reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Oj... u mnie też się zgadza. Chłopak.

Martalis wszystkiego najlepszego dla Xsaverka z okazji pierwszych urodzin.

Tomeczku dla ciebie też najlepszego z okazji ukończenia 11 miesięcy.

Ankzoc dziekuję, że pytasz. Z tatą trochę lepiej.

Malgoss raz jeszcze, piekne imię dla córeczki...

edit:
zrobiłam test wg tego kalendarza, u mnie ma 75% skuteczności (moja siostra powinna być chłopcem), a tak się zgadza...

ja chciałam tylko napisac, że dziś Iza pierwszy raz je placki ziemniaczane (nie smażone) i dokonuję ich profanacji, bo podam jej z łyżką jogurtu naturalnego (u męża sie jada ze śmietaną a u mnie z czymkolwiek innym- nabiał Twój wróg!).. ciekawa jestem jej reakcji... a kawa Inka to cudo! znaczy sie kawa zboowa Nestle Caro... Iza wypija mi o kubek więcej mleka niż wcześniej, przeważnie do drugiego śniadania...

Ostatnia edycja:
No to napiszę co u nas

Przeprowadziliśmy się w styczniu na 3 pokoje i mamy remoncik na raty (czyli masakra). Teram mąż kładzie gładź w duzym pokoju.
Tomek kiepsko sypia i ja czuję się osłabiona więc łąpię wszystkie możliwe infekcje. Tomuś to spryciarz numer jeden dosłownie błyskawica. Jest szybki jak ja (kiedyś, dawno temu). Jeszcze nie chcodzi sam ale go prowadzamy całymi dniami. Już mamy zamówiony roczek w restauracji na 23 maja. Gsrnitur dla Tomcia już kupiony.
W niedzielę zaliczylićmy wycieczkę do Czech i bardzo polecam osobom mieszkającum na południu Polski miejscowość Hradec nad Morawici z pięknym zamkiem, niedawno wyremontowanym.
Najserdeczniejsze życzenia dla 11 miesięczniaków i roczniaków

No to napiszę co u nas

Przeprowadziliśmy się w styczniu na 3 pokoje i mamy remoncik na raty (czyli masakra). Teram mąż kładzie gładź w duzym pokoju.
Tomek kiepsko sypia i ja czuję się osłabiona więc łąpię wszystkie możliwe infekcje. Tomuś to spryciarz numer jeden dosłownie błyskawica. Jest szybki jak ja (kiedyś, dawno temu). Jeszcze nie chcodzi sam ale go prowadzamy całymi dniami. Już mamy zamówiony roczek w restauracji na 23 maja. Gsrnitur dla Tomcia już kupiony.
W niedzielę zaliczylićmy wycieczkę do Czech i bardzo polecam osobom mieszkającum na południu Polski miejscowość Hradec nad Morawici z pięknym zamkiem, niedawno wyremontowanym.
Najserdeczniejsze życzenia dla 11 miesięczniaków i roczniaków

Marychna witaj! Widzę, że same remonty... mamamatysia, MamaNiki, u m&m's tez się chyba kurzyło co nieco...cieszę się, że wróciłaś... hmmm.... Hradec mówisz? Może na majówkę będzie...

Witajcie Kobitki

Moniko i Tomeczku - Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 11 miesiąca!!!

2uhmqn9.jpg

a ja jednak nie dałam rady usiąść wczoraj po południu przed kompem - tak się strułam, że jak położyłam się po 15:00 w łóżku to już do końca dnia ciężko mi było się z niego podnieść:-(. Dobrze, że M po 16:00 zabrał Małą i pojechali do Teściów. Dzięki temu do 19:00 mogłam sobie spokojnie pospać.

Małgoss - kurcze... niedługo minie połowa Twojej ciąży - ale suuuper!!! Wiesz, że od samego początku cieszę się razem z Tobą? A czy to bedzie dziewczynka czy chłopczyk.. to chyba nie jest najważniejsza sprawa - bo wiadomo- i tak będzie to dzieciątko kochane tak samo.
A powiedz mi jak wygląda teraz opieka nad Szymonkiem? Nadal karmisz go piersią? Rozumiem, że nie dźwigasz..
Buziaki Kochana :***

Barmanko - spokojnie możesz "zmałpować" pomysł z balonem - u nas sie sprawdził... No i Goście mieli sobie z kim fotki strzelać, haha:-D:-D:-D. (tu akurat fotka z poprawin)

4uyvkk.jpg
A co do zabawy...
Na środek zostało wybranych 5 par. Mieliśmy utworzyć kółeczko - Panie w środku, Panowie na zewnętrznym. Na słowo HOP Panie miały wskoczyć Panom na plecy, następnie na słowo JUŻ miałyśmy zeskoczyć z pleców swoich partnerów, prześliznąć się pod ich nogami, przebiec się w lewą stroną, znowu przejść pod nogami swojego partnera, i na koniec wskoczyć na plecy. No i wiadomo - ostatnia para odpadała.
Konskurs nosił nazwę "militarno-czołgową", ponieważ Panowie mieli na głowie czapy wojskowe, a czołgowe...wiadomo... Ja już po pierwszym kółeczku poczułam ogień na kolanach, a na koniec konkursu rajstopy miałam w strzępach.
W sumie miałam najtrudniej - bo jako jedyna para aż tak różniliśmy się wzrostem (wskoczyć na plecy mojemu M to był wyczyn...szczególnie w ołówkowej sukience), ale za to miałam dużo miejsca pod jego nogami, hehe.

Marychna - nie nadrabiaj...tylko pisz na bieżąco :-):-):-) No i foteczki - moja Droga - ja chce zobaczyć aktualnego Tomusia no i Ciebie rzecz jasna!!!

M&m's - piękne szpileczki... Aż Ci ich pozazdrościłam - ja nie mogę w takich butkach chodzić... Po 1 - na nowo muszę się nauczyć chodzić w szpileczkach:zawstydzona/y:, po 2 - mój mały paluch wypadłby z pod tego paska (tak myślę..więc pewnie tak też by było...):sorry:, a po 3 - dodatki... im więcej -tym większe prawdopodobieństwo, że zrobiłabym sobie nimi krzywdę:baffled:.

Martalis - i jak po roczku?? Opowiadaj :-)

Ankzoc - marsz mi do jakiegoś dobrego specjalisty!!! tak nie może dłużej być!!! Jak Ty Kobieto funkcjonujesz, co?

czesc wam ja tylko dzis na chwileczke....

dziekuje wam wszystkim za piekne zyczenia i torciki dla Xavka !! jestescie kochane

wczoraj chcialam wam napisac jak bylo ,wrzucic pare fotek ale cos mi sie z kompem stalo i nieszlo wlaczyc ....ale zato juz dzis jest ok

bede miala chwilke wolnego czasu to wam opisze .....dla mnie najlepiej jak maz bedzie w pracy ...bo tak jest ciekawa dupa co ja pisze.

TOMASZKU wszystkiego dobrego na ten ostatni miesiac przed roczkiem ,duzo buziakow od nas!!!!!

dzis idziemy do kosciola ,mam zamowiana msze ...ale mnie ksiadz wkurzyl jak bylam u niego w zeszlym tyg ,powiedzial zeby z malymi dziecmi siadac na koncu lawki ,bo krzycza itd .dla mnie to wygladala ,ze nie jestem mile widziana w kosciele ....zamiast ludzi wolac ,to oddala ale nic mu nie powiedzialam ,niech mi odprawi ino msze i niech spada....

przepraszam ,ze dzis tylko o sobie ale brak czasu.....

reklama
Hej kochane ja tylko tak w biegu z rozpędu:-D
Marychna-witaj ,ba to mamy do siebie żut beretem:-)no to masz blisko do mnie na kawke:tak:zaledwie pare km:-)
Moniko Tomaszku-wszystkiego dobrego dla was na ukończenie 11miesiąca:tak:dużo zdrówka ,moc radości i moc szczęścia niech w waszym domku gości:-)buziaki o demnie i Nicol:*:*:*
Roxy-to Nadinka niezły miglanc,już widze te miny niezadowolenia dzieci,a Nadinka uśmiech od ucha do ucha z diablikami w oczach:tak::-Dniema jak to podokuczać starszym:-)dzięki,jedynie mi brakuje nowego narożnika,ale z tym musze poczekać,doszły też dywany te które wcześniej tu na kaflach były,na samych panelach Niki ślizga:-)komicznie to wyglądało.Lepiej jak są dywany- kaskaderka się tak nie poobija :-)
Tsarina-gratki dla Izy za te kroczki-zuch dziewczynka,moja panna nadal się leni.Jakoś mi to wcześniej umknęło :zawstydzona/y:a wiem,że wspominałaś
Aga km-Jaga przyciąga wzrok -nieda się ukryć;-):-)ale pomysł genialny :tak:widzisz biały balonik wsród dzieci -o jest Jaga:-):-):-)
ok sorki kochane,że tak po łebkach pisze ale czeka na mnie składanie ubrań ,no to uciekam-czmych do potem:-)

Do góry