marychna21
Fanka BB :)
Patusia ja jestem badana ginekologicznie co miesiąc. Zaczęło się od tego, że mnie nerka boli i może to jest dodatkowy powód, dla kórego jestem badana ale to nie zmienia faktu, że co miesiąc siedze na fotelu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam 12 sierpnia... he he to powinnam być bardziej `zaawansowana` ;-) ale miałam cykle dość nieregularne stąd pewnie rozbierzności;-) A jak się w ogóle czujesz? Pomaga Ci syrop? Mnie dziś mega kaszel dopadł i trochę się przestarszyłam bo nie wiem czy wykupić ten antybiotyk czy nie????katarzynak83- no wiem i tez slyszlalam ze te daty okreslane przez aparat sa niedokladne,, ale tak mniej wiecej mozna wiedziec kiedy,, jesli chodzi o mnie to maluszek sobie nie wybierze bo bede miala cc.. takze to lekarz ustali kiedy przyjdzie malenstwo na swiat a ty kiedy mialas ostatnia miesiaczke?? bo ja 22.08.2008.. ;-)
Misza, myślę, że nie musisz się z tego tłumaczyć... To zrozumiałe, że chciałabyś mieć przy sobie jakąś znajomą osobę... Wiadomo, że położne na dyżurze się zmieniają a ta bedzie z Toba cały czas - od początku do końca. Jesli masz możliwość skorzysatnia z tego to myślę, że nikt nie będzie Cie potępiał....Ja jeszcze słowo odnośnie położnej napisze.
straszne są ceny i straszne jest to, że mogę tym zagwarantować sobei miejsce w szpitalu. Ale co zrobić jak tak jest? Tak jak pisałam - oszczędzam na łapówce dla lekarza, a zapewniam sobie komfort psychiczny, pamiętając opowieści koleżanek, które właśnie mówiły o tym że musiały wołać "siostro boli" a ona na to z nad kawki "ma boleć".
jak dam radę poznać i zapłacić ne oddziale położnej (legalnie) żeby mi pomagała to tak zrobię. Wydaje mi się to ważniejsze niż np. usg3D, którego nie robię dopóki mi lekarz nie karze z przyczyn medycznych.
Wiecie moja mama urodziła naturalnie 3 dzieci i powiedziała mi że gdyby jej teraz ktoś proponował pomoc czy znieczulenie nigdy by nie odmówiła.
A ja w tym mieście nie znam nikogo, mój lekarz nie pracuje w szpitalu, więc szukam sobie przyjaznej duszy :-)
Jakoś się Wam tłumaczę, sama nei wiem czemu bo w porównaniu do koleżanek to ja i tak podchodze lajtowo i naturalnie do ciąży i porodu.
Dziś mój wielki dzień. Idziemy oglądać nasze maleństwo. Pękam z emocji, nie mogę się doczekać. Pęcherz moge mieć pusty.
Myśle, że możesz próbować.... u mnie też są mega długie terminy na przyjęcie ale kobiety w ciąży zawsze jakoś dopisują do listy... przynajmniej ja tak miałam ostatnioFaktycznie położna pewnie by go przypilnowała :-) Pytanie czy mnie przyjmą tak bez 3-miesięcznej kolejki
Ja co miesiąc ma badanie usg przez brzuch (to od niedawna) i obowiązkowo dopochwowo. Samo badanie na fotelu to miałam tylko na poczatku.
Mam wpisane po wizycie że mam łożysko na przedniej ścianie a lekarz mi nic nie mówi że to źle. Jak wy sądzicie?
No ja tez co wizyta usg ale zero badań ginekologicznych ale w poniedziałek bedzie musiał mnie zbadac bo ta wydzielina mnie martwimnie jeszcze ani razu nie badał na fotelu , ale za kazdym razem co m-c mam robione usg, nic nie wspominal mi o szyjce, takze moze teraz na koljnej wizycie sie dowiem czegos wiecej
patusia- ja wczoraj tez bylam oddac krew i mocz, a dzis ide po wyniki mam nadzieje ze wszytsko jest wporzadku