reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Za ręce to On by cały dzień chodził:sorry:jak jestem zajęta a on marudzi bardzo to proszę Wiktorię aby Go poprowadzała, wtedy On jest najszczęśliwszy..Tylko on od maleńkiego był bardzo sztywny ,spotykam się z koleżanką ,z którą rodziłam i jej malutka ot początku taka gibka była a Filip taki sztywniak i tak jest do teraz ,jak ją trzymam na rękach to ona mi się tak przelewa ,przyzwyczajenie po prosty.Wydaje mi się że on lada dzień pójdzie wtedy to dopiero będzie wesoło:szok::-D:-D.

no to Kochana... życzę Ci cierpliwości i oczu dookoła głowy:tak::-D:-D:-D.
Moja Jaga dość długo nie podnosiła główki do góry.. w sumie to dopiero w 3 miesiącu ładnie się podnosiła:sorry::-(
Teraz suuper tarza sie po podłodze, ale jak zaczyna raczkowac to po kilku krokach woli sie polożyć na brzuchu ślizgając się do celu, bądź usiąść :confused2:
W sumie nie powinnam od niej wiele wymagać, bo ani ja ani M nie przeszliśmy roczku...ale wiecie... no fajnie by było jakby prześcigla w umiejętnościach własnych Rodziców:sorry:

reklama
To chyba faktycznie coś w genach Wiktoria na 10 m-cy poszła ;-)ja niestety nie wiem jak było ze mną ,ale M przed roczkiem poszedł :tak:.
Jaga śpi???Czy już nie...

Dobry wieczór:-)

chciałabym przede wszystkim złożyć życzenia dla naszych kochanych kolejnych 9- miesięczniaczków:

Lilii i Juliana oraz Roksanki. Rosnijcie zdrowo i bądźcie dużą pociechą dla swoich rodziców:tak:.

Widzę, że pustki dzisiaj... To idę spać:sorry:

biedactwo....
mój dziś wyjątkowo usnął bez wstawania w łóżeczku :tak: aaaa zapomniałam wam napisać że wczoraj jak wstał to zerwał taką tapetę nad łóżeczkiem (no folii miał Carsy...), tato dziś od nowa próbował ją przymocować i ratować co się da :tak:

aga, a miałam zapytać... jak tam karmienie piersią ci idzie przy takie ilości Jagódkowych ząbków? Czujesz kiełki?

Zawsze spóźnione ale szczere życzenia dla Małych solenizantów:
z okazji ukończenia 9 miesięcy dla

Kasi - Niny
Szymona - Malgoss
Majki - m&m's
Filipka - Kasi
Gucia - Malinki
Nataszy - Marzeny
Diany - kornasi
Juliana - Niny
Michałka - Iwony
Lilianki - Moniqsan

uśmiechu od ucha do ucha, drzemek dziennych umiłowania, snu nocnego błogiego, apetytu zdrowego, stłuczek niegroźnych z meblami i innymi przeszkodami a dla rodziców dzieci zdrowych i wyspanych (czytaj śpiących tyle ile piszą w poradnikach).

Nina - dziekuję za troske:-). Fasolka ma 5mm i zagnieździła się tam gdzie trzeba:tak:. Samopoczucie ogólnie dobrze, choć mam senne napady i śpię z otwartymi oczami (wszystkie dźwieki świata obijają się ode mnie jak od powierzchni szkła, mogę spać wszędzie gdzie klapnę nawet w hałasie), ponadto wszystko mnie drażni:-( i szybko tracę cierpliwości, ze śmichu po rozpacz jak za klaśnięciem w dłonie. Ech... Mam nadzieję, ze ta huśtawka szybko minie bo mnie rodzina wysiedli do pomieszczenia gospodarczego;-).

Mamstud - trzymaj się kochana, niedługo będzie po wszystkim i ospę zaliczoną za jednym razem:tak:. A układ z mamą - rewelacja:tak:. A M - ominęła Go cała chorobowa zawierucha, wróci na strupki.
Jola - witaj po wojażach:-), gratuluje nowych zęboli i umiejętności:-).
Nader witam również Majowe Świeżynki :-).
Tikanis -
lekarz rodzinny ma jakiś inny trop na Kubusiowe pobudki? może neurolog? A jak wygląda Kubusiowy dzień? Zasypia sam w łóżeczku czy kołyszesz synka do snu???

Gratulacje dla posiadaczy nowych zęboli:-).

aga km -
nie przejmuj się! Taka uroda Jagodzi, odkryje jeszcze frajdę z szybkiego przemieszczania się za pomocą nóg - sama "zdecyduje" na co ciało już gotowe. Moja Małgosia to zasuwa na czworakach, przesuwa się na pupie jak foczka, a jeszcze niedawno 3 raz marsz na czworaka, siadanie i kładzenie na brzuchu, zmainy kierunku to tylko były przez siadanie i podnoszenie tyłka i opadanie raz na lewą stronę raz na prawą i tak zmieniała kierunek tegoż marszu. Teraz staje sama i puszcza się niczego nie trzymając, stoi tak 2 sekundy i pac na dupcię. Wszystko przyjdzie w swoim czasie :).

barmanka - może w okresie świeżych truskawek z krzaczka już będzie ok??? a na razie szybkiego zniknięcia wysypki. Na ten ból w biodrach to sugerowałabym prześwietlenie kręgosłupa odcinka lędźwiowego i wizytę u neurologa. A promieniuje ból do kolana lub dalej?

Ostatnia edycja:
Najserdeczniejsze życzenia dla naszej pieknej Roksanki i Filipka K.M dużo uśmiechu zdrówka mnóstwo zabawek i dużo szcześliwych chwil z mamusią i tatusiem:-D

Witajcie Kochane :-)

Wszystkiego najlepszego dla
Roksanki i Kasicy oraz Filipka i K.M.
- życzę aby urwiski dały jak najwięcej mamom odpocząć, a mamom życzę nowych pokładów energii co by bez grymasu wstawały/biegały/schylały się za swoimi cudpociechami :-):-):-)

5y5ci8.jpg

Wszystkiego najlepszego dla Roksanki i Filipka. Rośnijcie zdrowe i szczęśliwe.

Bohaciefka super, że wszystko jest w porządku. Na kiedy masz termin?

reklama
Dzień Dobry.
Domek ogarnięty, zaglądam a tu znowu pustki:-:)-:)-(.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ROKSANY I KASICY
ORAZ FILIPKA K.M
Mmatysia miałam się pochwalić że mój Filiś dzisiaj pierwsze samodzielne kroki zrobił a tu patrzę twój też mega zdolny ,ach te nasze Filipki:tak:
No tak gratulacje dla Fifcia:-).Ja bym wolała żeby ten mój jeszcze trochę poraczkował bo teraz to już chwili spokoju nie ma.Tylko łazić,łazić i łazić...nawet przy scianie klęka na kolanach i próbuje wstawać,jak mu się wreszcie uda to przewalone:crazy:
tak, tak...My tu kupę kasy na zabawki wydajemy, a dzieci same się zadowalają najmniejszymi pierdołkami

Achhh te Wasze Filipki (kasia, mamamatysia) - zdolne Chłopaki nie ma co...GRATULACJE dla Obu!!!
Tylko moja Jaga leniwa:confused2: Raczek fajny na parę kroków, później slizg na brzuchu... a jak podaję jej ręce to gotowa "biec" na nogach... ale chwieje się strasznie, wiec uważamy...
z tymi zabawkami to fakt.Filip ostatnio to nawet na swoje pudło z zabawkami nie spojrzy:eek:,Znalazłam na niego patent.Kupiłam pudełko z Ikea(z jednej strony ma siateczkę-widać zawartość) wrzuciłam mu tam mnóstwo kolorowych tubek po kremach,pudełek po maściach,kilka dużych kauczuków,przykryłam to tekturką i postawiłam.Okrzykami powitał nowa zabawkę.Siedzi i z zachwytem wydobywa rożne niespodzianki z pudełka(ja mam chwile spokoju).Jest mały minus -ubywa pudełek bo on po prostu je przemiela ale rodzina nas wspiera i dziś przyszła dostawa-siostra przywiozła pół reklamówki opakowań po kremach.jak Fifi się obudzi będzie miał co mielić.

Idzie weekend, w dodatku walentynkowo-ostatkowy boje się,że forum padnie:baffled:

Do góry