba ze robic gazowe ale to tez trochę kasy na gaz idzie. Wiec jak na razie marze o własnym mieszkaniu 3-4 pokojowym.

reklama
Mówicie,że dzisiaj środa:-D.No to witam środowo raz jeszcze:tak:.

Kasico,ból brzucha to niestety objaw i ciąży i okresu. Trzymam kciuki za dzieciaczka:tak:

Florencjo, my już lego duplo mamy przerobione i niestety młody woli klocki starszaka. Jak kupie to chyba tylko dla siebie bo mi one bardzo się podobają:-D
Miłego spacerku bo my zostajemy dzisiaj w domu:wściekła/y:W nocy padał śnieg i do tej pory nie ma komu odśnieżyć chodników.

Ewelinko, u nas jest tak samo. Moja mam rozpuszcza chłopców do granic możliwości. Teściowie mają swojego wnusia na miejscu i w niego są wpatrzeni.Jakoś się do tego przyzwyczaiłam i jakoś mi nie przeszkadza.Nie widzimy się zbyt często i pewnie tu jest przyczyna.Mikołaj jak był młodszy to potrafił wypalić do nich pan/ pani:szok:

Umi ,współczuje Ci tych nocek. Moje dzieciaki zawsze spały dobrze więc nie wiem co to niewyspanie.Zdarzały się małe epizody w trudnościach w zasypianiu ale dzięki Bogu to już za nami.

Kasico,sprawa spadkowa to groszowe sprawy. Przepisanie u notariusza to stała taksa notarialna plus % od wartości działki wiec to też nie dużo. Natomiast koszt budowy to już kolosalne kwoty. Ja bym na Waszym miejscu sprzedała działkę i powiększyła metraż mieszkania.

Co do alkoholika to Cię rozumiem bo ja takiego delikwenta zmusiła do zaszycia. W obecnej chwili jest spoko ale co będzie jak wszywka przestanie działać:no:

Kasiu co będziesz miała na obiad?:-D
Kasica ma zapiekankę ,ja ogórkową a Ty?:-)

Moni jutro u nas ogórkowa :-D no i szpinaczek ;-) O sprzedaży mogę zapomnieć bo ani mama ani babcia nie wyrażą zgody, i mi chyba trudno byłoby się pożegnać z cząstką ziemi która tam jest tylko nasza. My z M patrzyliśmy już na ceny gotowych domków drewnianych całorocznych (ogrzewanie, ocieplenie) i koszt nie jest za duży tak jak pisałam Umi powinniśmy zmieścić się w budowie w 150 tys. Zwiększony metraż mieszkania też łączy się z większymi opłatami komornego i ogrzewania :eek:

Umi niestety alkohol + kochanka zrobiły swoje. Teraz wszyscy w koło są źli tylko on dobry :wściekła/y: Teraz większość domów jest projektowanych pod ogrzewanie gazowe :eek: Nie ma to jak stara kuchnia i klepka.. oj rozmarzyłam się :-p;-)

Kasica tak tylko czasem taniej jest opalać węglem czyt. centralne ogrzewanie nie chodzi mi o piece kaflowe bynajmniej:-p a gazowe jest troche droższe ale wygodniejsze. Eh tak to jest z facetami w pewnym wieku i odbija... Mój ojciec jak dzwoni to wiecznie słysze ze ciezko u niego z kasą bo dzieci do szkoły itd itp. A smiac mi sie z tego chce bo jak ja chodziłam do szkoły to miał to w powazaniu a nie swoje dzieci to stawia na piedestale:-p ale tak to z facetami:-) moze im kiedys przejdzie
monika mnie nie zapytałas co dziś robie na obiad:-p bedzie zupa grochowa z wczoraj i własnie sobie mój T. zażyczył ziemniaki z kefirme i jajkiem sadzonym:-p szczyt finezji dosłownie nic do siebie nie pasuje ale co mi tam jak chce niech je...

Ziemniaki,kefir i jajko to też lubię:-p
Szpinak bllllllllllllleeeeeeeee i tu by wypadało pozdrowić naszą koleżankę:-D. Confi pozdrwiam:tak:

Kasico,musicie przemyśleć a dopiero potem działać.
Ogrzewanie gazowe jest mega drogie. Moja mama ma i wiem ile płaci.

Kasiu, wiem,ze tam gdzieś jesteś:-D To co miałaś na obiad?:-p

monika nie noz ziemniaczki z kefirem to ja go nauczyłam pic bo całe zycie jadł tylko miecho ale połaczenie grochówka+ kefir to dla jego zoładka bedzie straszne:-) on ogólnie lekko pomiesza potrawy i juz ma problemy a nie chce potem jego jeków wysłuchiwać, ale uparł sie niech ma. A ja szpinak lubie najbardziej w drożdżówkach:-p

monika tak, źle napisałam troche:-p w ciescie francuskim o tak bedzie poprawnie a wyglada to tak jak kapuśniaki, które tez uwielbiam:-p dla mnie wszystko to drożdżówka:-p

reklama
Dobry wieczór Majóweczki

Kasica teraz mi się dopiero przypomniało, że o dzidziusia się staracie, życzę powodzenia! A co do zawirowań z ojcem, działką i innymi problemami budowlano - remontowymi, życzę wytrwałości! :-)

florencja cieszę się, że dzieciaczki zdrowe, w końcu!! Piszesz, że masz sis w Italii, oj rozmarzyłam się.... Może zaproszą mnie na wakacje, co?

moniko miło mi Cię widzieć, wiesz prawda? :-) Pytasz o prezent.... Ja dla Andrzejka kupuję wulkan gormitów... To takie paskudztwo, którym się Andrzej ostatnio interesuje. Niestety Mały nie może oglądać dużo tv, a przy komputerze w ogóle siedzieć nie może, więc z gier zostają nam planszówki :-) Ja na obiad miałam barszcz czerwony :-)

Umi fajne masz wspomnienia z dzieciństwa, z drugiej strony, to wcale nie tak dawno to liceum było, co? :-) Co do poradników to sama nie wiem dokładnie, nigdy niczego nie czytałam ale wiem, że takie istnieją.... Ale Ci pomogłam, co?...

A u nas spokojnie, Andrzej dochodzi do siebie, dziś troszkę przemeblowaliśmy jego pokoik, nawet nie wiedziałam, że to dziecku taką frajdę sprawi. Gaba rozrabia i gada całymi zdaniami :-) Zasypało nas okropnie, a ja w sobotę zaplanowałam wyjazd na szoping do Poznania... Mam nadzieję, że warunki się polepszą bo strasznie się na to napaliłam... Chciałam kupić jakieś prezenty świąteczne, butu dla siebie i jakieś ubrania.

Do góry