Ja za jakąś godzinkę spróbuje do Was dobić. Musze zrobić obiad- pierogi z mięsem ze sklepu i surówka ze sklepu
HA HA!! Brawo - mój duch!!!
No ,a my mamy kociaczka w domu. Podpowiedzcie mi na co mam go zaszczepić i czy zrobić mu jakieś badani żeby nie zagrażał zdrowiu smyków.Nasz forumowy weterynarz coś nie pisze a teraz jej wiedza by się przydała.
Sorki,ze nie odpisuje wstecz ale nie mam jakoś weny.
Monia, ja waterynarzem nie jest ale mieliśmy dużo kotów i psów w domu kiedy Mikolaj byl mały. I tak: szczepienia koniecznie - weterynarz doładnie powie ci co i jak. trzeba powtarzać co roku.
i odrobaczanie (wet. da albo tabletki albo taką maść do zjedzenia) i odpchlanie - to trzeba powtarzać co kilka miesięcy.
Umi, to już 3 lata temu było, ten klub malucha. A płaciłam 300 albo 350 zł miesięcznie. to było z posiłkami, ale nie było żadnych zajeć dodatkowych. (c mi akurat nie przeszkadzało, bo uważam że 2 latek nie koniecznie musi chodzić na muzykę, rytmikę, hiszpański i rzeźbiarstwo - to przenośnia, ale wiecie o co chodzi.)
ja miałam miły dzień.
poszliśy na plażę, na spacer. jakeiś 6 km aż się dziwię że Mikołaj nie marudził. Bylo tak ciepło i słonecznie że znowu chciało mi się kąpać . potem na hamburgera i autobusem - piętrusem do domu.
Nieźle jak na to że rano "nic mi się nie chciało" ;-)
Ostatnia edycja: