reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dzień dobry Majóweczki! :-)

Troszkę mnie tu nie było.... :-( Wróciłam do pracy i jak się okazało już na wiele spraw czasu nie starcza, w tym na BB :-( Mam nadzieję, że mi to wybaczycie! Przejrzałam kilka stron wstecz ale wszystkiego nie nadrobiłam... :-( Może to też mi wybaczycie? :-)

Aga_k_m gratuluję 3000 posta! Jak się czuje Jagodzianka?

Confi już przeszłaś na cały etat? Jak sobie radzicie? Co z Damisiem? Widziałam filmik - boski jest ten Twój gaduła :-)

Iwona oj, byłam dokładnie w takiej samej sytuacji!! Dokładnie, normalnie jakbym o sobie czytała! Tylko, że ja wylądowałam sama z dzieckiem w Poznaniu, a tak to się wszystko zgadza.... Wytrwałości życzę! Aha, wniosek o alimenty składa się w miejscu zamieszkania na pewno, a o rozwód to już nie wiem...

Tikanis a powiedz mi co robisz gdy Kuba się budzi? Tzn jak go usypiasz? Pomyślałam, że może Kubulek nie umie sam zasypiać i dlatego jak się w nocy obudzi to płacze

malinka kochana wredoto Ty moja! Dziękuję pięknie, że pamiętałaś o mnie i o moim powroci do pracy!! Buziaki!!! :-)

Marzenka ale fajnie masz w tej bibliotece, poczytać możesz :-) A jak zawracają Ci głowę to przepędź, a co :-)

monika jak Tomuś po upadku? Mam nadzieję, że nie ma już śladu! :-)

Barmanko witaj!!!! Czekam na opowieści jak było na chrzcinach i w ogóle! Mam nadzieję, że teraz już na długo z nami zostaniesz!!

m@dzia super, że w Zusie załatwione!

kasia a jak tam Twoja dieta? :-)

m&m's no, też się cieszę, że niedługo Wasz ślub, tylko ciągle nie mogę się zdecydować w co się ubrać :-) A jak Majeczka? Ciągle daje Ci popalić?

*Aga* oj widzę, że Twój mąż ma podobne zdanie na temat kleru do mojego :-) A co do koszulek: też tak kiedyś miałam :-) Behemoth mnie się najbardziej podobał, choć chyba najdłużej biegałam w Kacie Metal and Hell :-)

moniqsan wracaj szybko z tego Radomia :-)

Roxy fajnie masz z tą mamą, możesz sobie wyjść i się odprężyć! My tu całkiem sami :-(

A co u nas.... Gaba przyzwyczja się do mojej nieobecności. Karmię ją z cycusia przed wyjściem do pracy, w międzyczasie niania podaje jej słoiczki. Muszę się pochwalić, że Mała pochłania ogromne ilości (jak na nią oczywiście) Zjada za jednym razem 130-180 owoców lub zupki, a kaszki to nawet 250 przed snem! No i śpi całą noc bez cycusia, budzi się raz czy dwa na pogłaskanie i zasypia! Normalnie odżyłam :-)
W pracy pomału się odnajduję, w pierwszy dzień czułam się jak świeżynka z ulicy, normalnie nic nie mogłam sobie przypomnieć ale już lepiej. Zespół mi się podzielił, widzę kilka poważnych konfliktów, będę musiała nad tym popracować. Andrzej nie chce być odbierany z przedszkola przez nianię więc siedzi w nim do 16 ale widać mu to nie przeszkadza :-)
Moja angina buszuje na całego, po konsultacji z laryngologiem dowiedziałam się, że muszę pilnie wyciąć migdały.... Eh :-(
Mam plan posiedzieć dziś z klubem AA wieczorkiem, będzie ktoś? :-)
Bosz, jak ja za Wami tęskniłam!!! :-):-):-)

reklama
:zawstydzona/y:aha, ja gapa....

100 lat dla Nadusi!!!!!! Ciocia mamstud całuje i przesyła buziachy!!!

Dla wszystkich ośmiomiesięczniaków także sto lat, przepraszam, że dopiero teraz.....

paula7 masz ci los, kurcze mam nadzieję, że sobie poradzicie! Dobrze, że chociaż tej ciepłej wody macie troszku....

PAULA7 kurcze ale Wam sie przydarzylo z ta woda... rzeczywiscie slyszalam ze od mrozu ludziom rury pekaja i nie daja rady wszystkim naprawic. Ale powinnas zglosic ze masz male dziecko w domu i powinni do Ciebie przyjechac wczesniej. Ja tak zrobilam jak nam ogrzewanie padlo-byli jeszcze tego samego wieczoru.

MAMSTUD bravo dla Gaby za piekne jedzenie posilkow. no i ciesze sie ze odnalazlas sie w pracy.

ROXY DUZO USMIECHU I RADOSCI DLA NADUSI NA KAZDY KOLEJNY DZIEN. BUZIAKI ODE MNIE I OD DIANKI :-**

kornasia doczytałam o Twoim postanowieniu, mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i będziesz z nami częściej :-) Karmisz jeszcze cycusiem?

martalis niestety nie pomogę w sprawie smoczka bo my żadnych nie używamy

malinka też mam telefon w mix - plusie, ostatnio właśnie wymieniałam bo skończył mi się kontrakt i wybrałam Sony Ericsson C902 i jestem bardzo zadowolona bo po prostu lubię te telefony :-)

Witam!!!
ciiiiii... ja też.... ale żeby nie usłyszała....
bo to pewnie dlatego że nasze dzieci z 7maja są :tak:
Kuzwa.. a mi właśnie zalało kuchnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zmywałam i chyba cos z kolankiem bo wszystko wyleciało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i na dodatek jestem sama....rozłozyłam reczniki,przyjdzie P niech sprząta...w d.... to mam:wściekła/y:
łłłłłooooo matko- co to się stało, wybacz ale trochę mnie rozbawiła ostatnia linijka :-D:-D:-D:-D:-D
zgadzam sie z malinka :tak::tak::tak: tez uwielbiam czytac Twoje rady. zawsze sa dobrane do danej sytuacji i osoby...

MALINKA jak juz pisalam bede w Polsce w lutym moze sie spotkamy? W Toruniu bede co prawda krotko, bo bede sie relaksowac u rodzicow na wsi :tak::-) ale gdybys chciala moglybysmy sie wybrac np do mojej ulubionej kawiarni LENKIEWICZ... (PYSZNE MAJA TAM CIASTA mniam mniam...:zawstydzona/y:) co myslisz :confused:
Kornasiu oczywiście że chętnie się z Tobą spotkam. Mam szkole w połowie i w ostatni weekend lutego a tak to raczej jestem do dyspozycji :tak:
My wczoraj przezylismy kolede...chociaz "czarny kleszcz" :sorry2:jak mawia moj M. probował go nawracac...miałam tego dosyc w koncu moj M powiedział "gdyby nie Ja ksiadz nie miałby co robic"....
ehhhh......
Zosia tez kiepsko spi tzn dzis od 4 do 5 było czworakowanie po mnie i po łózku oraz zabawa:baffled:
chyba jednak zaczne sprzatac.....
Jej nas też czeka kolęda, i mogę się założyć że dostaniemy wykład na temat braku ślubu kościelnego, bo przecież kościół nie uznaje cywilnego- bzdura jak cholera !!!

Dzień dobry Majóweczki! :-)
malinka kochana wredoto Ty moja! Dziękuję pięknie, że pamiętałaś o mnie i o moim powroci do pracy!! Buziaki!!! :-)
:***** pisz zawsze nawet jak nie nadrobisz, wiem jaki to ból wrócić do pracy- dawaj chociaż znać że wszystko git:-p
malinka też mam telefon w mix - plusie, ostatnio właśnie wymieniałam bo skończył mi się kontrakt i wybrałam Sony Ericsson C902 i jestem bardzo zadowolona bo po prostu lubię te telefony :-)
No właśnie mąż ma ericssona i mnie namawia bo mówi że to fajne telefony, a ja cały czas się zdecydować nie mogę :zawstydzona/y::sorry2:

ROXY DLA CIEBIE I NADUSI BUZIAKI NA 8 MIESIĘCY

Iwona jeszcze raz napiszę że silna z ciebie kobieta nie jedna by się po prostu załamała a ty świetnie sobie z tym radzisz pozdrawiam i życzę dużo siły.
monika jak Tomcio?
Barmanko witam czekam na relacje z urlopu;-)
Roxy tobie to nie za dobrze z tą opieką nad młodą , żartuje oczywiście i zazdroszczę a ty korzystaj kobieto jak dziecie ma taką kochaną babcie :tak:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NADUSI
mamstud świetnie że mała tak szybko odzwyczaiła się od nocnego wstawania jeszcze raz gratuluję wytrwałości :tak:a moja dieta ciągnę ją dalej MŻ i brak kolacji niedługo się zważę to zobaczę czy przyniosła efekty

Moje dziecko jest grzeczne, ale te nocne pobudki ,mam już dosyć nocnego karmienia :-(jak zje o 19 to zawsze o 23 pobudka , a wczoraj postanowiłam to przeczekać, próbowałam dać pić ale na siłe odpychał butle bo chciał mleka ja nie dałam i darł się godzinę:baffled: ale wkońcu usną potem była pobudka o 1 i dałam butle potem o 3 i też dałam i spał do 8 jak ja mam go odłuczyć tego wstawania, kurcze jak by był smoczek to by było prościej :sorry2:

:-p My dziś jedziemy do moich rodziców na kluseczki bo mąż w szkole, tylko że troszkę nas zasypało i będzie ciekawa przeprawa przez miasto :shocked2: ale wolę to niż siedzieć w domciu, no i oczywiście klusek nie odpuszczę:evil::evil::evil:
nas też troszke zasypało delikatnie mówiąc :baffled: i strach się z domu ruszać co by tak w zaspe nie wpaść i będę siedziec w domu a mieliśmy do teściowej na obiad jechać :-(a kluseczek zazdroszczę :tak: smacznego

reklama
Jestem.
Maja się dziś źle czuła w nocy i w sumie efekt taki że zasnęłyśmy dopiero o 4!!!! a ja jeszcze popsztykalam się z M.
Boże. Ale będę wieczorem z zielonym.

Do góry