reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
aga- dzień dobry :-), dziękuję bardzo :zawstydzona/y::zawstydzona/y: za miłe słowa, a ty jak zdecydujesz się na blond??

roxy- dziekuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a co do fotelików to ja włąsnie też te oglądałam i jeszcze jakieś z bebe confort ale teraz nie pamietam

kasia1208- no właśnie jak zobaczyłam twoja fotkę to tak pomyśłalam tylko ja mam chyba więcej z boku grzywki zagarniętej :-) i dziękujemy

Ostatnia edycja:
aga- dzień dobry :-), dziękuję bardzo :zawstydzona/y::zawstydzona/y: za miłe słowa, a ty jak zdecydujesz się na blond??

Mój M. protestuje...hmmmm:confused: Ustaliłam z fryzjerka ze na ten mój wyblakły rudy położymy jasne pasemka i troszkę ciemniejszego rudego:confused: może w ten sposób łagodnie wrócę do naturalnego koloru....sama nie wiem..kiedyś robiłam pasemka 2 x w roku a teraz muszę co 1,5 m-ca nakładać farbę...meczy mnie to

A tak wogóle to jestem w pracy....:sorry2: szefu spi....dzieci nie ma...wiec mam chwile na kawę w miłym towarzystwie

Najserdeczniejsze życzenia dla Lilianki - rośnij zdrowo Rodzicom i zawsze bądź taka kochana jak teraz
Wszystkiego Naj....wymarzonego przez Rodziców dla Julianka....zdróweczka i cudownego zębolkowego uśmiechu

Aga rozumiem,że to miłe towarzystwo to my:-).
Co tu dzisiaj na obiad wymyślić hymmm,podpowiedzcie coś....

aga- czekamy na efekty i fotki :-p, ja tez w pracy :-)

kasia1208- nie wiem czy zaopatrujesz się czasami w biedronce, maja pyszne sosy do spagetti i słdko kwaśne nie drogo, więc możesz zrobić spagetti, lub kurczaka w sosoe słodko kwaśnym z ryżem :-)

Cześć dziewczyny!
Dziękujemy za pamięć o Lilijki miesięcznicy (mua)

Czy ja mam zwidy? Czy naprawdę po wczorajszym dniu nic się nie zmieniło i temat wałkowany jest dalej??? Myślałam że widziałam wczoraj coś takiego

Jeśli jeszcze dalej będzie dyskutować o tym na forum publicznym zostaniecie zbanowane!!

Temat uważamy za zakończony!!!

Paranoja ...

Ankzoc
W odpowiedzi na Twoje pytanie o danonki.
Wyobraź sobie, że ja ... JA ... danonki daję już od jakiegoś czasu. A dokładnie od około 3 tygodni.
Wiesz, do pewnego momentu bawiłam się w trzymanie się ścisłe schematu żywienia niemowląt uchodząc w rodzinie za maniaczko-wariatkę (nic z talerza dorosłych. Mięska nie, chlebka nie, serka nie, wedlinki nie). Teraz jest już inaczej. Oczywiście nie myśl sobie, że Lili dostaje dorosłe jedzenie, bo tak nie jest. Ale czasami coś tam jej z naszego talerza dam - a to kawałek pieczonego mięska (z środka), a to ziemniaczka, a to marcheweczkę z rosołu, a to chałeczkę z masełkiem ... oczywiście żadnych wędlin czy doprawianych potraw.
Z danonkami stwierdziłam, że 9 miesięcy to już nie maleństwo i można spróbować. Zresztą w wielu produktach od pewnego momentu znajduje się krowie białko ... tyle że komercyjnie te produkty obmyślone są dla niemowląt i odpowiednio kosztują :baffled:
Ale .... no właśnie ... o ile na początku nic się nie działo, nie widziałam żadnych niepokojących objawów, to ostatnio Lili organizm zachował się tak, jakby tego wapnia było faktycznie za dużo. Lili zrobiła 2-3 razy taką kremowo-szarą kupkę. Może był to skutek rotawirusa, ale tak też może się objawiać wydalanie przez dziecko nadmiaru wapnia właśnie.
Aniu, po prostu spróbuj, zaobserwuj dziecko, jednym danonkiem krzywdy na pewno nie zrobisz. Jeśli nie masz zaleceń przez pediatrę by ograniczać podawanie wapnia (z ciemiączkiem i główką jest wszystko OK) to nie odstawiaj też suplementacji, jest zima, nie ma słoneczka, dzieci potrzebują wapnia:tak:

ankzoc, moniqsan- zauwazcie ze ja nie ciagne juz tematu wiec o co jest szum?? odpisalam jedynie tobie moniqsan jesli chodzi o swiete cuda /krowy/ no i monice na posta ... przeciez nic ci nie dogryzam nie ublizam i nie poruszam tematu,, ale skoro monika mnapisala posta to jej odpisalam w zwyczajny sposob i nie ma w tym nic zlego.. no bo juz nie wiem czy na posty nie mozna odpisywac???

reklama
moniqsan- dziekuję, podam małej i zobaczę czy nic jej nie uczuli :-), wiesz ja w sumie tez Mai podaję coś z naszego talerza, jadła już chlebek, ziemniaczki, rosołek, krupnik, pomidorówkę, mięsko, oczywiście wszystko w małych ilościach ale jednak, jak mam jej nie dac jak ona stoi z rozdziawiona japką i krzyczy da, da, da :-D oczywiście wędlin ani sera nie dostała. Jak narazie raz dostała uczulenie i to takie w sumie, że miała obsypane plecki, później brzuszek na nastepny dzień rączki, nóżki, główkę a na 3 znikło :confused: i nie wiem co bo za duzo próbowała nowych rzeczy :sorry2:. W każdym razie dobrze, że zwróciłas uwage na tą kupkę, będę obserwować, a jak nie to jest wyjście, że danonka dostanie co 2 lub 3 dzień :-).

Do góry