reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Padam napysk wrócilisy z urodzin mojego chrześnika.Temat numer 1 ropny wysięk Filipa:baffled:Ciocie "dobra rada" nie próżnowały.Ma dość:wściekła/y::no:
bosssko:crazy::crazy: kocham "ciocie dobre rady" :crazy::crazy: jeszcze jakby się człowiek o to prosił :sorry2:
A w jakim wieku chrześniak?
Ale bym sie napiła czegoś wysoko procentowego:-p
ja też ale głupio zacząć od poniedziałku :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Monika, u mnie jest różnie z tą kąpielą, zazwyczaj kąpie co dziennie, tylko jak mi się serio-serio nie chce :zawstydzona/y: albo np widzę że jest mega marudny i wiem że kąpiel nie sprawi mu frajdy :tak: A ty wkładasz dzieciaki do wanny razem? A próbowałaś prysznic? Ja czasem robie prysznic Marcelkowi - nie mam z tym problemów, stoi grzecznie i daje sie umyć :tak:

reklama
barmanko ja kąpię dzieciaki razem, korzystam dopóki żadne z nich nie ma nic przeciwko, ja mam o połowę mniej roboty, a ona super zabawę - uwielbiają to! :-) Łazienka po całym wydarzeniu pływa, ale co tam - warto :-)

Pożegnam się na dziś, jutro idę na 12 h do pracy i muszę się choć trochę wyspać. Sądzę, że jutro nie dam rady już zajrzeć :-(
Dobranoc Majóweczki, miłego wtorku.

Aha, jutro mój M zostaje z dziećmi bo niania ma jakiś pogrzeb z rodzinie, ciekawa jestem jak sobie poradzi. Myślicie, że obiad ugotuje i takie tam? :-)

. Myślicie, że obiad ugotuje i takie tam? :-)
daj znać koniecznie :tak::-D:-D
a podszykowujesz (haha pewnie zaraz się zapytasz czy takie słowo istnieje :rofl2: istnieje? :zawstydzona/y:) mu coś? czy wszystko ma od początku sam zrobić?
Marcel się kąpie ze wszystkimi wodnymi zabawkami jakie ma, i nie daj boże bym zapomniała jakieś wyjąć z woreczka :sorry2:
kurde, ja powinnam fotki posegregować, a tak mi się nie chce buuuu:-(

Ale ja nic nie mam:no::-:)no:
a ja mam :zawstydzona/y: zostało się troszkę po wczorajszym najeździe znajomych ;-)

kurcze jak mi zimno, cały dzień mnie zimno telepie :-:)-( stopy mam tak zimne że szok :-(

aaa mamstud, dziękuje za przepis w dziale przepisów - dopiero teraz zauważyłam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Mamstud, dobry żart z oszczędnością na teście .Mój m jak zostaje z dziećmi to są nakarmione, przewinięte ,ubrudzone i syf w chacie.Obiad tak z pobliskiej knajpy.

Barmanko,ja ich kąpie razem. Prysznic nie bardzo bo obaj uwielbiają kąpiele. Nie można ich wyciągnąć z wanny.Zabawek biorą tyle ,że ich prawie nie widzę .

Dzień dobry Majóweczki,

popijam poranną kawkę przed pracą i postanowiłam się chociaż przywitać :-)

Barmanko M mój jest mistrzem w zamawianiu pizzy, chińszczyzny tudzież odmrażaniu tego, co wcześniej ja przygotuję :-) Podszykowywać, chyba nie ma ale fajnie brzmi :-) Moje dzieciaki też kąpią się z fantami.

monika obiad tak jak pisałam wyżej :-) W domku bywa różnie, zależy czy się szanownemu małżonkowi chce, a dzieci raczej czyste.

mamamatysia zimno mówisz, mam nadzieję, że skusiłaś się na jakieś % i się rozgrzałaś :-)

Pędzę do pracy, u nas dziś mróz, a ja mam płaszczyk w czeluściach szafy.... Trzeba by już go odgrzebać niestety...
Miłego dnia kochane, pa

Mamstud bardzo mi przykro z powody nawrotu astmy biedactwo małe co te dzieci muszą przeżywać
Mmatysia pilnuj tego paluszka żeby ta ropka schodzila bo poźniej jakby mieli mu to ściagać to kiepska sprawa wiem bo siostra miala ściagane z palca blech... a jaki ból
A tak poza tym to u nas narazie calkiem dobrze Kamilek juz w pelni sił daje o sobie znać przez caly dzień :) jest to męczące ale bardzo się z tego ciesze i oby tak dalej
Mamstud a jak tam @ dalej brak nie wiem czy może czegos nie ominełam :)

i ja się witam:tak:
Madziu wy obie z Pauliną macie się z tymi dzieciakami.:no:Nic chyba gorszego niż problemy zdrowotne dzieci.Inne sprawy jakoś się same poukładają a zdrowie dziecka jednak spędza sen z oczu.

barmanka o źle zrozumiałam myslałam ze nie tylko w PL tak to wszystko działa widac jestesmy bardzo wyjątkowym krajem
mama Niki twarde babki jesteście:-)
monika mój młody za to bardzo czesto sie zasikuje w nocy tzn jak duzo wypije herbaty bo mleka nie wypije nawet na spiocha. Co do fryzjera jestem zadowolona. Iwona troche sie nagimnastykowała bo mały nie chciał siedziec tylko stał i sie wiercił ale jak leciały reklamy rto był grzeczny:-) wiec nie było xle wystraszył sie tylko na poczatku maszynki ale szybko mu przeszło
kasia u was w mopsie tez wieczne problemy? Co do fioletu i rózu przytocze ci rozmowe mojego T. z jego szefową gdy robili pokój dla jej córki.
T. Aga te drzwi to też rózowe będą?
A, Jakie drzwi, do pokoju małej? No prosze cie! to przeciez fioletowy!! tak mi sie przypomniało:-p
mamstud 4 gr czy 300 zł roznica ogromna szkoda tylko ze dziecko tak czy inaczej meczy sie z lekami i astmą. Bardzo współczuje
Mamatysia ciocie dobra rada to najgorsze co moze być ja mam babcie dobra rada ( babcie Kacpra oczywiscie) zyc nie umierać

reklama
Umi ,ja myślałam,że wy go nożyczkami będziecie traktować!!! Maszynka jest u nas w domu na stanie więc sama obcinam chłopców. Chciałam Tomka obciąć jakoś inaczej i iść z nim do fryzjera ale nie wiem czy to się uda.Mikołaj jak był pierwszy i ostatni raz w salonie to myślałam,że rozniesie zakład.Dałam mu lizaka żeby siedział spokojnie .Pani fryzjerka była jednak tak inteligentna ,że zaczęła go obcinać od grzywki i wszystkie włosy znalazły się na lizaku.Drugiego na zapas nie miałam i wtedy zaczął się horror.

Do góry