reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Moniq, to wstaw i tutaj!!!! babolu ty!!!! :-)

Aga, z Jagody pomocnik majstra jak się patrzy!! :-) A domek tak na odludziu? sąsiadów nie będzie? No i fajnie - do przodu - kiedy myślicie że skoczycie?

wybaczcie że reszcie nie odpisuję, muszę pranie lecieć powiesić i zaraz wychodzę..... do miasta, przejść się po sklepach i do kosmetyczki. :-)

reklama
Dzien dobry kochane...
Dziekuje za kazde slowo wsparcia i pocieszenia....
Jesli chodzi o to ciemiaczko to u Amelki jest ten problem ze u niej teraz bedzie problem z ladnym ksztaltem czaszki...ciemiaczko pomagalo przy ruchach kosci i ladnym naprostowywaniu..a teraz dupa...:baffled:..Ona os urodzenia spi na jednej stronie i przez to ma "placka " z lewej strony glowki...
Dobra zobacze jeszcze co powie lekarz...

A wogole to wkurzylam sie....dostalam dzis paczke od chrzestnej Amelki...no i jest kartka na urodziny w srodku a oprocz tego czekolady, batony i jakies plastikowe malenkie torebeczki na ktorych jest napisane ze od 3 roku zycia bo tak to cuchnie plastikiem ze wynioslam to z pokoju...
No i teraz niby by wypadalo podziekowac tylko za co?? Przeciez dziewczyny nie jedza czekolady a za przesylkie zaplacila (ze Szkocji) wiecej niz kosztowaly te batony...:no::no::no:

A no i jeszcze wczoraj wieczorkiem chcialam ulozyc te ciuszki z next co mi przyszly no i wyobrazcie sobie ze jednej sztuki spodenek brakowlo a na liscie bylo ze wlozyli dwie...nosz obszukalismy z P mieszkanie chyba ze dwa razy a P nawet torebke ze smieciami z kosza wyjal zeby sprawdzic czy nie wyrzucilam ich przez przypadek....
Nie dawalo mi to spokoju..No ale dzis z samego rana odnalazlam torebeczki po rzeczach i rzeczywiscie po tych spodenkach byla tylko jedna....Zadzwonilam tam dzis no i pani powiedziala ze przysla mi nowe...:tak:

Eee...musze leciec dziewczyny przewinac bo cos mi tu "jedzie"....Tak sie zastanawiam ze one niby dwujajowe a kupki nawet w jednym czasie robia...:confused::sorry2::sorry2:

edit...

Aga....alez bedzie slicznie....:tak::tak:.Dolaczam sie do pytania m&m's...kiedy zamierzacie sie wprowadzic???
Juz nie moge doczekac sie foteczek z efektem koncowym...:tak::tak::tak:..
zdjecie gdzie M sobie pojada z nadzorem Jagodkowym superowe...:-)..Wogole fajny dziennik budowy bedzie z takim zdjatkami od fundamentow do wprowadzenia..:-)

Martus....a wezmiesz mnie ze soba...?? ..Do kosmetyczki...Wiesz ja sie wybieram na jakis zabieg na cialo i masaz i wybrac sie nie moge...;-);-):tak::tak:
A u nas dzis tak strasznie wieje ..niby slonce swieci a ziab jak cholerka....No i nie wychodze..czekam na P....a pozniej zobaczymy..:blink::blink:o kosmetyczki...Wiesz ja sie wybieram na jakis zabieg na cialo i masaz i wybrac sie nie moge...;-);-):tak::tak:
A u nas dzis tak strasznie wieje ..niby slonce swieci a ziab jak cholerka....No i nie wychodze..czekam na P....a pozniej zobaczymy..:blink::blink:

Ostatnia edycja:
m&m's - Sąsiedzi są :-D:-D:-D - z jednym (po lewej stronie) mamy płot , a z prawej strony są jeszcze 2 "gołe" działki, i kolejny sznureczek domków. Od strony ogrodu póki co jest luz, bo jest tam chyba 15 ha pola przekształconego w działki budowlane. Pytanie tylko kiedy Ci ludziska zaczną się budowac - bo odpadłby częściowy koszt ogrodzenia (zrobiłoby się coś extra za polowę ceny).

Ale fakt - mamy tam mega spokój... Dlatego moj M nie chce zrezygnować z tego domku :happy2:

Kiedy się wprowadzimy??? - nie wiem... pewnie dopiero gdy się "wykończymy" .. Liczę, że to potrwa jeszcze z 2-3 lata.

Aga domek już wygląda rewelacyjnie,ależ masz zdolnego M Gratuluję ,i bardzo mi się podoba ta droga do domku .A 2-3 lata zleci bardzo szybko ani się obejrzysz a już będziesz urządzać domek.

Dzień dobry Majóweczki, ja jestem u babci w Tczewie potem jadę do mamy i zostaję ogólnie tutaj na noc. Jutro wracamy do domku, chwilkę się prześpimy i wyruszamy do Warszawy na święta. Także też nas czeka podróżowanie.

Tak pobieżnie przeczytałam co u Was słychać, nie mam zbytnio czasu na to by odpisywać bo w gościnie nie wypada.

Kasiu ależ on (mówiąc słowami Marzenki) zapierdziela :szok::szok::szok: powiem Ci ze robi to o wiele sprawniej od Damiana :tak: Damian jeszcze czasem tak niepewnie stawia kroki a Filip to już praktycznie biega :tak::tak::tak:
Roxy a czemu Ty się nie chwaliłas,że Nadinka chodzi???:szok: ale już nagrywaj i wrzucaj filmik

Jolu strasznie mi przykro jak czytam o tym Twoich perypetiach z dziewczynkami, mam nadzieję ,że wkrótce wszystko sie rozwiąże i będziesz troszkę spokojniejsza a Twoje córeczki będa mogły się cieszyć posiłkami. No i gratuluję nowego żelazka :-D

Moniq...na prawdę nie ma o czym mówić :sorry2: cieszę się ze Ty się cieszysz . A Twój M jak już pisałam jest na prawdę super :tak::tak::tak:
Dzień dzięki Wam był ciekawie spędzony a Damian padł jak długi jak tylko dojechałam do domu :-)
dla niego to tez był dzień pełen wrażeń

Mmatysia ładna kuchnia,ale na pierwszy rzut oka myślałam ,że nie jest jeszcze skończona a dopiero jak się przyjrzałam to zauważyłam taki zamysł. Fajne połączenie kolorów...z resztą ja lubię wszystko co fioletowe

Aga_k_m ale super już wygląda Wasz domek...zobaczysz ani się obejrzysz a już będziecie się wprowadzać. Mówię Ci to będzie największa i najgłośniejsza parapetówa w historii okolicy :-D:-D:-D

i to by było na tyle...mykam bo babcia już się dopytuje co ja tam robię ;-)
Biorę komputer ze sobą do Warszawy więc postaram się zaglądać i złożyć życzenia świąteczne na czas :tak:
Miłego dnia Wam życzę Majóweczki muaah:sorry2::sorry2::sorry2:

I ja sie przywitam dziewczyny,od razu pisze ze kurcze ciezko mi jest to wszystko ogarnac bo strasznie znowu sie rozpisalyscie:)
Jola trzymam kcuki za dziewczynki,bedzie dobrze i dobrze ze mozesz skonsultowac to ze specjalistami,zawsze bedziesz spokojniejsza.
Aga domek juz teraz wyglada przeslicznie:)
Ankzoc fajnie bo to calkiem niedaleko mieszkasz:)
Ja od jutra zaczynam przygotowania do swiat nie cos specjalnego bo tylko znajomi maja wpasc ale cos musi byc i teraz wstyd bo nawet nie mam koszyka do swieconki.
A i tyle dobrego ze w koncu sloneczko wyszlo ale strasznie wieje,bylismy dzis na spotkaniu z innymi mamami i dziecmi fajnie bylo,Piotrek sie wyszalal ze juz w wozku padl i jak mu pieluche w domu przebieralam to spal co sie bardzo rzadko zdarza:)

Ostatnia edycja:
Helloooo:-)
Witam sie dopiero teraz....rano latałam po sklepach bo chciałam sobie buty kupić ale nic z tego ,nie było mojego rozmiaru:-( a ja tak mam że jak coś mi się spodoba to potem już nic innego nie-niestety:baffled:
Ale za to Nadusi kupiłam pare drobiazgów, w tym kurteczke wiosenno-letnią...fioletową:tak:

Jolu...przykro mi bardzo że masz tyle problemów z dziewczynkami ale zobaczysz wszystko bedzie dobrze:tak:
Co do ciemiączka to faktycznie Nadia ma już zrośnięte,chyba od miesiąca:tak: Ale pediatra powidziała że to nie szkodzi ponieważ szwy czaszki nie są zrośnięte i główka rośnie:tak:
Nie bardzo się na tym znam ale jeżeli Twoja córcia nie ma zrośniętych szwów to chyba możliwe jest to że kształt się zmieni:sorry2: Mam nadzieje że jak odwiedzicie lekarza to rozwieje Twoje wątpliwości:tak:

Monika...gratuluje odsmoczenia:tak::-) Wooow jak szybciutko i sprawnie Wam to poszło:szok:

Moniq....no nie bądz taka,daj tutaj też fotke w okularkach:tak::-)

Mmatysiu...jestem pełna podziwu:tak: miło z Waszej strony że robicie paczki dla Caritasu:-)

Aga-km....boszeeee jaki superowy będziecie mieli domek...zazdroszcze (ale pozytywnie):zawstydzona/y:
Już nie moge się doczekać jak pokażesz nam wykończony...oby już niebawem:tak::-)

M&m,s...ale Ci dobrze,ja też chce do kosmetyczki,już nie pamiętam kiedam byłam:no:
Do fryzjera wybieram się już od miesiąca i zawsze cos mi wypadnie:-(

Confi...chwaliłam sie jakieś dwa tygodnie temu,ale fotka nie oddaje tego tak jak filmik:sorry2:
Jak wróce od mamy to na pewno nakręce film i postaram się wrzucić:-)

Mamstud...Tobie kochana zdróweczka życze:tak: Fajnie masz z tą nianią,troszkę Cię odciąży:tak:

Wybaczcie że tak chaotycznie:sorry2::sorry2::sorry2: już nie wiem czy do wszystkich napisałam...chyba zacznę sobie notatki robić:baffled::sorry2:

Ostatnia edycja:
Roxy, ty to każdemu odpiszesz!!

Gasiorek (czy mogę cię nazywać groszek?) nie przejmuj się brakiem koszyka, znajdź miseczkę i już.

Jolu, co do next, to fajnie, ja lbię jak tu łatwo wszytsko załatwić. No nie, dzwonis zpo prostu i wierzą ci od razu, przepraszają, naprawiają. no przynejmniej ja mam takie doświadczenia.
Ty oszczędzaj to swoje żelazko. :-) żeby ci się za szybko nie spaliło. :-)
A co do ciemiączka i główki, to ja nic nie wiem. Ale będzie dobrze! :-)

Ja byłam u kosmetyczki, bosze zawsze się tak wyluzuję że potem muszę się zeskrobywać z tego fotela.....ech...jakie to przyjemne.
Wracając udało mi się wejść do jednego sklepu i co - i oczywiście znalazłam chyba z 7 super fajnch rzeczy, tylko te ceny. muszę z M skonsultować, ale mówię wam takie śliczne 2 sukienki, i spodnie bosssssskie!!!!!!!!!! i buty na ślub - tylko że drogie.... :-( i bolerko ech....

u nas nie ma świąt, nie ma sprzątania, po prostu wolne. :-) tak nawet dziś myślałam o tym. zastanawiałam się czy jeszce kiedyś będę mieć okazję obchodzić "tradycyjną wilkanoc" ....? i wiecie co, z każdym rokiem chyba te szanse spadają. to tylko taka moja dygresja. :-)

Ostatnia edycja:
hmmmmm, widzę że "zabiłam rozmowę" swoim ostatnim postem....:baffled::baffled::baffled::baffled:
To ja już lepiej może nie będę się odzywać.....:baffled::baffled::baffled:

reklama
Hej dziewczynki

Ja postaram się Wam odpisać, ale wybaczcie jak którąś pominę, ale "wyduldałam" desperados i żubra i nie wiem czemu, ale... chyba się opiłam:)

M&M's oj zazdroszczę tej kosmetyczki, fajnie tak się rozleniwić. No i napisz nam czy mąż przystał na zakupki.

Gąsiorek nie martw się ja dziś kupiłam koszyczek:)

Mamstud zdrówka życzę. Dziękuje, że pytasz o nocki mojego "Dżuliana". Wczoraj na przykład spał od 20 do 3.30 także jak na niego to fajnie. tylko jak już mi się obudzi w nocy i nie daje mu pierś, to ciężko mu usnąć. I wczoraj trwało to do 4,30. Zwykle po 6 daje mu cysia i śpi do około 8.

Roxy sobie nic, a Nadinka musiała dostać... normalne:)

Confi pozdrów Babcie, Mamę i Teściową:), a poza tym udanego pobytu u bliskich.

Jolu oj to prasowanie:) A czy ta babeczka od posiłków już nie przyjdzie w ogóle. Z ciemiączkiem zrośniętym nie pomogę bo Julo ma ciągle duże.

Aga oby Wam ten domek już w rok się udało wykończyć. A Jagódka cudnie z tata na budowie wygląda:)

Mamomatysia fajna kuchnia. Zdążycie przed świętami?A paczki dla Caritas... hmm powiem tak jesteś dla mnie przykładem idealnej gospodyni... przynajmniej tak Cie widzę:)

A gdzie Barmanka.jak zdrowie?

Ankzoc a co u Was?

Owco zdrówka dla Wicia życzę, oby było już coraz lepiej. A jak mieszkanie i remont?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry