reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Moniq, to wstaw i tutaj!!!! babolu ty!!!! :-)

Aga, z Jagody pomocnik majstra jak się patrzy!! :-) A domek tak na odludziu? sąsiadów nie będzie? No i fajnie - do przodu - kiedy myślicie że skoczycie?

wybaczcie że reszcie nie odpisuję, muszę pranie lecieć powiesić i zaraz wychodzę..... do miasta, przejść się po sklepach i do kosmetyczki. :-)

reklama
Dzien dobry kochane...
Dziekuje za kazde slowo wsparcia i pocieszenia....
Jesli chodzi o to ciemiaczko to u Amelki jest ten problem ze u niej teraz bedzie problem z ladnym ksztaltem czaszki...ciemiaczko pomagalo przy ruchach kosci i ladnym naprostowywaniu..a teraz dupa...:baffled:..Ona os urodzenia spi na jednej stronie i przez to ma "placka " z lewej strony glowki...
Dobra zobacze jeszcze co powie lekarz...

A wogole to wkurzylam sie....dostalam dzis paczke od chrzestnej Amelki...no i jest kartka na urodziny w srodku a oprocz tego czekolady, batony i jakies plastikowe malenkie torebeczki na ktorych jest napisane ze od 3 roku zycia bo tak to cuchnie plastikiem ze wynioslam to z pokoju...
No i teraz niby by wypadalo podziekowac tylko za co?? Przeciez dziewczyny nie jedza czekolady a za przesylkie zaplacila (ze Szkocji) wiecej niz kosztowaly te batony...:no::no::no:

A no i jeszcze wczoraj wieczorkiem chcialam ulozyc te ciuszki z next co mi przyszly no i wyobrazcie sobie ze jednej sztuki spodenek brakowlo a na liscie bylo ze wlozyli dwie...nosz obszukalismy z P mieszkanie chyba ze dwa razy a P nawet torebke ze smieciami z kosza wyjal zeby sprawdzic czy nie wyrzucilam ich przez przypadek....
Nie dawalo mi to spokoju..No ale dzis z samego rana odnalazlam torebeczki po rzeczach i rzeczywiscie po tych spodenkach byla tylko jedna....Zadzwonilam tam dzis no i pani powiedziala ze przysla mi nowe...:tak:

Eee...musze leciec dziewczyny przewinac bo cos mi tu "jedzie"....Tak sie zastanawiam ze one niby dwujajowe a kupki nawet w jednym czasie robia...:confused::sorry2::sorry2:

edit...

Aga....alez bedzie slicznie....:tak::tak:.Dolaczam sie do pytania m&m's...kiedy zamierzacie sie wprowadzic???
Juz nie moge doczekac sie foteczek z efektem koncowym...:tak::tak::tak:..
zdjecie gdzie M sobie pojada z nadzorem Jagodkowym superowe...:-)..Wogole fajny dziennik budowy bedzie z takim zdjatkami od fundamentow do wprowadzenia..:-)

Martus....a wezmiesz mnie ze soba...?? ..Do kosmetyczki...Wiesz ja sie wybieram na jakis zabieg na cialo i masaz i wybrac sie nie moge...;-);-):tak::tak:
A u nas dzis tak strasznie wieje ..niby slonce swieci a ziab jak cholerka....No i nie wychodze..czekam na P....a pozniej zobaczymy..:blink::blink:o kosmetyczki...Wiesz ja sie wybieram na jakis zabieg na cialo i masaz i wybrac sie nie moge...;-);-):tak::tak:
A u nas dzis tak strasznie wieje ..niby slonce swieci a ziab jak cholerka....No i nie wychodze..czekam na P....a pozniej zobaczymy..:blink::blink:

Ostatnia edycja:
m&m's - Sąsiedzi są :-D:-D:-D - z jednym (po lewej stronie) mamy płot , a z prawej strony są jeszcze 2 "gołe" działki, i kolejny sznureczek domków. Od strony ogrodu póki co jest luz, bo jest tam chyba 15 ha pola przekształconego w działki budowlane. Pytanie tylko kiedy Ci ludziska zaczną się budowac - bo odpadłby częściowy koszt ogrodzenia (zrobiłoby się coś extra za polowę ceny).

Ale fakt - mamy tam mega spokój... Dlatego moj M nie chce zrezygnować z tego domku :happy2:

Kiedy się wprowadzimy??? - nie wiem... pewnie dopiero gdy się "wykończymy" .. Liczę, że to potrwa jeszcze z 2-3 lata.

Aga domek już wygląda rewelacyjnie,ależ masz zdolnego M Gratuluję ,i bardzo mi się podoba ta droga do domku .A 2-3 lata zleci bardzo szybko ani się obejrzysz a już będziesz urządzać domek.

Dzień dobry Majóweczki, ja jestem u babci w Tczewie potem jadę do mamy i zostaję ogólnie tutaj na noc. Jutro wracamy do domku, chwilkę się prześpimy i wyruszamy do Warszawy na święta. Także też nas czeka podróżowanie.

Tak pobieżnie przeczytałam co u Was słychać, nie mam zbytnio czasu na to by odpisywać bo w gościnie nie wypada.

Kasiu ależ on (mówiąc słowami Marzenki) zapierdziela :szok::szok::szok: powiem Ci ze robi to o wiele sprawniej od Damiana :tak: Damian jeszcze czasem tak niepewnie stawia kroki a Filip to już praktycznie biega :tak::tak::tak:
Roxy a czemu Ty się nie chwaliłas,że Nadinka chodzi???:szok: ale już nagrywaj i wrzucaj filmik

Jolu strasznie mi przykro jak czytam o tym Twoich perypetiach z dziewczynkami, mam nadzieję ,że wkrótce wszystko sie rozwiąże i będziesz troszkę spokojniejsza a Twoje córeczki będa mogły się cieszyć posiłkami. No i gratuluję nowego żelazka :-D

Moniq...na prawdę nie ma o czym mówić :sorry2: cieszę się ze Ty się cieszysz . A Twój M jak już pisałam jest na prawdę super :tak::tak::tak:
Dzień dzięki Wam był ciekawie spędzony a Damian padł jak długi jak tylko dojechałam do domu :-)
dla niego to tez był dzień pełen wrażeń

Mmatysia ładna kuchnia,ale na pierwszy rzut oka myślałam ,że nie jest jeszcze skończona a dopiero jak się przyjrzałam to zauważyłam taki zamysł. Fajne połączenie kolorów...z resztą ja lubię wszystko co fioletowe

Aga_k_m ale super już wygląda Wasz domek...zobaczysz ani się obejrzysz a już będziecie się wprowadzać. Mówię Ci to będzie największa i najgłośniejsza parapetówa w historii okolicy :-D:-D:-D

i to by było na tyle...mykam bo babcia już się dopytuje co ja tam robię ;-)
Biorę komputer ze sobą do Warszawy więc postaram się zaglądać i złożyć życzenia świąteczne na czas :tak:
Miłego dnia Wam życzę Majóweczki muaah:sorry2::sorry2::sorry2:

I ja sie przywitam dziewczyny,od razu pisze ze kurcze ciezko mi jest to wszystko ogarnac bo strasznie znowu sie rozpisalyscie:)
Jola trzymam kcuki za dziewczynki,bedzie dobrze i dobrze ze mozesz skonsultowac to ze specjalistami,zawsze bedziesz spokojniejsza.
Aga domek juz teraz wyglada przeslicznie:)
Ankzoc fajnie bo to calkiem niedaleko mieszkasz:)
Ja od jutra zaczynam przygotowania do swiat nie cos specjalnego bo tylko znajomi maja wpasc ale cos musi byc i teraz wstyd bo nawet nie mam koszyka do swieconki.
A i tyle dobrego ze w koncu sloneczko wyszlo ale strasznie wieje,bylismy dzis na spotkaniu z innymi mamami i dziecmi fajnie bylo,Piotrek sie wyszalal ze juz w wozku padl i jak mu pieluche w domu przebieralam to spal co sie bardzo rzadko zdarza:)

Ostatnia edycja:
Helloooo:-)
Witam sie dopiero teraz....rano latałam po sklepach bo chciałam sobie buty kupić ale nic z tego ,nie było mojego rozmiaru:-( a ja tak mam że jak coś mi się spodoba to potem już nic innego nie-niestety:baffled:
Ale za to Nadusi kupiłam pare drobiazgów, w tym kurteczke wiosenno-letnią...fioletową:tak:

Jolu...przykro mi bardzo że masz tyle problemów z dziewczynkami ale zobaczysz wszystko bedzie dobrze:tak:
Co do ciemiączka to faktycznie Nadia ma już zrośnięte,chyba od miesiąca:tak: Ale pediatra powidziała że to nie szkodzi ponieważ szwy czaszki nie są zrośnięte i główka rośnie:tak:
Nie bardzo się na tym znam ale jeżeli Twoja córcia nie ma zrośniętych szwów to chyba możliwe jest to że kształt się zmieni:sorry2: Mam nadzieje że jak odwiedzicie lekarza to rozwieje Twoje wątpliwości:tak:

Monika...gratuluje odsmoczenia:tak::-) Wooow jak szybciutko i sprawnie Wam to poszło:szok:

Moniq....no nie bądz taka,daj tutaj też fotke w okularkach:tak::-)

Mmatysiu...jestem pełna podziwu:tak: miło z Waszej strony że robicie paczki dla Caritasu:-)

Aga-km....boszeeee jaki superowy będziecie mieli domek...zazdroszcze (ale pozytywnie):zawstydzona/y:
Już nie moge się doczekać jak pokażesz nam wykończony...oby już niebawem:tak::-)

M&m,s...ale Ci dobrze,ja też chce do kosmetyczki,już nie pamiętam kiedam byłam:no:
Do fryzjera wybieram się już od miesiąca i zawsze cos mi wypadnie:-(

Confi...chwaliłam sie jakieś dwa tygodnie temu,ale fotka nie oddaje tego tak jak filmik:sorry2:
Jak wróce od mamy to na pewno nakręce film i postaram się wrzucić:-)

Mamstud...Tobie kochana zdróweczka życze:tak: Fajnie masz z tą nianią,troszkę Cię odciąży:tak:

Wybaczcie że tak chaotycznie:sorry2::sorry2::sorry2: już nie wiem czy do wszystkich napisałam...chyba zacznę sobie notatki robić:baffled::sorry2:

Ostatnia edycja:
Roxy, ty to każdemu odpiszesz!!

Gasiorek (czy mogę cię nazywać groszek?) nie przejmuj się brakiem koszyka, znajdź miseczkę i już.

Jolu, co do next, to fajnie, ja lbię jak tu łatwo wszytsko załatwić. No nie, dzwonis zpo prostu i wierzą ci od razu, przepraszają, naprawiają. no przynejmniej ja mam takie doświadczenia.
Ty oszczędzaj to swoje żelazko. :-) żeby ci się za szybko nie spaliło. :-)
A co do ciemiączka i główki, to ja nic nie wiem. Ale będzie dobrze! :-)

Ja byłam u kosmetyczki, bosze zawsze się tak wyluzuję że potem muszę się zeskrobywać z tego fotela.....ech...jakie to przyjemne.
Wracając udało mi się wejść do jednego sklepu i co - i oczywiście znalazłam chyba z 7 super fajnch rzeczy, tylko te ceny. muszę z M skonsultować, ale mówię wam takie śliczne 2 sukienki, i spodnie bosssssskie!!!!!!!!!! i buty na ślub - tylko że drogie.... :-( i bolerko ech....

u nas nie ma świąt, nie ma sprzątania, po prostu wolne. :-) tak nawet dziś myślałam o tym. zastanawiałam się czy jeszce kiedyś będę mieć okazję obchodzić "tradycyjną wilkanoc" ....? i wiecie co, z każdym rokiem chyba te szanse spadają. to tylko taka moja dygresja. :-)

Ostatnia edycja:
hmmmmm, widzę że "zabiłam rozmowę" swoim ostatnim postem....:baffled::baffled::baffled::baffled:
To ja już lepiej może nie będę się odzywać.....:baffled::baffled::baffled:

reklama
Hej dziewczynki

Ja postaram się Wam odpisać, ale wybaczcie jak którąś pominę, ale "wyduldałam" desperados i żubra i nie wiem czemu, ale... chyba się opiłam:)

M&M's oj zazdroszczę tej kosmetyczki, fajnie tak się rozleniwić. No i napisz nam czy mąż przystał na zakupki.

Gąsiorek nie martw się ja dziś kupiłam koszyczek:)

Mamstud zdrówka życzę. Dziękuje, że pytasz o nocki mojego "Dżuliana". Wczoraj na przykład spał od 20 do 3.30 także jak na niego to fajnie. tylko jak już mi się obudzi w nocy i nie daje mu pierś, to ciężko mu usnąć. I wczoraj trwało to do 4,30. Zwykle po 6 daje mu cysia i śpi do około 8.

Roxy sobie nic, a Nadinka musiała dostać... normalne:)

Confi pozdrów Babcie, Mamę i Teściową:), a poza tym udanego pobytu u bliskich.

Jolu oj to prasowanie:) A czy ta babeczka od posiłków już nie przyjdzie w ogóle. Z ciemiączkiem zrośniętym nie pomogę bo Julo ma ciągle duże.

Aga oby Wam ten domek już w rok się udało wykończyć. A Jagódka cudnie z tata na budowie wygląda:)

Mamomatysia fajna kuchnia. Zdążycie przed świętami?A paczki dla Caritas... hmm powiem tak jesteś dla mnie przykładem idealnej gospodyni... przynajmniej tak Cie widzę:)

A gdzie Barmanka.jak zdrowie?

Ankzoc a co u Was?

Owco zdrówka dla Wicia życzę, oby było już coraz lepiej. A jak mieszkanie i remont?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry