reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Kajam sie bardzo.... wybaczcie, że tak spóźnione i zbiorowo...

Damianku, Czesiu, Tomaszku! Wszystkiego Dobrego I Dużo Uśmiechów Z Okazji Ukończenia 8 Miesiąca!

Xavierze* Dużo Buziaków Na 9 Miesiąc!

Martalis, mam nadzieje, że dobrze odmieniłam...

tort_gif_2.jpg

reklama
Aga_k_m trzymaj się dzielnie i spokojnie, czekaj na wizytę u dr, na pewno będzie dobrze...

ja Izie Mirce już nie miksuje jedzonka, tylko je widelcem traktuje, wczoraj była marchewka z groszkiem, cielecinka i puree ziemniaczane z mlekiem mod., ziemniaki i mięso zjadła, ale na warzywka była zła... wyjadła sam groszek- Tatuś nie znosi marchewki...

a i zapomniałam wspomniec, że wczoraj w nocy było włamanie do wszystkich piwnic w bloku w ktorym mieszkamy i chcieli nam ukraść karton po TV- nie wiem, czy to poprostu przerzucali wszystko i czegoś szukali czy naprawdę w swej inteligencji wierzyli, że trzymamy TV w piwnicy...

a i zapomniałam wspomniec, że wczoraj w nocy było włamanie do wszystkich piwnic w bloku w ktorym mieszkamy i chcieli nam ukraść karton po TV- nie wiem, czy to poprostu przerzucali wszystko i czegoś szukali czy naprawdę w swej inteligencji wierzyli, że trzymamy TV w piwnicy...

Włamania nie zazdroszczę, ale ubaw z yntelygencji złodziei na pewno był ;-)

Ależ Iza miała wyżerkę. Sama bym coś takiego teraz wszamała. Trzeba ją było oszykać i zrobić puree z ziemniaków i marchewki. Myślę że by zjadła :tak:

współczuje włamania, ale inteligencja złodziei bez komentarza... ubaw pewnie był po pachy

Wiecie co?
Wyrodna ze mnie matka ... ale kurczę, muszę w końcu to dziecko wychować!
Czy Wy wiecie że ja codziennie usypiam małą w sumie na siłę?
Mniej więcej w tych samych godzinach i jak widzę że jest śpiąca idę z nią do sypialni, daję cyca i po prostu odkładam do łóżeczka. Ona oczywiście, mimo że zaraz pada robi awanturę na całe gardło, wstaje, krzyczy, zalewa się grochami. Nie zdążę usiąść w drugim pokoju do kompa a ta już śpi :sorry2: Tylko tak się zastanawiam - po co jej ten lament? I tak wie, że do niej nie wrócę ?

aaaaaaaa Tikanis na ząbkowe dolegliwości stosuje się czopki Viburcol i zele na ząbki np. Boboent, a jak nadal sa kłopoty ze spaniem, to może przetestuj po kolei wszytskie rady raz jeszcze? No wiesz, nawilżanie powietrza, wywietrzony pokój, pościel, dłuższa kapiel, masażyk, duża butelka (nie napisze flacha, bo mogę zostać źle zrozumiana)- a jeżeli takie macie kłopoty ze spaniem, to może faktycznie zapytajcie o czopki...

Włamania nie zazdroszczę, ale ubaw z yntelygencji złodziei na pewno był ;-)

Ależ Iza miała wyżerkę. Sama bym coś takiego teraz wszamała. Trzeba ją było oszykać i zrobić puree z ziemniaków i marchewki. Myślę że by zjadła :tak:

współczuje włamania, ale inteligencja złodziei bez komentarza... ubaw pewnie był po pachy

Ja nic o włamaniu nie wiedziałam, sasiadka mi powiedziała dziś przed południem, mąż zajrzał do piwnicy i wrócił rozbawiony, ze to ekolodzy makulatury szukali... ale Policja twierdzi, że to była podpucha, żeby odwróić uwagę od garaży, bo do nich z piwnicy jest wejście i to nie zamykane na klucz, teraz już będzie zamykane...

moniq dzięki za pomysł z marchewką...

dziecie mi sie od wczoraj zbuntowało na jedzenie tylko mleko i mleko

Ja nie wpycham, koło 15 dostanie mleko i tyle przez ten czas bede próbować z obiadkiem może zje... choć wczoraj nie zjadła, poco mam sobie nerwy psuć

Roksana chyba nie lubi jak jej rozdrabniam :zawstydzona/y: bo teraz jak musiała "pogryźć" kurczaka i marchewkę to zjadła

Podpisuję się pod wszytskim,

Maja od 2 dni nic tylko mleko --- nie przejumuję się.

Jak nie chce jeśc obiadu to jej nie wpycham, pobawi się powrzeszczy, pospaceruje, i wcina wszystko jak leci.
A ja się nie denewruję.

Mikołaj też NIEZNOSIŁ papki. Tylko to co można było gryźć, więc dostawal nie papkę tylko - rozgotawane, takie wiecie że wydawało mu się że gryzie. :tak::tak: ;-)

A Maja też uwielbia grudkowe jedzenie. Ja tam się w mixing nie bawię, co się rozdziubie widelcem to spoko, resztę pogryzie.
A jak jej się jakaś grudeczka trafi (makaronik, kukurydzka, groszek) to zawsze!! wyjmuje z buzi paluszkami, patrzy patrzy patrzy....i dopiero zjada. :baffled::baffled::baffled: :-D:-D:-D

reklama
A tsarina apropo włamań do piwnicy. U moje ciotki w zeszłym roku zimą się włamali, i okazało się że kilka dni tam koczowali, bo warunki okazały się "luksusowe". Z jednej piwnicy wyciągnęli jakieś stare materace, z innej ciuchy, a z piwnicy mojej ciotki zeżarli przetwory.:baffled::baffled: :baffled::baffled:

Do góry