reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Hej
Melduje sie od mamy Jestem tu od wczoraj - już mam dość

Internet mam z doskoku dlatego już teraz składam wam życzenia

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób
szczerze życzy Kasia, Zbyszek i Roksanka

p.s. mama dziś fundowała fryzjera i mam jeszcze krótsze włosy :-p

reklama
hej hej Nina, :-)

no więc jeszcze nie wiem jak M, i zakupy. Tak wogóle to on mi nieczego nie odmawia, więc pewnie nie byłoby problemu, tylko że mi się rozsądek odzywa...ech...głupi zdrowy rozsądek!!!

och to się masz z tym spaniem "Dżuliana". :-) Ja to powtarzam że bym chba zwariowała jakby mi Mańka le spała.

Hej dziewczynki

Mamomatysia fajna kuchnia. Zdążycie przed świętami?A paczki dla Caritas... hmm powiem tak jesteś dla mnie przykładem idealnej gospodyni... przynajmniej tak Cie widzę:)

No ja tak samo!! ale serio!! mmatysia, wszystko w garści trzyma, organizuje, pilnuje, wszytsko ma zorganizowane, i wycieczki, i święta, i uroczystości, dni codzienne, i o innych zawsze pomyśli, no po prostu --- szok!!! ------ idealna gospodyni!

Kasica, wesołych świąt.

Ostatnia edycja:
Nocny marek wita się na końcu:-Dcośik spać nie moge-to co będe leżeć i w sufit się gapić,więc coś napisze,bo w dzień nie miałam czasu nawet kuknąć do was kochane.
Unas też pogoda super:tak:było bardzo ciepło i przyjemnie,dziś wiadomo jak codzień troszke sprząta nia ,gotowanie obiadku ,spacerek z Niki a potem pojechałyśy z Niki odwiedzić pierwszy raz moją koleżanke i jej córcie Juleńke.Julcia jest o miesiąc młodsza od Nicol,kurcze i tak fajnie stoi ,kuca sama,a prowadzona za rączki ładnie maszeruje a Niki wstawać sama nie chce.Wydaje mi sie to coraz bardziej niepokojące:-(bo wiadomo chodzić moze nawet po roczku ale teraz 3 Niki bedzie mieć11mi esięcy i chyba była by już pora żeby sam stała,a ona niechce.Zobaczymy jak teraz 6,04zrobimy to usg ciemiączka to jedziemy z wynikami do Neurolog i ona powie co i jak,czy jest coś nie tak.Mi osobiście wydaje się że Niki się po prostu niechce,ale mnie czasem to martwi jak widze postepy jej rówieśników
Filipek,Damiś,Nadia tak ładnie chodzą brawa dla nich!!!normalnie nie moge się na wasze filmiki napatrzeć,tak fajnie się ogląda jak Damiś i Filipek śmigają:tak:a ta moja panna stać nie chce.Jak ja podtrzymuje to chwilke stoi,ale sama nie próbuje,w łóżeczku czy przy meblach .Kurcze martwi mnie to:-(codzień kilka razy ją po troszke stawiam ,bo niechce nic na siłe robić także ćwicze z nia po troszke,i do skoczka ją troszke wkładałam to po 2dniach załapała żeby w skoczku skakać,ale niestety oddałam już skoczka kumpeli,bo miałam pozyczonego.Przy lwie z Fisher Price też nie bardzo wstaje,a myślałam,ze jak dostanie tego pchacza to ją to zaciekawi a tu nie bardzo_Ok dość juz smęcenia.Także wizyta u koleżanki była super,najlepszą atrakcją było męczenie biednego Czika(Labradol kolezanki)no i zabawa z Juleńką,dziś wogóle niepoznawałam swego dziecia:tak:nic nie spała w dzień,a wiadoma sprawa jak nie zaliczy swoich 2drzemek w ciągu dnia to jest nie do życia,a tam pełna energii i wigoru super się bawiła:tak:jak nigdy,także o20 jak wróciłyśy do domku padła jak kawka:-)
Moniq-to super dzionek miałaś!!!!oby każde urodzinki były takie przyjemne :tak:no a Confi faktycznie Ci zrobiła świetną niespodzianke!!!takiej super kumpeli ze świeczką szukać:tak:
Confi-super pomysł z tą niespodzianką dla Moniq,ty to jesteś świetna babka:tak:życze wam przyjemnych świąt i udanego pobytu w Warszawie:tak:
Aga km-kurcze domek jeszcze nie skonczony a już mi się b,podoba:tak:no to będziesz mieć piękne królestwo,świetne te fotki super ,że nam pokazałaśod A-Z co i jak!!!!oby dalsza budowa poszła migusiem:tak:
Jolu -napewno problemy z dziewczynkami pójdą w niepamieć:tak:i wszystko się dobrze ułoży,pewnie co do jedzonka,nadal potrzebują troszke więcej czasu!na pewno specjaliści pomogą ,no i wrzuciłam zdięcia zakupów i jeszcze z wizyty u koleżanki z Niki
Mamstud,Jolu-jak zrobie Niki jakieś zdiatko z bliska to wrzuce ,co by było widać kolczyki,o dziwo dziś też nie dotykała uszek ,nie ciekawi ją co tam ma,Jolu a fajnie to ujełaś słowami,że jako mama wiem co dla mojej Niki jest najlepsze:tak:może to egoistyczne z mojej strony ,ze ja za nia zadecydowałam o kolczykach,ale wiem,że im starsza to byłby duży problem z przebiciem uszek,mam przykład na znajomych dziewczynki są dużo starsze ,więc rozumieją i nie dadzą sobie zrobić bo się boją przedział wiekowy od4-11latek,a ja będe to mieć z głowy bo Niki już bedzie przyzwyczajona do kolczyków,a jak ich nie będzie kiedyś chciała to wyciągniemy i tyle:tak:
M&m's-super sprawa z tą kosmetyczką,aż ci zazdroszcze:tak:to się nazywa full wypas:-)a wieże ,że po takiej przyjemności aż niechce się wstać:tak:każdej z nas przydał by się taki relaksik u kosmetyczki,tylko z tym czasem gorzej,ja to zawsze wpadam w biegu na henne brwi i rzęs,bo bez tego nie moge się obejść:-)jutro jade do znajomej zrobić tipsy,obym była zadowolona:tak:kiedyś żelowałam swoje paznokcie przed ciążą przez4lata,także zatęskniło mi się już za tym.Kurcze jak kiedyś człowiek pracował to codzień sie biegało z makijażem itd,a teraz przez to siedzenie w domu to zrobiła się ze mnie Cinderella:-)
ok koncze pisanie bo jestem jakaś nie normalna:-Dnie dość,ze pisze późno to jeszcze się rozpisałam:tak:ale chciałam nadgonić:tak:Przepraszam z góry,że nie do każdej się zwróciłam,ale już ta godzina że jakoś niedaje rady wszystkiego ogarnąć.
No i zapomniała bym znów Gasiorek witaj:-)-jakoś nie miałam okazji Cię przywitać,super,że do nas dołonczyłaś:tak:
ok Dobrej nocy ,ide spać,rano się pewnie usmiejecie z nocnego marka:)

Ohhhh... widzę, że nic wczoraj nie straciłam... a dlaczego Kasi w ogóle wieczorem nie było:szok:? Ona zawsze była!

My wczoraj zaliczyłyśmy spacer, potem przyszedł pan z PZU auto ubezpieczyć:wściekła/y:, a potem przyszła koleżanka i tak do 22 zleciało...

no i przede wszystkim...

Wszystkiego najlepszego dla Gaby, Kamilka i Filipka!!!
Moc buziaków dla Was i Waszych Mamuś!!!

tort-dla-dzieci-myszka-mickey_1.jpg

Aguś - fajny ten domek:tak:! Ani się nie obejrzysz jak będziesz rano kawę piła w ogrodzie:tak:!!!

m&m's - kosmetyczka.... strefa moich marzeń:tak:... zazdroszczę;-)...

Kasica - a gdzie zdjęcie??? Wesołych świąt Kochana!!!

Ostatnia miesięcznica szkraby bo za miesiąc wkroczycie w nową erę swojego życia liczona w latkach :).
Gaba, Kamil, Filip
radochy z pełzania, turlania, skakania, mlaskania, klaskania, udanego świata oglądania na własnych nogach, apetytu na witaminki, snu spokojneg
o, ząbków białych rządek i dużo słońca na spacery... Aga z Małgosią

Najlepsze życzenia dla:
Gabrysi
Kamilka
Filipka

aby ten ostatni miesiąc przed I Urodzinami radośnie Wam upłynął w zdrowiu, w dniach pełnych promieni słonecznych, w uśmiechu, w ciekawych przygodach odkrywających świat

Gabrysiu,Kamilku i Filipku...Wszystkiego Dobrego Kochane Dzieciaczki na Ostatnią Miesięcznice,Zdróweczka,Uśmiechu i Samych Radosnych Dni życzy ciocia Roxy i Nadinka:-)
Balloon_birthday_cake.jpg

Gabuniu, Kamilku, Filipku, za miesiąc przestaniecie być już niemowlaczkami, a to poważna sprawa :tak:
Mimo wszystko życzę wam jak najdłuższego beztroskiego dzieciństwa, radości każdego dnia i dużo dużo zdrówka :-) Buziaczki :tak:

My dziś ostatni dzień w Gdańsku i po południu będziemy się zbierać do Wawy. Szybko minęło :sorry: Ale to nic, niedługo tu wrócimy :tak:

MamoNiki, właśnie miałam się pytać co to za psiak, bo nie wyglądał mi na czystego labradora. Może zdjęcie tak z bliska i dlatego. Niezły tłuścioszek ;-)
Nie przejmuj się niestawaniem Niki. Na pewno nie jest to nic złego. Tak mała po prostu ma, jest leniwa i zapewne pewnego dnia wstanie i zacznie biegać. Często tak jest.
Lilianka np stoi od ponad dwóch miesięcy i nic, nie zamierza się puszczać (już kiedyś mówiłam - nie mam puszczalskiej córki ;-) ), a inne dzieci stanęły, i za 2 tygodnie już zaczęły robić pierwsze kroczki. Dzieci są różne i robią wszystko w swoim własnym tępie :tak:

marzenko Roxy Aguś bohaciefko moniqsan dziękuję kochane za życzenia dla Gabuni, jesteście kochane!

Chciałabym także złożyć życzenia kamilkowi m@dzi i Filipkowi mamymatysia 100 lat chłopaczki, rosnijcie zdrowo. A za miesiąc pysznego tortu i zdmuchnętej świeczuszki! :-)

agakm ale fajne fotki, piękny dom Wam rośnie :-) Czuję się zaproszona na parapetówkę! :-)

moniqsan fajnie macie z tym Gdańskiem, taka meta jest na wagę złota, tym bardziej gdy na stałe mieszka się z dala od morza, też uwielbiam zjeżdżać do babci do Kołobrzegu i połazić po plaży, eh...

Confi bezpiecznej podróży, bez marudzenia i zaglądaj do nas!

m&m's ja też nie dałam się wciągnąć w wir sprzątania i całego tego rozgardiaszu świątecznego, poodkurzam, zrobię sałatkę, ugotuję kilka jajek i już :-)

marzenka dlaczego piszesz, że kosmetyczka jest w sferze Twoich marzeń? Bierz małą i idźcie razem na pazurki :-)

nina fajnie, że "król Julian" lepiej śpi :-) Odetchniecie troszkę! A Gaba dziś przespała całą noc! :-):-)

mama niki ja też bym się nie martwiła tym, że Mała jeszcze nie wstaje, ma na to czas. Obserwuj ją i wyluzuj, z pewnością i ona w końcu przestanie być leniuszkiem. A co do nocnego marka, rzeczywiście masz problemy ze snem :-)

Idziemy zaraz z Gabą na ważenie, mam nadzieję, że dobiła do 8 kg.... Pogoda kiepska ale na szczęście ja już się lepiej czuję więc mam nadzieję,że jakoś doczołgam się do przychodni. Później odwiedza mnie koleżanka, z którą rodziłam, przyjdzie z Antosiem o dzień młodszym od Gabuni, będzie ubaw :-)

Miłego dnia Majóweczki!

reklama
Do góry