reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi no rzeczywiście te plamy nie za ładnie wyglądały, ale najważniejsze, że już jest poprawa;-)

W ogóle starajmy się pisać w odpowiednich wątkach (bo tu na majowkach jest taki misz-masz, że jak przychodzi coś ważnego znaleźć to "ręce opadają") - ok:sorry2::sorry2::sorry2:??
to trzeba założyć nowy wątek - Spotkania klubu AA... choć coś nam klubik szwankuje, ale ja w nas wierzę!!!

reklama
confi zazdraszczam wypadu do kina:tak: ja ostatni raz bylam rok temu jaki wstyd dopominalam sie ostatnio kina na co moj M odp.że jakl Krzysio podrosnie to pójde do tego kina:wściekła/y: on nie rozumie jak ja pragne gdzies wyjsc :no:
Z tymi pleckami to jakby jakas alergia:-(

Słuchajcie Kochane...
od dzisiaj miałyśmy się ostro zająć z barmanką, Ankzoc i kasicą porządkami na forum, ale z racji tego, ze moje dziecko jakos dziwnie się na mnie dzisiaj "mści", to póki co poinformuje Was o tym, że posty dot. naszych obaw o zdrówko dzeciaków (tak jak np. dzisiejsze czerwone poliki, czy herbatka) zostaną przeniesione do działu "Obawy..".
Proszę też o to aby w przyszłości tego typu pytania czy wątpliwości były poruszane w odpowiednich wątkach. W ogóle starajmy się pisać w odpowiednich wątkach (bo tu na majowkach jest taki misz-masz, że jak przychodzi coś ważnego znaleźć to "ręce opadają") - ok:sorry2::sorry2::sorry2:??
Oczywiście proszę mi się nie obrażać za zwrócenie uwagi :happy2:-Chciałybyśmy po prostu ułatwić sobie, Wam i innym łatwy dostęp do info:sorry2:

Aga,
oczywiście, że się nie obrażamy.
Akurat dziś ja rozpoczęłam dyskusję na temat herbatek:sorry2: - sama nie przypuszczałam, że temat się tak rozwinie:sorry2:. Ale BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI I RADY;-):-D
Wiemy, wiemy, że są specjalne wątki na różne tematy:tak:, ale czasem się tego nie uniknie, że na wątku głównym piszemy o obawach w związku z naszymi pociechami - przecież my głównie o nich rozmawiamy:tak::-).
Poprawię się:tak::happy2:

to trzeba założyć nowy wątek - Spotkania klubu AA... choć coś nam klubik szwankuje, ale ja w nas wierzę!!!
:-D:-D:-D Racja z tym wątkiem:tak:;-) Mnie chyba dzisiaj też nie będzie na spotkaniu AA,bo mamy gościa:sorry2: Ale będe popijała winko i myślała o Was:tak:
Roxy O! Mam taki jabłkowo-winogronowy soczek. Też mam ochotę zrobić ten kisielek. Lili za soczkami nie przepada (za niczym płynnym poza moim mleczkiem) więc może chociaż taki deserek wszamie

Dobra, słuchajcie, bo naprawdę za parę dni obudzę się z przysłowiową "ręką w nocniku"
Zmykam się uczyć.
Wykonałam to co miałam (zgodnie z moim sumieniem) i spadówka.

Oho ... i jeszcze mi dziecko wstało :sorry2:
Kisielek na prawde dobry...polecam:tak:
Miłej nauki:-) Jeszcze troszke i będziesz miała to z głowy:tak:

Rozmawiałam z naszą jolą :tak: Tak na szybko:
Generalnie wszystko OK, lot w miarę spokojny, dziewczynki marudziły tylko przy podchodzeniu do lądowania. Jola ma dalej przejścia z T i wcale nie jest lepiej. AA na początku bały się same zostać z dziadkami, ale powoli się przyzwyczajają. Ze spaniem lepiej, chociaż niektóre nocki dalej niespokojne. Małe zaczęły robić dziwne kupki (takie jak zawartość słoiczka i bardzo kwaśne) więc jola wybiera się z nimi do lekarza
.....
i tyle chyba.
Pytała co u Was, przekazałam jej pokrótce co się dzieje.
Będziemy się widziały najprawdopodobniej w przyszły wtorek lub czwartek, więc zdam dokładniejszą relację.
Z Pl wylatuje 10.02

Witajcie! Wstyd, długo nie pisałam i wiele małych misiączków minęłam:zawstydzona/y:.
Dziewczynki ostatnio późno wracałam z pracy a wczoraj o 1.00 w nocy! W dodatku jestem przerziębiona (pierwszy raz od roku!).

Słodkie 8-miesięczniaki
Kacperek - kasi2804
Kubuś - Tikanis
Jogodzia -Agi km
Krzyś -Florencji
Iza Mirka - Tsariny
Damian -Confi
Czesiu - Owcy

i 9-miesięczniak Xaver - martalis

dużo radości z jedzenia, mamlania, smoktania, mlaskania, cmokania i skarbów znajdywania w kątach mieszkania, pluszczących wojaży w wannie (bez zalania sąsiadów), spacerów długich i hartujących (a po dla rodziców grzańca smacznego), nocek przespanych dla wszystkich: dużych i małych.
Buziole

Ostatnia edycja:
Moniq przekaż uściski Joli jak się z nią zobaczysz miłego spotkania ;-).
Gdzie jesteście pewnie dzieci oporządzacie, to ja otwieram klub AA :-).

czesc dziewczynki
przepraszam ze nie odpisuje kazdej z osobna ale jestem wykonczona, praca a do tego kubus spi nam w nocy koszmarbnie budzi sie co 20 min:// jutro ide do lekarza zeby dala jakies czopki na zabkowanie albo jakis lek na sen bo sie wykonczymy, spimy z mezem w pracach swoich,, tzn przysypiamy,,. nie mamy na noic sil ochoty ani energii.. nawet w weekendy nie da sie pospac... dlatego przepraszam ze tak skacze czasami z odpowiedziami ale moje tutaj zajrzenie odbywa sie tylko w granicach jak kubus jeszcze jestprzed snem i strasznie marudzi a ja pisze na chybcika... chcialabym was poczytywac systematycznie ale nie jestem w stanie.. pozniej gdy go uspie i ja sie wykapie to jestem tak zmeczona ze chwile doslownie posiedze i padam jak kafka..takze wybaczcie mi, moze kiedys ten jego sen sie zmieni..:/ ale narazie jest koszmarnie:///

reklama
Oj kochana bardzo współczuję, faktycznie może lekarz wam coś poradzi,daj znać po wizycie jak znajdziesz chwilkę.Niezły Kubuś z tego Kubusia:-(.

Do góry