reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Cześć Dziewczyny, jakoś doszłam dziś już do siebie i wobec tego postanowilam zajrzeć do Was, tym razem na ten wątek :tak:
LILIann, wyobrażam sobie Twój stres! Dobrze, że małej nic się nie stało! W sumie to nigdy się nie da przewidzieć co pociecha wymyśli ;-) Nie obwiniaj siebie, jesteś super Mamusią!:tak:
Dziewczyny, jutro mam usg polowkowe i mam wiekszego stresa niz przed egzaminami na studia!!! W robocie dzis na niczym nie moge sie skupic do tego sen mialam tak okropny :( ze dzidzia martwa i wogole jakies paranoje:no: Czy ktoras z Was tez miala jakies takie akcje czy tylko ja jestem przewrazliwiona?

PS. Wczoraj skonczylam czytac ksiazke Jezyk niemowlat" Tracy Hogg - POLECAM!!!
Kochana, ja właśnie dziś pisałam o tym na zamkniętym wątku. Mam bardzo podobne odczucia do Twoich do tego niemiłe doświadczenia w tej kwestii... Mam momenty, że nie moge odgonić od siebie złych myśli...ale jakoś sie pozbierałam i muszę uwierzyć że bedzie dobrze... inaczej odwioza mniedo psychiatryka! Kochana, ja jutro też mam badanie (ale bez usg) i też bardzo się martwię! Musimy jednak być dobrej myśli, że naszym Maleństwom nic nie zagraża i wszytko jest ok!:tak: Głowa do góry! mam nadzieje, że jutro wymienimy się pozytywnymi opiniami!:tak:
Co do książki `Jezyk niemowlat` to właśnie dostałam ją pod choinke i zabieram się do czytania!

Co do tematów kościelnych to ja za 2 tyg bede matką chrzestną! Szczerze mówiąc nie mam w tej materii doświadczenia wiec może któraś z Was mi podopowie czy matka chrzestna ma jakieś szczególe obowiązki podczas ceremonii??:sorry2:Zawsze na chrzecie stałam z tyło i nie wiem dokładnie jak to się odbywa.... No i co można podarowac malcowi w prezencie?? Łańcuszek wydaje mi się nietrafionym prezentem dla takiego pół rocznego maleństwa....Pewnie podaruję mu Pismo Święte ale może macie jeszcze inne pomysły??:confused:
A tak przy okazji to naczytałam sie właśnie że matka chrzesta w ciąży przyniosi pecha chrzczonemu dziecku :baffled::confused: Rety, mam nadzieje, że nikt już nie wierzy w takie rzeczy??
Uściski dla wszytkich mamuś!

reklama
Cześć dziewczyny. ja w strachu przed jutrzejszym usg. mam nadzieję jednak że wszystko w porządku. Maleństwo się rusza ale nie dostaję jeszcze wyraźnych kopniaków, ciężko wyczuć pod ręką a jak mój M połozy rękę na brzuchu to kompletna cisza i spokój zapada. Może M będzie miał zbawienny wpływ na uspokojenie maleństwa jak już przyjdzie na ten świat. Oby:-D

Zaraz oszaleję ze złości i załamania :wściekła/y: Zyłam sobie zupełnie bez pieniędzy, czekając na kuroniówkę po 10tym, siedzę dziś sobie i liczę kiedy pieniądze wpłyną nagle szok.. dziś miałam podpis w urzędzie pracy:szok:
nie stawiłam się, nie podpisałam, wykreślą mnie z listy bezrobotnych i żegnajcie pieniądze... teraz czeka mnie płaszczenie się przed tą niemiłą babą w urzędzie i latanie od 7 rano z dzieckiem po mieście, w ostateczności będę musiała zmusić jakiegoś lekarza żeby wypisał mi zaświadczenie o ciężkiej chorobie z wcześniejszą datą...
na samą myśl o jutrzejszym dniu głowa mnie boli

:-)Cześć dziewczyny!
Bardzo dawno nie pisałam, z różnych powodów, m.in.dlatego, że jestem zamknieta w sobie i wydaje mi się, że moje sprawy nikogo nie zainteresują:zawstydzona/y:
Ale , jak większość mało piszących, czytam od czasu do czasu nasze forum - znajdyje tu zawsze odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
jestem już po USG połówkowym:-). Miałam je mieć dopiero w styczniu, ale moja lekarka, widząc mój niepokój, czy z dzidzią wszystko ok, powiedziała, że mogę zrobić przed Świętami i byłam dzień przed wigilią. Oczywiście z mężem. Okazało się, że będzie chłopczyk:-). Oczywiście rozpłakałam się ze szczęścia - tak marzyłam o synku:-).
I też strasznie się bałam i nie mogłam spać przed USG i miałam różne czarne myśli - wydaje mi się, że to normalne;-). Ale na szczęście wszystko jest jak najbardziej w porządku.
Trzymam kciuki za Was wszystkie - te przed USG i te, które są już po:happy:.
Spokojnej nocy, dobranoc:happy:

Ten strach o dzidzię zawsze będzie.....ja to tak dwa tygodnie po wizycie nie martwię się ale dwa tygodnie przed to denerwuję się czy wszystko tam jest w porządku. :wściekła/y:A u lekarza to zawsze siedzę z bijącym serduchem i ciśnienie mam zawsze wyższe;-)Ja USG połówkowe miałam 30 grudnia, z dzidzią wszystko ok i pan powiedział że :"raczej będzie dziewczynka".:-) Oczywiście cieszymy się bardzo:happy:

hej
ja z kolei mam niskie cisnienie...i tez sie denerwuje przed!!
a dzis moja dzidzia kopie i kopie caly dzien ,niektore kopniecia to pewnie czkawka maluszka.....naszczescie siedze w domku..wiec mi to tak bardzo nie przeszkadza ...tylko zastanawiam sie kiedy ono spi jak w dzien i w nocy kopie
pozdrawiam;-)
ja mysle ze jak kopie to wszystko w porzadku ale zobaczymy w piatek!!!
buzka

No dobra, widzę, że sobie z "chrzcielnymi" sprawami poradziłyście, to już nie bedę nękać moich źródeł (tym bardziej że moje źródło pierwszej pomocy w tych tematach nie wie, bo kiepsko uważał na prawie kanonicznym :szok::hmm:) Katarzynak83 możesz tylko ewentualnie nastawić sie na to, że będziesz kładła białą szatkę (czyli te serwetkę) dziecku na beciku, ale ksiądz dokładnie mówi w którym to momencie. Mojemu chrześniakowi dałam chyba łańcuszek z medalikeim i jakieś zabawki, nie pamiętam już dokładnie bo to strasznie dawno było, dzieciak już ze trzy lata temu miał komunię...
Oilatum jest już od lat w Polsce, tylko ta "zwykła" seria, na parafinie, dla skóry atopowej, z egzemą itp. Nie chodzę do pracy to dokładnie nie wiem, ale to nowe Oilatum soft emulsja, a może i krem i szampon też, wygląda na coś nowego (wcześniej był tylko krem 75 ml i szampon) i innego niż to co było wcześniej, ale oczywiście nie mogę sie dokopać do dokładnego składu poszczególnych produktów:no:

bylam u lekarza ale przedemna byly 4 osoby i troche musialam poczekac.. zdjecie usg wkleje jutro ale niewiele widac bo maluch strasznie wiercipieta i lekarz nie potrafil go zlapac zeby w calosci zrobic zdjatko.. takze nie wiem jakies wam tam wkleje ale tak jak mowie nic praktycznie nie widac tylko albo widac sama glowke, albo nozke albo brzuszek tak sie maluch ruszal ze szok... wazy jak na 19 tygodni troszke wiecej bo 351 gram... wymiary glowki brzuszka i raczek ma w normie ale grubasiatko nam sie trafilo hehehe:)
tetno serduszka tez w pozadku 142 uderzen na minute.. takze jestem uspokojona , ja troszke mialam zawyzone cisnienie bo mialam 130/90 ale straznie sie denerwowalam moze dlatego...niestety maluch nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami tak sie niesamowicie ruszal ze szok... wyprawial figle w brzuszku... takze slodka tajemnica zostanie do usg ale te bede miala tuz przed porodem,,, porod mialam na 29 maj a teraz lekarz mi przyspieszyl na 25 maj.. hmm.. ale rozwija sie prawidlowo:-D

Hej mamusie:-D

Chyba pierwsza jestem z takiego rana:tak:mam do was pytanie otoz dzisiaj jak po raz 100 wstawalam siusiu w nocy zachaczylam sie raz brzuszkiem o klamke w drzwiach:zawstydzona/y::-:)angry:troszeczke bolalo (wolno przechodzilam) pozniej mala zaczela kopac, pewnie sie zdenerwowala:-(myslicie ze wszystko dobrze z malenstwem???czytalam ze jest ona w plynach i sie odbija wiec jak cos sie kobieta walnie to nie ma wplywu na dziecko bo sie odbija w wodach:happy:Dziewczynki odpowiedzicie mi prosze, bo mam schize:dry::baffled:

Buzki i pozdrawiam kochane mamusie

reklama
hej dziewczyny nie wiem jak u was pogoda ale u nas jest -11 brrrrr

katarzynka83-nie wiem czy pismo świete to najlepsze wyjscie, zreszta tak samo jak łańcuszek a moze cos takiego?? no ale twoj wybor!
SREBRNA ŁYŻECZKA NA CHRZEST Z MIEJSCEM NA ZĄBKA (521044809) - Aukcje internetowe Allegro
CHRZEST SREBRNY UPOMINEK ŁYŻECZKA CHL2 (521931612) - Aukcje internetowe Allegro
Prezent na Chrzest Kocyk z danymi Kurier gratis!!! (514343298) - Aukcje internetowe Allegro
CHRZEST SMOCZEK SREBRNY CHS2 (521925085) - Aukcje internetowe Allegro

to też zależy od tego ile chcesz wydać pieniążków?? ja np 6 lat temu dla mojej kupiłam taki ryngraf z wygrawerowanymi danymi
Ryngraf "Anioł Stróż" S-05699970-na Chrzest Św. | Obrazy firmy Leader | WĘC-Twój Jubiler
http://www.v-sklep.pl/index.php?cPath=51_93

kokoszka- misza ma rację :)

Ostatnia edycja:
Do góry