reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ja napisałam wczoraj, że bym chciała niedługo, ale nie natentychmiast:-D:-D:-p.
Byłoby fajnie, jakby się udała siostrzyczka powiedzmy na poczatek 2011;-).
Później to już naprawdę za stara będę:-D. No i uważam, że jesli już rodzeństwo, to niedługi odstep czasu, żeby kilka lat nie siedzieć w pieluchach, tylko szybko odchować i do przedszkola i szkoły:sorry2:.

Kasiu,
o to Tobie chodziło?;-)

oj kochane myślałam, że będę mogła popisać z wami chwilkę a tu lipa, jest troche roboty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

piszecie o czerwonych polczkach moja Maja też ma....... mam się zacząć martwić :confused: i przesuszone :sorry2:

MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA XAVIERA

Malgoss- wiesz nie powinno sie podoawać herbaty normalnej takim maluszkom! Ja kupuje taką dla dzieci u tesciów Maja wypija do obiadku ok 60 do 100 ml herbatki jablko z mieta i po poludniu, jak je owoce to tez jej daje malinową i wypija tez w takich granicach, a tak pozatym mleczko pije rano przed pracą- ile ci nie powiem bo jest na cycu, pozniej przed 15, jak wracam z pracy, no i wieczorkiem i w nocy!

Moja aIergoIog mówiła,ze moze wyjśc w kazdym wieku. Najgorsze ,ze pózniej może sie tez odnowic.
to do kitu :-:)-:)-:)-:)-(

nam też ostatnio dziwna "alergia" wyskoczyła, ale nie na policzkach, a na szyi. W ułamku sekundy szyja zrobiła się czerwona, takie pręgi wyskoczyły, mały zaczął się bardzo drapać... stawiałam na mango (bo pojawiło się w deserku owocowym), ale zrobiłam wczoraj jeszcze raz próbę i nic nie wyskoczyło... no i teraz to jestem głupia bo nie wiem co to mogło być :confused2::confused2::confused2:

Malgoss, jak tam ? :-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Herbatek dorosłych nie daje wcaIe(nawet mój czteroIatek ich nie pije).
co masz namyśli, jakie herbatki? takie zwykłe czarne?
Pije tez soki dIa dzieci i herbatki granuIowane takie jak Tomek. On nigdy nie Iubił zwykłych herbat.
aaa to o takie herbaty ci chodziło:sorry2:

ja tych dorosłych herbat też nie piję :no::no::cool2::cool2:
pije tkie rozpuszczalne, granulowane, jak to dzieci na nie wołają "z kamieniami" - z Ekolandu :tak::tak::-):-)

Ja daje jej soczki i herbatki,czasem wodę ale tylko te dla dzieci:tak:
a mój soczków nie chce pić wcale :-:)-( próbowałam nawet zrobić kisiel na tych soczkach (tak radziła pediatra), ale niestety nie podeszło mu:dry:
a wodę to robię - przefiltrowuje zwykłą kranówkę przez Brite, gotuje i gotowe:tak:

No musze nie mam wyjscia:tak:
Nie jest tak zle jeszcze jakby Krzysio nie budzil sie w nocy co 2h na cyca to by było super:-D
:szok::szok::szok: szacun za siłę w ciągu dnia :tak::tak:

ty już dobrze wiesz co :-p:-p:-p

confi, żyjesz??????????

Malgoss udaje że nie wie o co chodzi:-D:-D:-D.
Ciekawe jak Jola , ile ma być w Pl???
Ja mam ulubioną herbatę z Biedronki Mięta z Jabłkiem bardzo ją lubię:tak:.

Confi miłego dnia w pracy... może na katarku tylko się skończy Trzymam kciuki, aby tak było ;-)

Confi mimo wszystko życzę ci miłego dnia ,i oczywiście myślę ciepło tak w granicach 30 stopni Pa...

confi- kochana u mnie z pokarmem nie ma problum, jeszcze leci dużo, po 8 godzinach w pracy mała się naje i całą butlę odciągnę :-D Trzymaj się cieplutko kochana....... mnie wczoraj coś trzęsło ale 3 herbatki gorące z sokiem z bzu, czynią cuda ;-)

Myślami jesteśmy z Tobą:-):-):-)!!!

uuuuu-no to nieciekawie masz w tej pracy...:-( Zimnica...brrrr...
Postaw sobie litra gorącej herbaty z cytryną i popijaj tak czesto jak tylko się da... :happy2:

miłego dnia :-)!!!

:-):-):-)

Confi ,aż mi się zimno zrobiło. Kobietko jak Ty wytrzymasz tyIe godzin w takim zimnie. Nie będziesz chyba cały dzien popijać herbatke bo iIe mozna pic.

Aha, zapomniałabym, a potem bym była wściekła:

Damianku nasz spryciulku kochany. Dużo radości i zdrówka. Bądź zawsze dzielnym i mądrym chłopcem :tak:
Confi, Tobie życzę tego czego tak bardzo ostatnio pragniesz. Ty wiesz!

wiem :tak:;-) i dziękuję :*

Confi...oj biedna Ty jesteś:sorry2: Dlaczego macie tak zimno w pracy:confused::confused::confused:
Myślimy cieplutko:tak:

confi, trzymaj się cieplutko mua :**, a po powrocie do domku zaserwuj sobie grzane piwko ;-)

oj dziewczynki co ja bym, bez was i bez waszych pozytywnych fluidów zrobiła?
Upiekło mi się ...katar minął ,ale wypiłam wczoraj hektolitry wody z cytryną ;-)
Rozy mam w pracy tak zimno ponieważ nasza kwiaciarnie mieści się na holu w centrum handlowym zaraz przy wyjściu z parkingu podziemnego i stamtąd tak wieje strasznie ... kwiatkom jest super ale my marzniemy. Na szczęście jak byłam w ciązy to szzef kupił mi "farelkę" i jakoś dałam radę :tak:

??? Ty jesteś niby tą wredotą numer 3??? Bo pierwszą wiadomo kto jest, a drugą?
No jak to kto? :-D:-D:-D

Confi, Moniq i Monika :-D
ooo dobra kolejnośc...:-D

ale patrzcie jak wiedziała o kogo chodzi:-D:-D:-D a może ja o Confi właśnie myślałam... a tak właściwie to dlaczego Confi jest niby wredotą??? tego to nie rozumię:no:... mogłabym tu pewnym przysłowiem rzucić, ale Tsarina mi się przyczepi:-D:-D:-D
Marzenko bo ja zawsze z czymś wyskoczę a ponadto jakoś nie boję się brutalnie wypowiadać na tematy które mnie wkurzają.Może bardziej niż wredota pasowałoby ... hmmm na przykład "szczera do bólu"? ;-)
ale z wredota się juz pogodziłam i bynajmniej nikt mi nie podskakuje :-D:-D:-D

O!
To się Confi ucieszy :-)

Tak się Marzeniu przyjęło i już ... (chodzi o jej cięty język, bezpośrednie i prostolinijne wypowiedzi, która to zainteresowana sama sobie zresztą przypisuje - żeby nie było, że to moje zdanie :-p) Nie pamiętasz tych kilku afer kiedy to z Confi przeganiałyśmy się która jest większą wredotą :sorry2: Musiałam oddać jej berło ... chociaż, może u nas na forum mogą być dwie "królowe" :-D

amen :tak:

A ja mam jeszcze do was pytanie - ile dajecie pić w ciągu dnia? ( łącznie z mlekiem) i czy oprócz herbatek granulowanych i wody można dawać już herbatki owocowe "dorosłe" ( np. malina?):confused:
Gosiu ja daję duzo ponieważ Damian jest w ciągłym ruchu...jednak z racji tego ,że wypija na prawdę spore ilości to daję mu samą wode albo tylko leciutko zaprawiona herbatką granulowaną.Na oko z 450 - 500 ml w ciągu dnia wypija, poza tym mniej więcej tyle samo mleka...

A ja tak w skrócie napiszę ,że jakis czas temu Damian dostał brzydkiej wysypki na plecach...takie spore suche place które czerwieniły sie w kontakcie z woda lub kremem.Wysypka się rozprzestrzeniała więc poszłam z nim do naszej dermatolog a ona orzekła ze on ma po prostu wrażliwą skórę...zapisała maśc chłodzącą oraz przepisała Batrafen, gdy poszłam wykupić receptę to farmaceutka powiedziała ze tym absolutnie nie wolno smarowac dzieci :baffled::confused: no to zgłupiałam, nie wykupiłam. Smarowałam tylko maścią chłodzącą no i dziś raniutko jechaliśmy do prywatnego Centrum Dermatologii w Sopocie skonsultować to z innym lekarzem...na całe szczęście choć i może troszkę wyszliśmy na panikarzy to druga lekarka potwierdziła diagnozę i zarzuciła naszej farmaceutce lekką nadgorliwośc i zbyt dosłowne interpretowanie ulotek :baffled:
wyjaśniłam jej ze jesteśmy laikami w tej materii i niech się nie dziwi naszej reakcji bo każdy na naszym miejscu postapiłby dokładnie tak samo. Koniec końców Damiś ma wrazliwą sucha skórę i jest regularnie smarowany i natłuszczany no i widać poprawę z czego bardzo sie ciesze i chciałam tym z Wami drogie ciotki podzielić :-)

Dziś mam wolne jednak spędzam czas z rodzinką bo M też jest dziś w domu, po południu jedziemy do kina na AVATAR w 3D ( jak dobrze mieć tesciową na miejscu :tak:) oglądała któraś? Bo ja jestem bardzo ciekawa tego filmu .

Aha i na koniec...juz prawie jestem zdecydowana na Netbooka...Asus Eee Pc i neta w Play...jak załatwię formalności to dam znac. Dziękuję Wam za podpowiedzi ...Moniq Tobie w szczególności :tak:
rierg3.gif

Jeszcze chwilke poczytam i uciekam , bo jedziemy na spacer na Długa...ładna pogoda dziś. Jedynie ;-) -7

a moja Maja strasznie ciagnie i drapie sie po jednym uchu, widac , że coś ją męczy- myślicie ze to może być jakieś początek zapalenia ucha??? Bo żadnych innych onjawowó nnie widzę

Ankzoc Roksana tak cały czas drapie sie po uchu wręcz w nim "grzebie"

Kasia ja na mięte mówie śmierdziel, Zbyszek uwielbia ją pić

po południu jedziemy do kina na AVATAR w 3D ( jak dobrze mieć tesciową na miejscu :tak:) oglądała któraś? Bo ja jestem bardzo ciekawa tego filmu .

Ja byłam i naprawdę polecam ;-)troszkę długi jednak trzyma w napięciu ale więcej nic nie zdradzę.... sama ocenisz

Słuchajcie :szok: moje dziecie śpi od 10 i wcale nie widać, że miałaby się budzić....

roxy- wiesz co ja chyba mam gdzies w ksiązeczce takiej dla maluchów jak robić, ale to w domciu, wieć napiszę jak wróce do domu ;-)

confi- ojej kochana, wspołczuję ci pracy w takim zimnie, ale przybij piatkę, u nas w pracy wymienili okna i mieli docieplać sciany, ale ze wzgledu na mrozy, okna wymienili a docieplić nie mogą, bo sa kaloryfery i muszą wodę spuścić zeby je odkrecic wiec czekaja do wiosny a szczeliny w oknach są wypełnione pianką, więc rozumiem co czujesz :-( Co do Damianka, mój mąż ma starsznie wrazliwą skórę iw wiesz co jak on to mówi "wszytsko go gryzie" swetry, koszulki nie takie totalna masakra :baffled::dry: A jesli chodzi o film była kupela- mówiła ze super, tylko przygotuj się na długie siedzenie 3 godzinki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
zagotowujesz soczek na 100 ml jedna płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej ja robie czasem:tak:
dobrze wiedzieć na następny raz :tak:

confi, Avator oglądali nasi znajomi. podobno fajny :tak: kolega tylko narzekał że ciężko wytrzymać w tych okularkach cały film, i że po jakimś czasie człowiek tak przyzwyczaja się do tego trójwymiarowego filmu, że już nie zauważa różnicy :sorry2: no i że historia jest bardzo podobna do Pocahontas :sorry2:
co do skóry, my też musimy ją natłuszczać..taki nasz los :dry:

Do góry