reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Liliann-kochana tak jak piszesz troszke dluzej a pozniej jak sie uda to tylko do maja:-), wierze ze bedzie dobrze:-)

ankzoc-koszmary mi sie snily ciagle w poprzedniej ciazy albo takie sny ze ciezko nawet sobie takie wyobrazic:baffled:, a teraz to samo mam sny np ze chodze gdzis i ciagle szukam mojej starszej corki martusi albo ze wlasnie cos sie dzieje to z m to z najblizsza rodzina to znow rodze jakies nie swoje dzieci masakra, ale juz przeszlam sama siebie jak obejrzalam przedwczoraj "Adwokat diabla" super film ale odbil sie echem ze hej codziennie diabyly i potwory mi sie snia:baffled:, podobno nasilaja sie dziwne sny w ciazy u mnie to sie sprawdza ale jaka to przyczyna? nie wiem moze bojna wyobraznia, wkoncu przez sny mozg sie wycisza i uklada caly balagan dnia w glowie:-D w kazdym razie ankzoc chyba trzeba sie przyzwyczaic:-D

Sara-Gratulacje synka!!!! mi tez sie marzy:-)
anecik-Gratulacje synka!!!!, i mam ogromna nadzieje i wierze w to ze to tlko byl jak lekarz powiedzial jeden raz i z serduszkiem wszystko bedzie ok:tak:

Kasica212-o no widzisz lozysko z przodu, ale mysle ze 17 tydz to i tak za wczesnie wyczuc ruchy, ja czulam marte w 19tyg i to te motylko, a tak nomlnie to chyba gdzies w 23, 24tyg:tak:

widze ze w przyszlym tygodniu bedzie duzo usg i mam nadzieje ze wszystkie dowiemy sie co nosimy pod serduszkiem:-)

pozdrawiam serdecznie

reklama
Brawo, gratuluję!!! I sliczne imię, mi też Mateusz się podoba:tak: Ja usg mam 5.01 i mam nadzieje, ze poznam płeć, będzie to koniec 20tc:-D

Eh... mój facet to mała wredota... dogryza mi strasznie...:dry::dry::dry::-:)-:)-(

idę się położyć, bo niedość, ze mi przykro, to jeszcze śpiaca jestem...

Pa i dobrej nocki dla wszystkich :happy2:

kochana, ja jestem w 20 tygodniu ciąży, myślałam że to dopiero poczatek tego tygodnia a to już podobno koniec 20 tygodnia ciąży jak mówi ginekolog..:-)
a i tak nie poznałam płci. ale moje dziecko waży już 406 gram i mierzy z 20 cm a przecież takie wymiary mają zazwyczaj dzieci w 22 lub 23 tygodniu ciąży:-p
to trochę dziwne. fakt mam 50 % chłopczyk 50 dziewczynka, ale jakoś wydaje mi się że to bedzie chyba on:-p bo takie duże dziecko a to podobno zazwyczaj chłopcy są więksi od dziewczynek:-p hmm..i tu teraz napada mnie myśl i nie wiem co myśleć:-p

Mnie się tak zdarzało na początku (3 miesiąc) ciąży. Między 3 a 5 w nocy prawie w ogóle nie spałam. Śniły mi sie koszmary typu mąż spadający ze skały z urwaną noga itd.
Teraz przeszło ale zaczęłam tez przed spaniem mocno wietrzyc sypialnię oraz założyłam cieplajszą koszulkę oraz zmieniłam kołdrę na cieplejszą. Teraz śpie dobrze ( choć budze się przy zmianie pozycji przez kręgosłup).
A ja mam pytanie:
czemu mamy (ciężarówki) spać na lewym boku i czy coś jest złego w spaniu na prawym czy na plecach?

Kochana, ja też mam często takie głupie sny i to od kilku miesięcy ciąży...męczy mnie to bo wstaję przerażona ...:-( nigdy takie dziwne i głupie rzeczy mi się nie śniły.. nie wiem czemu takie coś się dzieje, chciałabym naprawdę wiedzieć:-:)-(

Sara i Anecik- gratuluję synalków:-):-):-)
a ja teraz właśnie prasuję ciuszki dla mojego maleństwa..uz nie mogę się doczekać..hehe..
dobrze że to już niecałe 4 i pół miesiąca dzieli mnie do rozwiązania:-p
nie chciałabym być znowu w pierwszym miesiącu..hehe te mdłości i wogóle..niepewność..ehh:-p a tak.. siedzę sobie grzecznie w piątym miesiącu ciąży i fikam z łazienki bo pranie robię to do pokoju bo prasuję i do kuchni oczywiście bo trzeba przecież coś jeść i pić..hihi:-):-):-)
a jak tam u was przedpołudnie????:-):-):-):-):-)

princesstopic- to dobrze, ze nie jestem sama z tymi snami bo juz myslalam ze to jakas obsesja, ale widze ze wszytskie tak mamy :) Dzis w nocy mi sie snilo ze zaczelam krwawic i ze to bylo dzien przed wizyta u lekarza, a wizyte mam teraz w poniedzialek, i wstalam to sie zmartwilam, ale to chyba przez to ze tak przezywam ;-). Jak juz wczoraj pisałam bylismy z mezem w sklepie pepco, jeny jakie tam cudne ciuszki sa po 5 zł - body, koszuleczki, spodeneczki same slodkosci i skarpeteczki po 2 zł. W tygodniu umowilam sie z moja szwagierka, jak wspominalam mamy na ten sam termin i kupilam jej takie slodkie skarpeteczki bo ona juz wie bedzie miala chlopaka, a na swieta do paczki wrzuce im dodatkowo tak wyprawke dla chlopaczka zaraz pstrykne zdjecia i wkleje :) w dziale szał zakupów

Witajcie Majowe Mamusie! :tak:

Sara1983, Anecik - gratuluję synów! U mnie też prawdopodobnie bedzie chłopiec, choć na ostatnim usg tak sie odwrócił, że nic nie było widać :dry:

LILIann, ściskam Cie ciepło! Szkoda, że w niedziele jeszcze nie bedziesz w domku, ale nie ma tego złego... Na pewno z Maluszkami jest wszytko dobrze i juz w poniedzialek lekarz Ci pozwoli uciekać z tego szpitala ;-) Jesteś bardzo dzielną mamusią :tak: tak trzymaj!
Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę bo zaraz uciekamy na zakupy z moim

Byliśmy wczoraj na USG, dzidzia ma się dobrze. Ta górka stąd, że nóżkami wypycha łożysko :-) mały rozrabiaka, lekarz uprzedził mnie że mam łożysko na przedniej ścianie i ruchów jako takich jeszcze długo mogę nie poczuć. O płci się znowu nie wypowiadał, szkoda. W sumie w środę jest umówiona gdzie indziej na badanie to może tam dowiem się co mam pod sercem. Jak nie to połówkowe mam 8.01
Kasica, ja też mam łożysko w przedniej ścianie... Mój lekarz powiedział, że ruchów najwcześniej mogę się spodziewać w 20 tyg :dry:
dziewczyny mam do was takie pytanko, odkąd jestem w ciąży ciągle śnią mi sie jakieś koszmary, juz nie pamietam kiedy snilo mi sie cos fajnego i normalnego, a do tego wszytskiego nie mogę zasnąć, męczę się strasznie za nim zasnę, a jak już mi się uda to ciągle się kręce, wierce, i przebudzam. Czy wy tez macie takie problemy, albo jakies dobre rady??
Już kiedyś pisałyśmy chyba z dziewczynami, że nam też śnią się koszmary :crazy: Moj najgorszy sen to uciekanie z oblezonego domu, wojna i takie tam rzeczy :baffled: Musze przyznac, że od jakiegos czasu takie sny mi sie prawie nie zdarzają :blink: Nie martw się, Ankzoc, pewnie Tobie też niedługo wróci normalny sen... O koszmarach czytałam nawet w jakiejś gazetce M jak mama, że to normalne w ciąży...

Krystyna, mi się imie Maria bardzo podoba :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze jeszcze Duphaston?? Z tego co pamietam wiekszość z Was pisała, że lekarz kazał już odstawić...
Ja się trochę martwie bo duphaston brałam do 12 tyg, potem miałam miesiac przerwy i teraz lekarz znowu mi kazał brać :confused: Niby na opakowaniu jest napisane że powinno sie go brać do 20 tyg ciazy ale jakos do konca nie jestem przekonana :baffled:

Katarzynka, ja brałam duphaston do 15 tygodnia ciąży, a moja koleżanka do 20 czy nawet 22, także spokojnie, lekarz na pewno wie co robi. Nie denerwuj się ten lek na pewno nie zaszkodzi dzidzi, najwyżej pomoże.

reklama
Do góry