reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Nie przejmuj się ... u mnie są sami przeciwnicy :sorry2: :
Karmienie 6 miesięcy piersią - wyśmiane
Nieprzepajanie - wyśmiane
Czekanie z nabiałem - wyśmiane
Niesolenie - wzgardzone
Nie bujanie na rękach - to już nawet ciężko nazwać wyśmianiem
Nie reagowanie na płacz bez powodu - jak wyżej
Uczenie nawyków (mycie, spanie o tej samej godzinie) - wyśmiane
Moja T jeszcze załamuje ręce że nie gotuję małej glukozy :baffled::baffled::baffled::ninja2::ninja2::ninja2:
Już się nie mogę doczekać reakcji na nocnik :-)

no to u mnie podobnie... bez tej glukozy...
ale za to po miesiącu słyszałam, że mam slabe mleko, że Jaga się nim nie najada (bo ciągle do cycka ją ciągło), że powinnam zagęszczać jej mleko, baaa - w ogole powinnam się przestawić na sztuczne.

O podawaniu dziecku gołąbkow w wieku 4 miesięcy juz kiedyś pisałam...
To są teorie ze strony rodziny mojej T... :baffled::baffled::baffled:

no i jak się okazało w niedlugim czasie - mam bardzo dobre mleko!! Jaga na nim expresowo rośnie

reklama
ale za to po miesiącu słyszałam, że mam slabe mleko, że Jaga się nim nie najada (bo ciągle do cycka ją ciągło), że powinnam zagęszczać jej mleko, baaa - w ogole powinnam się przestawić na sztuczne.

no i jak się okazało w niedlugim czasie - mam bardzo dobre mleko!! Jaga na nim expresowo rośnie

To u mnie też było za słabe wg rodzinki i jeszcze połowa z listy moniq:-(

Oj oa kto to jest bo ja nie w temacie chyba?
a nie tak dawno o niej rozmawiałyśmy... swojemu 3-miesięcznemu synkowi budyń podała do skosztowania:-D

u mnie to raczej- Daj mu on głodny ...Co go męczysz....:wściekła/y:
jak ja zapowiedziałam, że nie wstajemy do Nataszy to mąż dzielnie się trzymał i nie marudził... i choć czasmi musiał wstać o 4 rano, bo o 7 na zładunku musiał być to i tak trzymał fason! A jeśli chodzi o podawanie picia to tu moja T wiecznie skamlałą, że je się pić pewnie chce.. idź i jej daj... no i potem jej prawie 30-letni synuś i ponad 30-letnia córeczka chodzili spać, a obok łóżka kubek z herbatą... Synusia oduczyłam:tak: A za Młodą trzeba było od najmłodszych lat się wziąć...

czesc

marzena no jednak ty wszystko pamietasz ,to moze byc ona wslasnie ale ze oszuctka niby hmm ciekawe

aga florencja wszystkoego dobrego z okazji urodzin

moniqsan jak sie odkrywa lili ,moze kup spiwor ,xaver spi w nim od samego poczatku i nie musze sie martwic czy jest przykryty czy nie

IZA -buziaki na 8 mscy

kasia 1208-pisalas ze ,filip walczy w lozeczku do spania no moj dzis chyba rekord zrobil 2 godziny sie meczyl lobuziaczek,chodzil wkolo lozeczka i je obgryzal:-)oszczyl sobie zabki na maminie cycusie
ja tez tak robie ze przed 20 w lozku ,a zwlaszcza oliver bo do szkoly,wieczor nalezy cos dla rodzicow

reklama

Koooochana, co ja się o moim mleku od mojej T nasłuchałam (i słucham dalej) ... Za każdym razem mówiła "co Ci szkodzi, sciągniesz, zbada się czy tłuste, za moich czasów każda sprawdzała" (oczywiście córeczka, mimo że synek 4 m-ce i cięższy od Lilianki o pół kg też musiała mieć sprawdzone ... tyle że ze mnie ciołka nikt robił nie będzie - nie dałam się :-p)

Do góry